Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Podcast | Hvad er en Podcast og find de populære

Hvis ikke du elsker at læse, hvor skønt er det ikke at kunne modtage information auditivt? Forstå i dette indlæg hvad en podcast er, og hvilke gode og populære podcast, der findes på markedet.
Af 
maler Frederiksberg

Hvad er en podcast?

Genren og metoden er i stigende grad under vækst og har været det de seneste år - og med god grund. Hvor vi førhen har modtaget information og læst bøger skriftligt, har denne informationskilde åbnet sig for det auditive.

Så hvis du ikke er den største læsehest, er det det perfekte redskab til at opdage og udforske bøger, artikler, information og nyheder uden at skulle læse side op og side ned.

Et podcast er i sin enkelthed en lyd- eller videofil, som udgives online på internettet. Selve ordet kommer fra en sammentrækning af ordet “ipod” og “broadcasting”, men hvor det senere har udviklet sig til at “Pod” står for Personal On Demand.

Metoden og mediet vandt sin popularitet i start 2000-tallet og er sidenhen vokset. Der findes utroligt mange brugere af podcast verden over, som dagligt afspiller og aflytter forskellige lydfiler.

Et markedføringstip: Du kan i din online markedsføring også indtænke podcast som et initiativ for at skabe større synlighed. Dog husk nøje at vurdere din målgruppe, og skab indhold, der taler til dem.

Tag din SEO til et helt nyt niveau
15 min. video – fakta skåret ind til benet
3 skjulte SEO-tricks de største benytter
Insights fra et førende bureau indenfor SEO

Populære podcast

Der er uanede af både gratis og betalte podcast. Podcast kan differentiere i alt fra fiktionsbøger og oplæsning af skønlitteratur til samlede nyheder eller debatter. Vi vil påstå, at der findes en podcast for enhver smag derude et sted. Så er du til at følge andres dilemmaer med Mads og Monopolet eller ønsker at blive skarp på aktier med millionærklubben, så er muligheden der.

Det kan som lytter derfor også være overvældende at skulle udvælge sit næste podcast ud af et væld af både populære og små ukendte udsendelser. Det vil vi hjælpe dig lidt på vej med, og vil give dig et overblik over tidens mest populære podcast i Danmark.

Mads og Monopolet:
Et af de mest afspillede og populære podcast i Danmark er Mads og Monopolet, som har prydet de danske øre helt tilbage fra 2003, hvor det i første omgang kun blev afspillet i radioen og er nu rykket til DR podcast. Programmet, i takt med ny vært i 2021, har dog skiftet navn til Sara og Monopolet. Mads/Sara og Monopolet tager hver uge danskernes dilemmaer op til vurdering og rådgiver i hverdagens små og store situationer. Hør den gratis på DR podcast.

Millionærklubben:
Er du mere til det økonomiske og meget konkrete, kunne Millionærklubben være noget for dig. Her tager aktie eksperterne en masse aktuelle aktie spørgsmål op samt hjælper lytterne med tips og tricks i deres investeringer. Millionærklubben er gratis at lytte til i din podcast app.

Mørkeland Podcast:
Elsker du også en god omgang true crime og dragende historier, så er Mørkeland lige noget, der kunne trække dig mod din podcast app gang på gang. Den populære podcast foregår som samtalepodcast, hvor de ugentligt gennemgår gamle kriminalsager fra arkiverne.

Udover det store udvalg af gratis podcast, der er at finde i både din podcast app på telefonen eller på DR, så kan du også få fingrende i mere eksklusive podcast gennem betalte abonnementer, såsom Podimo.

Ønsker du at blive klogere på hvad et markedskort er? Læs mere her

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle