Opdateret 19. oktober 2021 af Peter Klitkou

Linkbuilding priser: Hvad koster det at købe links?

Vi søger ofte på internettet, når vi har problemer, spørgsmål eller ønsker om at tilegne os ny viden, hvilket medvirker, at der hver dag foretages milliardvis af Google-søgninger. Hvis du vil gøre din virksomhed synlig blandt alle disse søgninger, skal du derfor sørge for at optimere din hjemmeside, så den er blandt de førende indenfor specifikke søgeord. Dette arbejde kaldes søgemaskineoptimering - også kendt som SEO.

Når du skal søgemaskineoptimere dit website er linkbuilding en vigtig faktor. Hvis du ønsker at rangere højere på kundernes Google-søgninger, bør du derfor arbejde med at købe links til din hjemmeside. Læs mere om linkbuilding og dertilhørende priser i dette indlæg.

On-page SEO | Hvordan opnår du succes med on-page SEO?

Hvad er linkbuilding?

Linkbuilding betyder, som ordet fortæller, at opbygge links. I praksis betyder det, at du som virksomhed tilkøber dig eksterne links, som linker mod din virksomheds hjemmeside. På denne måde hjælper du med at føre nuværende samt potentielle kunder til dit website.

Ud over at skaffe eksterne links til dit website, som peger på netop din website, kan du også arbejde med linkbuilding i form af interne links, som er links på dine egne sider, der linker til andre af dine undersider. Derudover kan du også arbejde med udgående links, hvor dit website linker til andre hjemmesider, som eksempelvis vist som her: Amazon.

Læs mere om, hvad linkbuilding er, lige her.

Priser på linkbuilding

Når du skal undersøge priser på forskellige links, er det en god ide, at lave et grundigt forarbejde. Der findes mange store SEO bureauer, som laver linkbuilding, og priserne kan derfor variere en del. Her skal du blandt andet være opmærksom på, at de fleste bureauer tager betaling for de links de skaffer - både organiske og betalte links. Så udover at betale for linket, skal du også betale for et SEO bureau, som skaffer dig linksene.

Når dette er sagt, skal det dog pointeres, at det godt kan betale sig, at få et bureau til at købe dine links, da disse er eksperter indenfor området. Du sikrer altså den højeste performance ved at søge professionel hjælp. Derudover skal du ikke selv til at sætte dig ind i de forskellige eksterne linkbureauer samt deres priser.

Priser på linkbuilding kan variere fra alt mellem 200 til 3000 kr. pr. link, alt efter størrelsen og autoritet på afsenderen af linket, som købes.

For at få bedre overskud over dit budget, bør du derfor lave en budgetplan sammen med din SEO samarbejdspartner, så du ved, hvor mange penge du skal bruge på at opkøbe links. På denne måde skal du ikke selv bekymre dig om priser og performance for de opkøbte links.

Du kan også læse mere om at være SEO ekspert her, hvis du har brug for yderligere hjælp. 

Linkbuilding behøver ikke koste en formue

Priser der er gratis

Links der kommer fra kommentarer eller forums fra andre hjemmesider, skal du ikke betale for, da disse er ‘earned links’. Derudover er de interne links på dit eget website også uden omkostninger.

Du kan altså sagtens finde links til priser, der er helt gratis, men det har selvfølgelig ikke samme gennemslagskraft som de tilkøbte links - desværre. Hvis du er en nyopstartet virksomhed, er det dog et fint sted at starte. Nedenunder har vi lavet et forslag til gratis links-hjemmesider, hvor du kan oprette en bruger til din virksomhed, hvorefter du kan få et link. Dette kan hjælpe med at kickstarte din linkbuilding process.

Advertise.dk
Aeo.dk
Aok.dk
Findenwebshop.dk
Linkcentralen.dk

Har du brug for hjælp til intern linkbuilding? Læs med her. 

Vil du vide hvad SEO koster? Så læs mere her - SEO priser.

Linkbuilding FAQ

Hvorfor vælge linkbuilding?
Linkbuilding er nødvendigvis ikke noget, som du har hørt om før. Men ikke desto mindre er det altafgørende for dig, der har en virksomhed. 


Linkbuilding er en essentiel del af søgemaskineoptimering, og derfor også alfa omega, hvis du vil rangere højere end dine konkurrenter og på den måde generere endnu mere trafik, så de store kunder kommer i hus.
Hvad koster linkbuilding?
Der er ingen fast pris på linkbuilding, og derfor er der heller ingen opskrift på linkbuilding priser. I stedet tilbyder vi et tilbud, der er skræddersyet til dig og ganske uforpligtende. Vi udarbejder den optimale løsning sammen, hvor vi tager udgangspunkt i dit budget, dine ønsker og vores professionelle viden inden for området.
Kan jeg gøre det billigere selv?
Linkbuilding kræver mange timers arbejde og en god portion viden, hvis du vil gøre kunsten efter. Derfor kan det for de færreste betale sig at klare arbejdet selv. 

Vi anbefaler, at du allierer dig med et SEO bureau, der har et indgående kendskab til linkbuilding, og hvor du med ro i maven kan overlade arbejdet til vaskeægte eksperter.
Ikke træt endnu? Læs videre herunder
chevron-down