Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Latte Macchiato - Bliv klogere på både caramel og espresso

En latte macchiato er en kaffe lavet på ét espresso shot, og toppes med lige dele varm mælk og skum, og den fordeles derfor i et glas med de tre smukke lige lag. Du får derfor her en kaffe med meget skum, lidt ligesom en cappucino, som også har meget skum.
Af 
Opdateret d. 3. januar 2023
latte macchiato
Denne kaffe kan ofte også fås både som caramel version. Hvis du tilføjer caramel bliver den blot lidt sødere og gør den mere karameliseret. Den er ofte rigtig flot med sit caramel mønster på toppen i den tykke skum. Hæld den i et flot latte glas og du vil se karamellen løbe ned i gennem kaffen.

Brug det rigtige glas og få et flot udtryk til din kaffe

Hvis du rigtig skal forkæle dig selv med denne kaffee anbefaler vi at du benytter et godt latte macchiato glas og laver den med espresso fra en espressomaskine. Det er selvfølgelig også muligt at lave den med en normal kaffemaskine, det bliver dog altid bedst med den anden barista lignende maskine.

Bryg derfor med din espressomaskine et shot espresso til dit latte macchiato glas, steam en god stor omgang mælk, hvor du får så meget skum som muligt. Dernæst hælder du langsomtt din mælk ned i glasset, så det lægger sig som 2. lag og til sidst løber skummen ud til toppen.

Med en Latte machiato kan du også øve dig på at lave de fineste latte art, for at gøre din kaffe oplevelse perfekt. 

machiato

Hvilken kaffe er bedst - Latte macchiato med espresso eller caramel macchiato?

Alt efter om du er til den søde kaffe eller ej, så kan det have betydning for om din kommende favorit er caramel macchiato eller om det er den normale latte med blot espresso, mælk og skum. Vi ville lave dem begge i samme latte glas. 

Du får dog den gode søde effekt med caramel versionen, som også er velegnet som iskaffe, da den bliver dejlig tyk, cremet og sød.

Hvilken opskrift er bedst at følge?

Det kan nogle gange være svært at finde hoved og hale i tingene og den ene latte macchiato fremgangsmåde og opskrift frem for den anden. Nogle steder forstår folk den som den lille prik i kaffen - altså forholdsvist lidt mælk - og andre steder er det nærmere en normal cafe latte.

Det som derimod er den lille kaffe-plets kaffe er Macchiato rent og ikke som latte type. Den minder mere om en lille stærk cortado opskrift og mængde forhold. Det italienske ord betyder derudover også "plettet" eller "plet", hvorfor det giver mening med den lille plet i midten, som du nok ofte oplever, når du er på restaurant.

Ift. hvilken opskrift der derfor er bedst at følge, afhænger af, hvilken kaffe du har lyst til på dagen. En lille stærk sag eller en mildere latte macchiato.

Hvorfor drikke en Latte Macchiato

Hvis du begiver dig ud i at prøve lidt forskelligt kaffe typer, så kan vi anbefaler at du også kommer forbi denne, da det virkelig er en som er værd at teste. Hvis du har en kaffe maskine derhjemme, kan vi anbefale at du selv prøver den af. Også mest fordi der er mange som ikke kender til Latte macchiato på restauranter og caféer.

Den er lækker fordi den er lidt anderledes end en flat white og en normal latte. Den er en del mere skummet, men uden at være en stærkere capuccino. Den har størrelsen som en latte og skummet som en cappucino. Perfekt kombination, hvis du er til den fyldige kaffe.

Den er bedst i et kaffe latte glas, når den skal serveres, så man kan se den flotte skum. En kaffe macchiato er desuden bedst på komælk, da der skal laves en del skum, som ikke bliver ligeså god med plantebaseret alternativer.

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle