Opdateret 6. juli 2022 af Peter Klitkou

Linkbuilding guide (2022) | Tips og tricks til SEO

Som en vigtig del af din søgemaskineoptimerings strategi, bør du beskæftige dig med linkbuilding, som handler om at skabe en større autoritet til din hjemmeside via eksterne links.

Du opnår nemlig større autoritet ved at have links fra andre hjemmesider, som peger ind på din.

Autoriteten er vigtig fordi Google blandt andet rangerer hjemmesider efter dette. Det bunder i at søgemaskinen ønsker at give dens brugere de bedste anbefalinger, hvilket den gør ud fra indhold, HTML, autoritet, links og brugervenlighed.

På baggrund af de krav som Google stiller til virksomheder og deres hjemmesider, er linkbuilding en utrolig vigtig faktor i din SEO-strategi. Vi har derfor sammensat en linkbuilding guide, som skal hjælpe din hjemmeside med at skabe højere autoritet.

Linkbuilding guide

Øget autoritet skaber øget trafik

Hvordan opnår du så en højere autoritet? Og hvordan får du links til din hjemmeside? Det vil vi snakker mere om i denne linkbuilding guide.

Det hele starter med, at du skal have noget godt content på din egen side, som er værd at linke til.

Linkbuilding sker nemlig ved, at andre hjemmesider linker ind til din - som en slags anbefaling. Disse links kaldes også Backlinks.

Måden du får disse links, er enten ved at kontakte andre relevante hjemmesider, for at høre om de vil sætte et link ind til din virksomhed. Dog kan det være en lang process. Derfor kan du også købe dig til sponsoreret indhold, som du kan læse mere om nedenfor i denne guide.

Guide til sponsoreret indhold i opbygning af din linkbuilding

Med sponsoreret indhold, kan du købe dig til en artikel, som du selv skriver, på en troværdig side, hvorfra du kan linke til din egen hjemmeside.

Her er det vigtigt, at du finder en side, som har høj troværdighed, og har relevans for din egen virksomhed, da målet er at bygge videre på din egen autoritet via andre hjemmesiders autoritet.

Med denne guide prøver vi altså at fortælle dig, at dit linkbuilding arbejde skal være grundigt, for Google er i dag gjort intelligent nok til at gennemskue “tomme sider” - altså sider og tekst uden relevans, og med links som peger i alle retninger.

Det er altså det værd, at gøre sit arbejde ordentligt første gang.

Hvis dit indhold er godt og relevant, og du opnår større autoritet ved at få eller købe links fra andre stærke hjemmesider, vil søgemaskinen belønne dig med en højere rangering, hvilket i sidste ende skaber øget trafik på din hjemmeside.

Guide til god og dårlig linkbuilding

Som med alt andet, findes der både gode og dårlige links. Få her lidt tips og en guide til, hvordan du spotter og foretager dig god og dårlig linkbuilding.

God linkbuilding er, som sagt tidligere, når du får skabt relevant og meningsfuldt content på din hjemmeside.

Det kan nemlig føre til, at andre sider finder dit indhold relevant at dele gennem et link, som guider deres besøgende hen til din virksomhed.

Det er heller ikke ligegyldigt hvem der linker ind til din hjemmeside. Det skal være i sammenhæng med noget relevant indhold, og jo større autoritet som siden har, jo større autoritet bliver der også ført over på din hjemmeside.

Ved dårlig linkbuilding, skal du være opmærksom på, at dit link ikke bliver associeret som værende reklame - dette bryder søgemaskinen sig nemlig ikke om, hvilket kan forværre din rangering.

Google har lavet en guide for, hvordan du sørger for, at dit arbejde stemmer overens med reglerne for dette.

Ligeledes skal du altid tænke kvalitet fremfor kvantitet. Udvælg de links der kommer fra stærke hjemmesider med høj troværdighed. Så vil du nemlig opleve at rangere højere, når du fokuserer på dette.

Har du brug for hjælp til intern linkbuilding? Læs med her. 

Vi håber at vores linkbuilding guide var hjælpsom, og ellers er du altid velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud, på hvordan vi sammen kan optimere din digitale strategi. Vi står også klar til at hjælpe din virksomhed i gang med B2b marketing. Vil du vide hvad priserne for SEO er, så læs mere her - SEO priser.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
arrow-rightmenu-circlecross-circle