Vi opnår kommision via links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Alt om links - hvad er et link og hvordan bruges det?

Et link er kort fortalt en klikbar reference mellem to internersider. Ved at klikke på links kan du nemt og hurtigt komme fra én side til en anden. Linksene kan bruges til mange formål, og det er en god idé at kende til de forskellige måder, hvorpå du bedst kan udnytte dem.
Af 
maler Frederiksberg

Hvad er et link på en hjemmeside?

Links er især smarte hvad angår optimering af din hjemmeside. Hvis du f.eks. Sælger tøj, vil din hjemmeside formodentligt have mange undersider, som er inddelt i forskellige kategorier. Det er her, links kommer ind i billedet.

Hvis du har en underside, der drejer sig om t-shirts eller andet, kan du med fordel linke til en anden side såsom f.eks. Bukser, jakker eller andet. Der er mange fordele i dette, og vigtigst af alt vil det være attraktivt for besøgende på din hjemmeside, at de nemt og hurtigt kan komme fra ét side til en anden.

Hvad er interne vs. eksterne links

Der er mange forsellige måder at bruge link på, og du kan i første omgang skældne mellem interne versus eksterne links. Hvad er interne? Interne links er også kaldet hyperlink og betyder, at du på din egen hjemmeside linker til en anden underside, som også er din egen. Ved at placere et internt link på din hjemmeside, navigerer du brugere og søgemaskiner rundt å dine sider, hvilket vil føre til flere sidevisninger, engagement mm.

Så hvad er Eksterne links? Dette bruges ved at du på din hjemmeside linker til en eksterne side, der ikke er din egen. Eksterne kan bruges til flere forskellige formål, og i nogle tilfælde kan man betale andre hjemmesider for at lave et eksternt link til din egen side. Alt andet lige kan der være store fordele i at linke til andre sider, hvad end det er dit eget domæne eller ej.

Fordelen ved linkbuilding

Hvad er fordelen? En væsentlig fordel ved link building er, at du opbygger en bedre brugeroplevelse på dit website. Den besøgende vil nemt kunne klikke på linket og komme fra én side til en anden, og dette kan have en afgørende betydning for deres transaktionsværdi hos dig.
Linkbuilding er især relevant i forbindelse med SEO marketing og dermed din organiske placering på Google. Linkbuilding er vigtigt i forhold til SEO arbejde, og er en proces hvor der opbygges links til dit website. Målet med dette er at øge søgetrafikken fra Google.

Linkbuilding bruge også til at opbygge relationer, da du kan etablere kontakt mellem relevante websites i branchen. Ydermere kan det også burges i forbindelse med influencer-marketing og opbygning af relationer til disse. Gode relationer med influencers kan skabe tillid og god omtale vedrørende din hjemmeside og virksomhed.

Links er en god mode at få hjemmesidens besøgende til at klikke rundt mellem forskellige sider. Derfor er brugen af interne links vigtig for hvordan hjemmesiden performer.

email marketing nyhedsbreve

Hvad koster linkbuilding?

Hvad er prisen, hvis du ønsker linksene fra eksterne blogs? Priser på linkbuilding vil være varierende, og det afhænger fra link til link og firma til firma. Prisen spænder oftest mellem nogle hundrede kroner, men det kan også sagtens blive meget mere alt efter linkets kvalitet. Et link fra et større dansk medie vil alt andet lige være dyrere, end hvis du ønsker linksene fra en lille blog.

Hvad er et hyperlink?

Selvom du måske er usikker på, hvad et hyperlink egentlig helt præcist er, så kan vi garantere dig for, at du er stødt på det på hjemmesider og endda måske også har klikket på et. Det er meget naturligt, når vi surfer rundt på nettet, at vi klikker på knapper på hjemmesider og tekst eller billeder for at komme videre til en ny side. 

Hver gang vi klikker på noget, der fører os videre til en anden landingside, så er der tale om et hyperlink. Vi kan give dig et eksempel lige her, hvis du f.eks. er interesseret i at læse, hvad et link er, så kan vi indsætte et hyperlink til en side, der giver dig svar på lignende spørgsmål.

Eksempelvis "hvad er seo", hvis du klikker på dette link, så bliver du ført videre til en ny landingside, der fortsætter din rejse gennem internettet. Hyperlinks beskriver kort sagt opbygningen af internettet, og er det, der gør at vi hopper rundt på forskellige sider. 

Steder hvor der ofte bruges hyperlinks er eksempelvis på webshops, hvor du klikker på et billede af et produkt, du gerne vil købe eller se nærmere på. Når du klikker på billedet, bliver du sendt videre til en side, der kun omhandler produktet, og det er kort sagt et typisk hyperlink, der er mere skjult end som vist i eksemplet ovenover.

Når det kommer til SEO har hyperlinks også flere funktioner, end blot at sende brugerne videre til andre sider. Den tekst, som linket er hæftet ved kan være afgørende for seo scoren. Linket skal typisk være på de søgeord, du sigter efter, og så vil Google eller andre søgemaskiner tage det med i deres beregninger, når de prioriterer siderne i søgeresultaterne. 

YouTube video

FAQ – Links

Hvad er et link?
Et link er en klikbar reference mellem to internersider. Ved at klikke på links kan du nemt og hurtigt komme fra én side til en anden. Links har mange formål, og de skelner mellem interne, eksterne og udegående links, som hver især har forskellige formål.
Hvordan laver man et link?
Hvis du ønsker at lave et link fra en bestemt side, skal du markere den tekst, som skal linkes. På en hjemmeside skal du altsp kopire hele URL’en. Nogle links er meget korte, og du kan med fordel forkorte dem inden brug.
Hvad koster links?
Hvis du ønsker at købe et link fra en anden hjemmeside, så skal du som oftest betale for det. Prisen vil være varierende alt efter hvilken værdi, linket har. Hvis du ønsker at købe links fra en stor dansk blog, vil du alt andet lige skulle af med flere penge, end hvis du benytter en mindre blog til formålet.
Hvad er interne links?
Med et hyperlink linker du fra én af dine egne sider til en anden side på samme domæne. Der er mange fordele ved dette, og ved at placere hyperlinks på din hjemmeside, vil du først og fremmest skabe en mere brugervenlig oplevelse på din hjemmeside, og derudover også kunne øge din organiske placering på Google.

Angivelse af kilder og test

  1. Læs også på Ahrefs ift. linkbuilding her.
  2. Moz har også en meget god artikel her.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 3.3 / 5. Optælling af stemmer: 7

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

chevron-downmenu-circlecross-circle