Opdateret 4. april 2023 af Peter Klitkou

Linkbuilding priser - Hvad koster det at købe links?

En del af søgemaskineoptimering består af linkbuilding, som er med til at skabe større synlighed for din hjemmeside, men hvilke priser indebærer det, findes der billig linkbuilding og hvad betyder køb links? Vi fortæller dig alt, du skal vide om området i denne artikel.

On-page SEO | Hvordan opnår du succes med on-page SEO?

Vi søger ofte på internettet, når vi har problemer, spørgsmål eller ønsker om at tilegne os ny viden, hvilket medvirker, at der hver dag foretages milliardvis af Google-søgninger.

Hvis du vil gøre din virksomhed synlig blandt alle disse søgninger, skal du derfor sørge for at optimere din hjemmeside, så den er blandt de førende indenfor specifikke søgeord. Dette arbejde kaldes søgemaskineoptimering - også kendt som SEO.

Når du skal søgemaskineoptimere dit website er linkbuilding en vigtig faktor. Hvis du ønsker at rangere højere på kundernes Google-søgninger, bør du derfor arbejde med at købe links til din hjemmeside. Læs mere om linkbuilding artikler og dertilhørende priser i dette indlæg.

Hvad er linkbuilding?

Linkbuilding betyder, som ordet fortæller, at opbygge links. I praksis betyder det, at du som virksomhed tilkøber dig eksterne links, som linker mod din virksomheds hjemmeside. På denne måde hjælper du med at føre nuværende samt potentielle kunder til dit website.

Ud over at skaffe eksterne links til dit website, som peger på netop dit website, kan du også arbejde med linkbuilding i form af interne links, som er links på dine egne sider, der linker til andre af dine undersider. Derudover kan du også arbejde med udgående links, hvor dit website linker til andre hjemmesider, som eksempelvis vist som her: Amazon.

Ved at arbejde med linkbuilding fra troværdige kilder, vil din hjemmesidens værdi hurtigt stige på en naturlig måde. Når Google bliver opmærksom på, at der er mange der henviser til din hjemmeside, vil de opfatte din hjemmeside som “værdifuld”. Dette vil naturligt kunne gavne din hjemmesides placering i Googles søgeresultater, hvilket i bedste tilfælde vil vægte din hjemmeside over konkurrenterne.

 

Sådan kan du arbejde med linkbuilding

Linkbuilding er ofte ikke noget, man bare lige går i gang med uden en vis form for baggrundsviden og eventuelt et stærkt netværk, som kan hjælpe en i gang.

En måde at arbejde med linkbuilding er gennem outreach, og her handler det om at kontakte en masse forskellige virksomheder og personer, som har en side, som vil kunne linke til din side på baggrund af dit content på siden. Hvis en virksomhed eller hjemmeside med høj troværdighed linker til din side, vil det påvirke din rangering på Google, og du vil derfor opleve at komme højere op i søgeresultaterne.

Dette kan ske via gæsteindlæg, hvor du kan tilbyde en side at skrive et indlæg på deres egen hjemmeside, som kan give dem trafik, og i bytte får du så et link fra dem til din egen side.

En anden måde dette kan ske er ved, at en hjemmeside skriver en artikel om et emne, som du også har skrevet noget indenfor, og her kan du så få virksomheden til at linke til lige netop din tekst eller virksomhed på baggrund af det relevante content.

Læs mere om, hvad linkbuilding er, lige her.

Priser på linkbuilding

Når du skal undersøge priser på forskellige links, er det en god idé at lave et grundigt forarbejde. Der findes mange store SEO bureauer, som laver billig linkbuilding, men priserne kan variere en del. Her skal du blandt andet være opmærksom på, at de fleste bureauer tager betaling for de links de skaffer - både organiske og betalte links. Så udover at betale for linket, skal du også betale for et SEO bureau, som skaffer dig linksene.

Når dette er sagt, skal det dog pointeres, at det godt kan betale sig, at få et bureau til at køb links, da disse er eksperter indenfor området. Du sikrer altså den højeste performance ved at søge professionel hjælp. Derudover skal du ikke selv til at sætte dig ind i de forskellige eksterne linkbureauer samt deres priser.

Priser på linkbuilding kan variere fra alt mellem 200 til 3000 kr. pr. link, alt efter størrelsen og autoritet på afsenderen af linket, som købes. Priser på linkbuilding vil variere alt efter hvor stærkt et domæne, man ønsker at opnå, og hvilken branche man befinder sig i. Hvis det er en branche med stor konkurrence, vil priser for links ofte være højere.

For at få bedre overblik over dit budget, bør du derfor lave en budgetplan sammen med din SEO samarbejdspartner, så du ved, hvor mange penge du skal bruge på køb links. På denne måde skal du ikke selv bekymre dig om priser og performance for de opkøbte links.

Du kan også læse mere om at være SEO konsulent her, hvis du har brug for yderligere hjælp. 

Linkbuilding behøver ikke koste en formue

Hvad skal du være opmærksom på med linkbuilding? 

Hvis du ønsker selv at prøve kræfter med billig linkbuilding, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. I princippet vil du godt selv kunne købe links online, men hjemmesider som sælger links, vil dog typisk være fra såkaldte PBN links (Private Blog Network). Dette er sider, som udelukkende er skabt for at linke frem og tilbage til hinanden.

Dette vil være imod Googles retningslinjer, og det kan anses som værende manipulation af Googles algoritme. Hvis man vægter kvantitet over kvaliteten af links, kan linkbuilding dermed have den omvendte effekt, hvor Google i stedet “straffer” ens hjemmeside ved at gå ind og undersøge relevansen af dine links.

Linksne vil derfor i sidste ende ikke give den ønskede værdi og vil måske i stedet kunne skade dit domæne.

Du kan dog godt køb links på en anden og mere hensigtsmæssig måde, og dette kan gøres i form af sponsorerede artikler. Der skal dog altid stå, at indholdet er sponsoreret, da det ellers vil være ulovligt ifølge Markedsføringsloven.

Den mest optimale måde at arbejde med sikker og billig linkbuilding vil, ifølge os, være ved at få et SEO bureau til at gøre det for en. Her vil linkbuilding ske gennem outreach, hvor man altså skaffer stærke og naturlige links, som kan løfte dit domæne organisk, og som altid vil ske ud fra de nyeste retningslinjer fra Google.

Hvis du ønsker at prøve kræfter af med det selv, anbefaler vi, at du undersøger mulighederne for gratis eller billig linkbuilding.

Priser der er gratis

Links der kommer fra kommentarer eller forums fra andre hjemmesider, skal du ikke betale for, da disse er ‘earned links’. Derudover er de interne links på dit eget website også uden omkostninger.

Du kan altså sagtens finde links til priser, der er helt gratis, men det har selvfølgelig ikke samme gennemslagskraft som de tilkøbte links - desværre. Hvis du er en nyopstartet virksomhed, er det dog et fint sted at starte. Nedenunder har vi lavet et forslag til gratis links-hjemmesider, hvor du kan oprette en bruger til din virksomhed, hvorefter du kan få et link. Dette kan hjælpe med at kickstarte din linkbuilding process.

Advertise.dk
Aeo.dk
Aok.dk
Findenwebshop.dk
Linkcentralen.dk

Har du brug for hjælp til intern linkbuilding? Læs med her. 

Du kan også finde en god hjemmeside pris og få udviklet en lækker, ny hjemmeside hos PK Medier.

Linkbuilding artikler

En måde at opnå synlighed omkring sin egen virksomhed er ved at skrive linkbuilding artikler, som bliver udgivet andre steder, end på ens egen hjemmeside. Du kan dermed selv finde de priser, der passer til dit budget og når du ikke hyrer andre til at gøre det for dig, kan du opnå en mere billig linkbuilding, end hvis du også skal betale nogen for at lave arbejdet for dig.

1) Det første du skal gøre, er at finde ud af, hvor du kan poste din artikel henne. Det kan eksempelvis være på en blog eller et andet medie, der udgiver artikler og blogindlæg.

2) Næste skridt er at finde dit link-target, som betyder at du skal finde ud af, hvor du skal linke hen til på din hjemmeside. Det kan eksempelvis være din webshop, en artikel der anmelder produkter eller noget helt tredje. 

3) Du skal nu finde en overskrift, der er fængende, og som driver kliks. Det kan eksempelvis være "5 gode grunde til at købe en airfryer". 

4) For at gøre skriveprocessen nemmere og mere effektiv, kan du eventuelt finde på et par underoverskrifter, som dermed kan guide din skrivning. De behøver ikke at være banebrydende, men kan være med til at drage opmærksomhed og dele teksten lidt op, så den er lettere at læse og orientere sig i. 

5) Når alt det ovenstående er på plads, så er det bare med at gå til tasterne og skrive indholdet i dine linkbuilding artikler. Skriv løs indtil du rammer det ønskede antal ord. 

Du har nu en linkbuilding artikel, der både indeholder et relevant link og som kan sprede synligheden af din virksomhed med billig linkbuilding, da du selv har klaret det uden at betale andre priser for at gøre det.

Billig linkbuilding

Er billig linkbuilding noget værd tænker du måske, og det er et godt spørgsmål. For i de fleste tilfælde er det ikke det helt store værd. Du skal nemlig være opmærksom på, at der ikke bliver bygget rene spamlinks, da google vil straffe det. Du kan opnå et boost med billig linkbuilding, men det vil ofte være kortvarigt, og dermed ikke være synderligt effektivt. 

Vær altid kritisk, når du får andre til at gøre arbejdet for dig, så du er sikker på, at det bliver gjort ordentligt og skaber gode og holdbare resultater. Det kan du være sikker på hos os. 

Linkbuilding FAQ

Hvorfor vælge linkbuilding?
Linkbuilding er nødvendigvis ikke noget, som du har hørt om før. Men ikke desto mindre er det altafgørende for dig, der har en virksomhed. 


Linkbuilding er en essentiel del af søgemaskineoptimering, og derfor også alfa omega, hvis du vil rangere højere end dine konkurrenter og på den måde generere endnu mere trafik, så de store kunder kommer i hus.
Hvad koster linkbuilding?
Der er ingen fast pris på linkbuilding, og derfor er der heller ingen opskrift på linkbuilding priser. I stedet tilbyder vi et tilbud, der er skræddersyet til dig og ganske uforpligtende. Vi udarbejder den optimale løsning sammen, hvor vi tager udgangspunkt i dit budget, dine ønsker og vores professionelle viden inden for området.
Hvordan får jeg stærke links?
Du opnår stærke links ved løbende at producere content af høj kvalitet. Herudover er det vigtigt, at ens content bliver promoveret ved outreach, så ens ønskede kanaler ser det. Dette kan nemlig øge chancen for, at andre vil se ens indhold og forhåbentlig linke til det. 
Kan jeg gøre det billigere selv?
Linkbuilding kræver mange timers arbejde og en god portion viden, hvis du vil gøre kunsten efter. Derfor kan det for de færreste betale sig at klare arbejdet selv. 

Vi anbefaler, at du allierer dig med et SEO bureau, der har et indgående kendskab til linkbuilding, og hvor du med ro i maven kan overlade arbejdet til vaskeægte eksperter.
Ikke træt endnu? Læs videre herunder
chevron-downmenu-circlecross-circle