Vi opnår kommision via links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Opladning af elbil - Alt hvad du skal vide om elopladning

Vil du vide mere om, hvordan opladning af elbil fungerer, hvad du skal være opmærksom på og mere, så læs med her, hvor vi gennemgår alt det, du bør vide om elopladning.
Af 
Opladning af din elbil

Det kan godt ligge mange fjernt, at skulle gå fra at tanke sin bil op, til at skulle lade den op. Derfor er det da også helt naturligt at der opstår spørgsmål omkring, hvordan man gør, hvor langtid det tager, hvad det koster og så videre.

Vi vil gerne hjælpe med at oplyse dig og gøre dig klogere på alt det, du bør vide, hvis du skal ud og investere i din første elektriske bil eller hvis du allerede har gjort det, men behøver hjælp til det praktiske. Der er ingen skam i at spørge om hjælp, og heldigvis er hjælpen at finde. Bliv meget klogere på alt, hvad du bør vide, nedenfor.

Alt hvad du bør vide om opladning af elbil

Som elbilsejer, er det både helt nødvendigt og essentielt, at du ved, hvordan opladning af elbil fungerer. Heldigvis er der ikke meget fysik at hente i processen, for det er nemlig både nemt og bekvemt at lade sin bil op, uanset om der er tale om en elektrisk bil eller en hybrid.

Du kan oplade din elbil på flere forskellige måder, herunder ved hjælp af:

  • Ladeboks hjemme
  • Offentlige ladestandere
  • Lynopladning
  • Nødladekabel

Du får forhåbentlig kun brug for de tre første, men er uheldet ude, kan den sidste mulighed også blive en realitet. Du kan læse meget mere om de forskellige typer af opladninger, hvordan det fungerer og andre informationer i det følgende.

Bliv klogere på, hvad ladeboks med abonnement koster, og hvordan du får fat i din egen ladeboks til elbil her.

Elopladning af bil

Hvordan oplader man en elbil?

Hvordan fungerer opladning af elbil? Lad os hjælpe dig med de enkelte trin, som elbil opladning egentlig er. På din hjemmeadresse har du typisk en ladeboks, som du bruger til at oplade bilen. Elbilen kommer, fra producenten, med et ladekabel, ligesom en ny mobil eller en computer ville. Opladningen sker ligeledes ved, at kablet sættes i stikket i ladeboksen, samt i bilen.

Er du ude, kan det godt blive mere avanceret, men det skal du slet ikke være bange for. Har du nemlig et abonnement hos én af de mange udbydere, kan du nemlig nemt registrere dig på en ladestander, som vil give dig strøm til din bil. Ligesom derhjemme sætter du altså stikket i standeren og i bilen, og ved de fleste selskaber, får du en lille brik, som du scanner på ladestanderen, som så igangsætter el opladning.

Bruger du én af de mange lynladere, som du finder langs motorvejene, vil det fungere på meget samme måde. Her tilkobler du også din bil til oplading af elbil, og registrerer dig, hvortil opladningen vil gå i gang. Denne opladning vil gå meget hurtigere end den normale.

Hvad koster det at oplade en elbil?

Find herunder en tabel over elpriserne hos forskellige elselskaber.

Elselskab Pris pr. kWh Månedlig pris
Nordisk Energy 199,00 øre 298,50 kr
NettoPower 206,00 øre 309,00 kr
Gasel 208,00 øre 312,00 kr
OK 212,00 øre 318,00 kr
Energi Fyn 216,00 øre 324,00 kr

OBS: Priserne er estimater. Tabellen er senest opdateret d. 15.12.23. Kilde: Elpris.dk.

PK Medier tester

Hos PK Medier skriver vi om mange forskellige emner i vores vidensartikler. Er der et særlig emne, du gerne vil læse mere om, eller har du forslag til områder, er du velkommen til kontakte os på telefon: +45 42 41 16 47 eller sende os en mail på kontakt@pkmedier.dk

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 4.7 / 5. Optælling af stemmer: 7

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle