Vores artikler er skrevet fra research og analyse af tests. Vi kan tjene en kommission, når der købes via et link. Læs mere >

Lille kaffemaskine - Lav 2 kopper kaffe med den bedste maskine

Hvis du ikke har behov for store mængder af ad gangen, vil en lille kaffemaskine være perfekt, da den hurtigt kan brygge 2 eller 4 kopper. Find den bedste kaffe maskine med eller uden kværn til enten kontoret eller hjemmet.
Af 
Opdateret d. 31. juli 2022

Med en mindre kaffemaskine kan du brygge få kopper kaffe ad gangen. Dette er perfekt til dig, som ikke kan drikke så meget kaffe ad gangen. Du finder disse modeller til forskellige prisklasser, alt efter hvor mange funktioner du ønsker din maskine skal have.

Metodologi
Vores guides og artikel tager udgangspunkt i sammenfatning af anbefalinger, anmeldelser og kundeanbefalinger og ikke produkter, vi selv har testet. Læs mere
Vi holder os opdateret på nye versioner, og der kan være forbehold for prisændringer grundet tilbud, rabatter og kampagner.
Vores artikler er skrevet på baggrund af research og analyser af anmeldelser og test. Der er sponsoreret indhold på siden. Læs mere

Lav få kopper kaffe med denne lille kaffemaskine

En lille kaffemaskine med kværn kan lave 2 eller 4 kopper ad gangen, og fylder ikke særlig meget, hvis du har et mindre køkken. I denne artikel giver vi dig et overblik over den bedste kaffe maskine, og de forskellige typer der findes på markedet. Disse maskiner passer perfekt til både privaten eller som fast inventar på kontoret.

I denne artikel

Guiden starter med detaljerede oplysninger om vores tre forslag til de bedste små kaffemaskiner i 2022.

Find den bedste kaffe maskine til 2 eller 4 kopper

Bedste til prisen

Braun PurAroma KF7020

Prisklasse: 400 – 600 kr.

Type: Lille filterkaffemaskine

Watt: 1000

Funktioner: Timer, auto-sluk, afkalkningsprogram

Fordele:

1-4 kop indstilling
Nem at betjene
Indstilling til valg af kaffestyrke

Ulemper

Larmer en smule
Shop kaffemaskinen her

Hvorfor vælge denne kaffemaskine?

Med Brauns traditionelle lille kaffemaskine får du mulighed for at brygge lige den mængde kaffe, du ønsker. Den kan brygge helt op til 12 kopper filterkaffe, og den er derfor anvendelig både, når der skal serveres kaffe til dine gæster, men også i hverdagen, hvis du blot ønsker et par enkelte kopper.

Maskinen har indbygget OptiBrewSystem, der sikrer den gode smag, da brygningstid, temperatur og ekstraktion er afstemt perfekt i forhold til hinanden. Kaffemaskinen kan yderligere holde kaffen varm på varmepladen, hvis ikke den drikkes straks efter brygningen. Herved beholder kaffen sin velsmagende aroma. Dog vil den automatisk slukke efter 40 minutter, hvorved du roligt kan lade den stå på varmen.

Yderligere tilbyder netop denne model en afkalkningsindikator, så du ikke er i tvivl om, hvornår maskinen skal afkalkes. På denne måde er det muligt at rengøre denne lille kaffe maskine mest optimalt og dermed opnå den bedste ydeevne.


Læs mere om Braun PurAroma KF7020 her
Bedste praktiske

Moccamaster KBGT 741 Thermo

Prisklasse: 1200 – 1700 kr.

Type: Filterkaffemaskine med thermokande

Watt: 1450

Funktioner: Thermokande medfølger, hurtig bryggetid

Fordele:

Støjsvag
Holdbar og robust
Ridsefast materiale

Ulemper

Fylder lidt
Shop kaffemaskinen her

Hvorfor vælge denne kaffemaskine?

Kaffemaskinen fra Moccamaster er et rigtig godt valg, da den er praktisk på flere parametre. Modellen er topanmeldt både hos eksperter og hos forbrugere. Selvom prisen på denne lille maskine er en anelse dyrere end de to bud ovenfor, så er dette med god grund.

Til denne maskine følger nemlig en termokande, der jo også kan anvendes til andre formål end kaffebrygning. Kaffen brygges direkte ned i en termokande, hvilket gør den let at tage med sig ind i stuen eller på udflugt uden at gå på kompromis med serveringstemperaturen.

Denne model er dermed også energivenlig, da den ikke skal have varmeplader tændt for at holde kaffen varm. Derudover er brygningskvaliteten i top med en effektiv bryggetid på bare få minutter for en fuld kande og endnu mindre for blot 2 kopper.

Udover sin funktionalitet er denne lille kaffemaskine stilfuld og elegant i sit tidløse design og kan derfor passe ind i mange hjem.


Læs mere om Moccamaster KBGT 741 Thermo her
Bedste multifunktionelle

Philips Grind & Brew HD7769/00

Prisklasse: 1000 – 1400 kr.

Type: Filterkaffemaskine med thermokande

Watt: 1450

Funktioner: Integreret kaffekværn med 5+ funktioner

Fordele:

Dele tåler opvaskemaskine
Aroma twister funktion
Todelt bønnebeholder

Ulemper

Bør rengøres ofte
Shop kaffemaskinen her

Hvorfor vælge denne kaffemaskine?

Denne lille kaffemaskine sikrer altid en friskbrygget kaffe på nymalede bønner, da den har en integreret kværn. Kværnen er gennemsigtig, hvilket bidrager til et eksklusivt design, hvor bønnerne kommer til syne. Derudover er det praktisk, så man tydeligt kan se, om kværnen skal fyldes op.

Yderligere er der mulighed for at variere sine kaffeoplevelser, da maskinens bønnebeholder er todelt og kan indeholde forskellige bønner såvel hele som malede. Beholderen er tilpasset, så bønnerne holder sig friske.
Derudover gør Aroma Twister funktionen det muligt at sikre den helt optimale smag. Maskinen kan brygge alt fra én eller 2 kopper kaffe til en fuld kande ad gangen, hvilket gør den praktisk til mange anledninger. Denne kaffe maskine besidder derudover en styrkevælger, så kaffens intensitet kan justeres.

Timerfunktionen gør det muligt at stå op til en dejlig, varm kop friskbrygget kaffe, da den nemt kan indstilles aftenen før. Til denne lille model medfølger en glaskande, så det let kan anskues, hvor meget, der er brygget. Skulle du få lyst til en kop kaffe, inden den er brygget helt igennem, tager du blot kanden ud, da drypstop-funktionen sikrer, at brygningen stopper, hvis kanden fjernes.


Læs mere om Philips Grind & Brew HD7769/00 her
melitta-aroma-elegance

Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe

proshop-logo

Prisniveau 850-1300kr

Watt - 1520

Type: Filterkaffemaskine med thermokande

Fordele:

Timerfunktion
Aromakontrol
Afkalkningsprogram

Ulemper

Lidt dyr
Shop kaffemaskinen her

Hvorfor vælge denne kaffe maskine?

Denne traditionelle lille kaffemaskine er blevet anmelderrost siden dens debut på markedet, og har endda fået tildelt den gyldne bønne, som er en udmærkelse der kun gives til kaffemaskiner der opfylder strenge krav til kaffebrygning. 

Maskinen har en kapacitet på 1,25 L vand og kan brygge op til 10 kopper kaffe på en gang. Uanset mængden du brygger, kan du altid sikre en aromatiserede og fyldig kaffe oplevelse, ved at bruge Aroma Control, som bestemmer intensiteten af kaffen alt efter dine præferencer.

Maskinen har nogle fede funktioner heriblandt autosluk, som sætter maskinen på standby i tilfælde af, at den ikke bliver slukket, og en termo funktion, som holder kaffen varm efter tid og behov. Og hvis du ønsker at vågne op til en kop friskbrygget kaffe om morgenen, kan du stille timerfunktionen.

En af fordelene ved denne model, er at den er forsynet med hovedsageligt aftagelige dele, som kan tåle komme i vaskemaskinen. Derudover er der et indbygget kalk advarselslampe, der fortæller hvornår det er på tide at afkalke denne lille kaffemaskine.


Læs mere om Melitta Aroma Elgegance her
bosch styline kaffemaskine

Bosch TKA8013 - lille kaffemaskine sort

proshop-logo

Prisniveau: 500-600

Watt - 1160

Type: Filterkaffemaskine med thermokande

Fordele:

DualHeating
Anti-dryp filter

Ulemper

Ingen timer
Shop kaffemaskinen her

Hvad kan denne kaffemaskine?

Der er ingen tvivl om, at denne lille kaffemaskine fra Bosch er lavet med et stilrent, moderne design i mængde. Den kan pynte på et hvert køkkenbord, og dens kompakte størrelse gør den til et fantastisk valg til mange hjem.

Maskinen rummer 1,25 L vand, hvilket giver mulighed for at brygge 10 kopper kaffe eller en stor kande, og med en aftagelig vandtank kan du nemt opfylde maskinen uden risiko for kaffegrums. Der er også et antidryp filter, der fungerer når kanden fjernes fra maskinen for fleksibelt brug og mindre spild i køkkenet. 

Aroma systemet sørger for den perfekte kaffebrygning, selv for små mængder kaffe, idet at tilberedningstiden automatisk tilpasses for optimal styrke. Modellen har også dobbelt varmesystem der både regulerer temperaturen for brygningen, men også holder kaffen varm i op til en time, så du behøver ikke at røre en finger.

Denne lille model har yderligere et afkalkningssystem, som indikerer hvornår det er tid til at afkalke din kaffe maskine for bedst ydeevne og brug.


Læs mere om Bosch TKA8013 her

Den rette lille kaffemaskine til dit behov - guide med PK Medier

Når man som køber skal udvælge en kaffemaskine, vil man som regel gøre sig nogle overvejelser for at finde den allerbedste. PK Mediers bud på de bedste modeller besidder hver nogle kvaliteter, der ofte er forbundet med købsbeslutningen.

De udvalgte modeller har dét tilfælles at sikre den gode kaffeoplevelse på baggrund af god brygningskvalitet. Herudover er de stilrene og enkle i deres design, så de passer ind i de fleste hjem. Guiden repræsenterer nogle modeller, som alle brygger filterkaffe på malede bønner, hvor det er nemt at tilpasse den ønskede mængde af kaffe og samtidig sikre, at den holder sig varm.

Hertil giver de alle mulighed for blot at brygge 2 kopper kaffe, men muligheden for at brygge en hel kande med op til 12 kopper er der også. Det er derfor også en praktisk løsning at købe en lille kaffemaskine, da den har flere anvendelsesmuligheder og ikke begrænser køberen i kaffebrygning.

En lille kaffemaskine kan også fungere ved brygning gennem kaffekapsler, hvor størrelsen på koppen og mængden af kaffe er bestemt ud fra den enkelte kapsel.

Den rette lille kaffemaskine til dit behov

Sådan vedligeholder du din lille kaffemaskine

Selvom kaffemaskiner bliver brugt dagligt i de fleste hjem, ligger mange stadig med spørgsmål omkring brygningsprocessen og vedligeholdelse af maskinen. Det er nemlig vigtige faktorer der spiller ind i kvaliteten af den kaffe, du drikker, samt hvor godt maskinen fungerer og holder sig i løbet af tid. 

Ligegyldigt hvilket mærke maskinen er, eller hvor høj en pris du har givet, kommer vedligeholdelsen til at fungere på samme måde for alle. Der er 3 ting, som du løbende skal forholde dig til for at vedligeholde din lille kaffemaskine.

  • Rengøring af maskinen

Hvis du regelmæssigt sørger for at rengøre din kaffemaskine - lille som stor, vil du altid have lækker kaffe tilgængeligt i hjemmet, og samtidig vil du forlænge levetiden af din maskine. Filteret og kanden burde vaskes efter hvert brug, og alle andre aftagelige dele burde rengøres mindst en gang om måneden, for at sikre bedst kvalitet.

  • Afkalkning af maskinen

Fordi vi i Danmark er kendt for vores rene grundvand, betyder det også, at vi tager vand direkte fra vandhanen til at udfylde alle vores væskebehov. Problemet er dog bare, at der er rigtig meget kalk i vores grundvand, og det skader maskinen over tid. Det kan bekæmpes med et vandfilter, men såfremt du ikke har et, er det vigtigt af du afkalker din store eller lille kaffemaskine 2-4 gange om året ift. hvor tit den bruges.

Læs altid maskinens manual først, i tilfælde af speciale instrukser eller produkter til præcis din model, men ellers skal du ud og have fat i et afkalkningsprodukt til denne type maskiner.

  • Udskiftning af filter

Det er et personligt valg, om man bruger et vandfilter i sin kaffemaskine. Det er ikke nødvendigt for at brygge kaffe, men mange bruger det for at slippe for den kalkede smag og lugt, som det danske grundvand kan give kaffe, samt for at forlænge maskinens levetid. Hvis du er en af de mennesker, der bruger et vandfilter, er det også nødvendigt at du skifter det ud en gang imellem. Der anbefales at man udskifter filteret hver måned.

Hvorfor vælge en mindre kaffe maskine?

Lige meget om du er til sort kaffe eller godt vil have en smule mælk i, så kan det være lækkert enten på kontoret eller derhjemme med en god kop friskbrygget kaffe. For mange er det samtidigt vigtigt, at modellen ikke tager for meget plads da der typisk samtidigt skal være plads til kaffebønner og en række andre ting i køkkenet. 

En lille kaffe maskine kan derfor passe ind hos de fleste, og er derudover også nem at pakke væk hvis man ønsker at bruge pladsen til noget andet i en periode. 

Fleksibiliteten og nemheden ved at rykke maskinen hurtigt rundt, afhænger naturligvis også af hvorvidt du vælge en kaffe maskine med eller uden kværn. Modellerne som har mulighed for at behandle bønnerne direkte, fylder normalt væsenligt mere - hvilket er værd at have med i sine overvejelser inden sit køb.

Billig maskine på tilbud i 2022

Hvornår har du så fundet en billig model som er på et godt tilbud? Det afhænger først og fremmest af, om det skal være en elektronisk og hermed automatiseret model, eller om det er en kaffe kedel du ender med at vælge. Vores oplevelse af modellerne har været at en god maskine koster omkring 2.000 kroner, hvor en helt almindelig lille kedel kan findes væsenligt billige hos de mange forskellige udbydere. 

Dog er en ting sikkert, der er altid gode tilbud og deals på vej når det handler om din næste kaffemaskine, uanset hvilket brand eller model du så måtte være forelsket i. Det handler dog om at have is i maven, for der kan ind imellem være længere imellem de billigste priser hvis du har en meget specifik model i tankerne.  

En anden faktor du skal have med i overvejelserne, er hvorvidt du typisk laver 2 eller 4 kopper ad gangen. Der kan nemlig være en stor forskel ikke bare i købsprisen på modellen, men også hvad det reelt ender med at koste dig pr. enkelt kop kaffe der laves derhjemme eller på kontoret. 

Må din kop koste 1, 2 eller 4 kroner for den almindelige kaffe på kontoret - eller er der ønsker internt om at pengene bruges på andre ting? Her kan det være en god ide at være afstemt omkring ønskerne, inden det vælges op der skal bruges kapsel kaffe eller filterkaffe fremadrettet, priserne pr. kop kan nemlig gå fra at være billig til ikke at være et godt køb til din næste kaffe maskine.

Angivelse af kilder og test

  1. Forbrugerrådet TÆNK, læs om kilden her.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 1

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
cogclockarrow-rightmenu-circlecross-circle