Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Lugt fra faldstamme - Guide: Forstå årsager og løsninger

Har I lugtgener i jeres lejlighedskompleks eller etagebyggeri kan det skyldes utætheder på faldstamme, rør eller andre installationer. Hvis du oplever lugt her fra kan du foretage en udskiftning, renovation eller anden reparation af dette.
Af 
lugt fra faldstamme

Det er essentielt at have styr på sine installationer og rør i etagebyggeriet, da det er et vigtigt knudepunkt for at afløb m.m. fungerer korrekt og skylder rester rundt i det offentlige afløbssystem. Hvis der opstår gener og lugt fra faldstamme, anbefaler vi at du får en professionel ud og ser nærmere på det.

Hvad indebærer en renovation af disse rør og installationer?

Lugt fra faldstamme kan skyldes utætheder på jeres installationer, og det er altid den klareste anbefaling at dette problem bliver løst hurtigst muligt. Men hvordan foregår denne type renovering, det besvarer vi her løbende.

Når du skal have lavet en reparation af disse elementer kan du både udskifte hele systemet i bygningen eller I kan få renoveret de eksisterende, og derfor undgå større omvæltninger på de enkelte badeværelser.

Er der lugt fra faldstamme og skal I have en renovation, indebærer det enten en såkaldt strømpeforing eller religning. Som omhandler en form for belægning på indersiden af røret, som styrker det og udfylder eller afskærmer revner, huller eller utæthederne.

Det kan svine en smule at få renoveret faldstamme, og vi kan evt. anbefale en løbende rengøring for støv og mindre murbrokker, det kan du blandt andet få god hjælp af med en robotstøvsuger. De fås både med og uden gulvvask funktion. Find et godt tilbud på en robotstøvsuger.

Opstår der også nogle gange en rådden lugt på dit badeværelse? Så kan det skyldes din faldstamme.

lugt fra faldstamme

Hvad skyldes lugt fra faldstamme?

Men hvorfor opstår der overhovedet lugt fra en faldstamme? Oftest skyldes det fugtighed på væg eller rør. Det giver en fugtig og råden lugt, der sætter sig og danner former for skimmel eller mug. Derudover kan der også forekomme frostsprængninger i facaden på huset.

Hvis din udluftning er dårlig kan der også forekomme lugt fra faldstamme, da de restgasser som skal op langs udluftningen kommer ud gennem revner og huller. Du vil derfor kunne ane og fornemme lugtgener fra rør, da det er spildevand fra blandt andet toilettet, hvilket sjældent afgiver gode dufte.

Læs også vores store guide om faldstammer her.

Har du flere ting i hjemmet, som kunne trænge til en renovation eller anden form for vedligholdelse, såsom en kaffemaskine, kan du på vores side også læse meget mere vedligeholdelse af den bedste kaffemaskine i test, eller hvordan du evt. holder huset godt rent med en robotstøvsuger.

Angivelse af kilder og test

  1. Forbes - læs kilde her.

  2. Real Homes - har lavet en guide her.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 4.2 / 5. Optælling af stemmer: 5

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle