Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Kaffemaskine til hele bønner - Find den bedste på tilbud i 2022

En kaffemaskine til hele bønner er perfekt til dig som elsker kaffe af god kvalitet og smag efter dine præferencer. Med en indbygget kværn kan du male bønnerne bedre og give en mere nuanceret smagsoplevelse.
Af 
Opdateret d. 5. juli 2022

Når du vælger at brygge din kaffe med en kværner, vil du få en intens og nuanceret smag. Smagen af bønnerne vil ofte bære præg af deres oprindelse og voksested, da de bibeholder mere smag og naturlige olier i længere tid end formalet kaffe.

Kværn hele bønner med denne kaffemaskine

En kaffemaskine til hele bønner indeholder ofte en kværner, hvilket gør denne type til et luksus produkt som også kan være relativt dyrt. Vi guider dig derfor til de produkter, som både er af høj kvalitet, og som fås til en god pris.

I denne artikel

Nogle går mere op i kaffe end andre, og hvis du interesserer dig for kaffe er der en hel verden derude foran dig. Du kan i første omgang blandt andet begynde at riste dine egne hele bønner. Køb derfor nogle grønne bønner, som du (med hjælp fra vejledninger) kan riste derhjemme.

Derudover kan du investere i en kaffemaskine med kværn til de hele bønner, så du kan fuldende oplevelsen, og både hjemmeriste bønnerne samtidig med at du maler dem selv inden brygningen. Vi har både fundet de bedste i test til dig, men også et par forslag på modeller, som ofte er på tilbud - hvis du vil spare lidt ekstra.

Vores guide starter med detaljerede oplysninger om vores valg af de bedste kaffemaskiner i 2022 og dækker derefter de vigtigste emner, som en dygtig køber bør være opmærksom på, for dem, der ønsker at komme ind på ind- og uddybning af købsprocessen for kaffemaskiner. Lad os komme i gang.

De bedste kaffemaskiner til hele bønner i 2022

Bedste værdi

Gastroback kaffemaskine 42711

Prisklasse: 1299 – 1799 kr.

Type: Kaffemaskine med indbygget kværn

Watt: 1250 

Funktioner: Både til hele bønner og formalet kaffe

Fordele:

Varmefunktion og auto-sluk
Kaffestyrke kan indstilles
8 formalingsindstillinger

Ulemper:

Dyr ift. funktion
Kan kun brygge sort kaffe
Få en god pris på denne kaffemaskine

Hvorfor vælge denne kaffemaskine?

Denne kaffemaskine er perfekt til dig som ønsker en solid kaffemaskine, der laver en god kande kaffe. Denne kaffemaskine kan både kværne og brygge de bedste hele kaffebønner men den kan også brygge på formalet kaffe.

Derfor vil denne kaffemaskine også være et godt bud at starte ud med i din kafferejse, hvis du først lige skal lære at styre og forstå kværnprocessen. Der er op til otte indstillinger hvor du kan vælge hvor groft de hele kaffebønner skal males, hvilket giver mulighed for at styre kaffens intensitet. Desuden har modellen også en indbygget timer, som gør at du har mulighed for at indstille kaffemaskine til at brygge 24 timer frem.

I 2019 blev Gastroback kåret som den bedste i test af ETM Testmagazin og så er der mulighed for at finde kaffemaskinen på tilbud. Den anbefales derfor til personen der gerne vil optimere smagen på sin hverdagskaffe.


Læs mere om Gastroback 42711 her
Bedste luksus

Melitta Barista T Smart

Prisklasse: 6.999 – 8.495 kr.

Type: Kaffemaskine med indbygget kværn

Vægt: 10,4 kg

Funktioner: Double Cup mode, indbygget mælkeskummer

Fordele:

Nem rengøring
To kaffebønnebeholdere
18 forskellige kaffevarianter

Ulemper:

Ligger i den dyre ende
Ikke optimalt energiforbrug
Få en god pris på denne kaffemaskine

Hvorfor vælge denne kaffemaskine?

Se produkt

Ønsker du en maskine som nærmest serverer din kaffe, men samtidig vil du stadig være ind over smagen, så er denne kaffemaskine perfekt. Den er kåret som den bedste i test af svenske forbrugerorganisation Råd og Rön, og så har maskinen også en masse gode funktioner.

Er i flere i familien der har hver sin kaffebønne favorit har maskinen oplagt to kaffebønnebeholdere. Herudover er det en fuldautomatisk barista kaffemaskine, så med et enkelt tryk kværner kaffemaskine dine valgte hele bønner for herefter at brygge din ønskede kop kaffe. Maskinen er let at rengøre og siger selv til når den skal afkalkes.

Kaffemaskinen er derfor perfekt og den bedste til familien der værdsætter og nyder en kvalitets brygget kaffe, med mulighed for at benytte hele kaffebønner udvalgt efter foretrukket smag.

Maskinen befinder sig i den dyre ende af prisskalaen, men du får til gengæld også en rigtig god maskine for pengene. Med dens to beholdere og bryggemulighed for 2 kopper, har du store muligheder og den kan lave meget samtidig.


Læs mere om Melitta Barista T Smart her
Bedste pris

Severin KA 4813

Prisklasse: 1.200 – 1.500 kr.

Type: Kaffemaskine med indbygget kværn

Watt: 1000

Funktioner: Double Cup mode, indbygget mælkeskummer

Fordele:

LED touch display
Timerfunktion
Justerbar kværner

Ulemper:

Laver kun én type kaffe
Få en god pris på denne kaffemaskine

Hvorfor vælge denne kaffemaskine?

Hvis du er til den lidt simple model, som fortsat kan kværne dine hele bønner, så er denne type fra Severin også et rigtigt godt valg. Severin laver overordnet rigtig gode, nok nogle af de bedste, kaffemaskiner og tilbehør, så du er generelt altid sikret god kvalitet, når Severin har været ind over.

Du finder dem til en rigtig fordelagtig pris, da de ofte ligger på lidt over 1.000 kr. - uden tilbud. Hvis du finder maskinen på tilbud kan du ofte slippe af med endnu færre penge. Det er egentlig en kaffemaskine med kande, så du brygger en kande af gangen.

Den har en indbygget kværn, som gør at dine hele bønner kan blive frisk malet til dig og din kaffe. Den kan brygge helt op til 10 kopper samtidig i kanden, og når kaffen er brygget holder den sig rigtig fint varm.

Denne maskine til hele bønner har et LED touch display, som gør din maskine nem at aflæse og forstå. På denne skærm kan du også indstille din kaffe med en timer, så du får din kaffe på præcis det tidspunkt, du ønsker.

Den har et meget elegant og eksklusivt design i rustfrit stål og sort plastik, som er nemt at gøre rent. I dens smukke lave beholder i toppen til de hele bønner, er der plads til 200 gram bønner.


Læs mere om SEVERIN KA 4810 her

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg vælger hele bønner?

Det kan være svært at skille fårene fra bukkene, og i denne sammenhæng forstå forskellen på de forskellige maskiner til dine hele bønner. Det forstår vi godt. Der er også mange modeller og typer, som ligner hinanden, men som dog adskiller sig på parametre, som umiddelbart ikke er synlige.

Vi vil her efter vores sammenfatning af de bedste i test derfor hjælpe dig med nogle af de ting, du skal være opmærksom på.

Se også Siemens kaffemaskine til hele bønner her

Styrken på maskinen:

 • Når du tjekker styrken på maskinen, så indebærer det de Watt maskinen har. Det fortæller dig noget om, hvor hurtigt den kan brygge din kaffe samt hvordan den producerer den.

 • Denne styrke kan også have indvirkning på kværnen til dine bønner, og derfor hvor hurtigt og godt de bliver malet til din kaffe. Du kan på de fleste af de bedste maskiner i test indstille kværnen til dine behov.

 • Styrken kan også påvirke om du kan lave flere kaffer på én gang. Ofte hvis det er en termokande eller glaskande, er det selvfølgelig blot denne kande, som er mulig at brygge ad gangen.

Kapaciteten til de hele bønner:

 • Lige præcis når du kigger på, og udser dig, din kommende kaffemaskine til hele bønner er det vigtigt at holde øje med, hvor meget plads der er til bønnerne. Det kan variere meget. Det mest normale er en beholder på omkring 200 gram. Det kan både have sine fordele og ulemper med stor og lille.

 • Hvis du har en stor beholder kan der til din fordel være en del bønner, og du behøver derfor ikke at fylde ligeså meget op løbende. Du kan ofte have en hel pose hele bønner i en af de store maskiner.

 • Hvis du har købt dig en maskine med en lille beholder er det en fordel at den ikke fylder meget i rummet eller på bordet, men at der selvfølgelig skal fyldes op oftere. Nogle maskiner kan have helt ned til 125 grams beholdere. Det kan dog være passende og den bedste løsning, hvis man bor alene og kun skal lave kaffe til en selv.

Pris:

 • I jagten på din næste kaffemaskine til hele bønner skal du inden da også have afgjort med dig selv, hvilket budget du har til produktet. Du vil opleve at priserne kan spænde vidt og variere en masse.

 • Ofte, ikke altid, hænger kvalitet og pris sammen i dette marked. Det er dog muligt at finde nogle af de bedste i test på tilbud eller til anden god og nedsat pris. Det giver dig mulighed i, at få fingrene i gode produkter til en god pris.

 • Hold godt øje med tilbud på sider som denne, da vi holder os opdateret på tilbud og gode rabatter til dig.

Hvordan vælger jeg de helt rigtige bønner til min maskine?

Når du så endelig har fået købt en ny kaffemaskine, hvor du har mulighed for at male hele bønner, så kommer det næste dilemma til hjemmet. Hvilke typer af bønner skal du købe? Her er der, som på så mange andre områder, et stort udvalg af produkter.

Der er både en masse forskellige forhandlere, bønnetyper, smage og meget mere. Det kan derfor være en jungle at finde rundt i og finde den bedste til dig og dine behov. Derudover findes der mange bedste i test muligheder, men overordnet er det meget subjektivt, hvilken kaffe som er bedst.

Du skal derfor prøve lidt forskelligt af, og lave din egen lille test derhjemme. Vi kan dog godt komme med nogle produkter til din kaffemaskine, som er vel anbefalet og anmeldt med stor ros.

Det skal dog inden da også lige påpeges, at der både findes bønner, som ikke er ristet på forhånd, og denne type er til dig, som elsker selv at begive dig ud i at eksperimentere med bønne ristningen.

De andre forristede bønner er det mest normale, da du ikke selv er nødt til at riste bønnerne før brug. Her kan du ofte vælge dine bønner i de følgende tre kategorier:

 • Lysristede
 • Mellemristede
 • Mørkristede

Størstedelen af de bønner du kan købe til din kaffemaskine i Danmark er mellemristede. Bønner kan ofte være lidt dyre, alt efter kvalitet, men du kan også mange steder online og hos forhandlere finde dem på tilbud til gode priser.

Er du på udkig efter en fremragende espresso maskine så er sage kaffemaskine til hele bønner lige noget for dig.

Bønner tilpasset din kaffeoplevelse

Det er en smagssag, hvilken type kaffebønne du er mest til, og der er derfor ingen kaffebønner der er bedre end andre til at brygge den bedste kop americano eller espresso. De forskellige bryggemetoder har blot indflydelse på, hvor stærk eller mild din kaffe vil være. 

Du kan derfor sagtens brygge lige den kaffe, du skulle have lyst til ud fra de bønner, du allerbedst kan lide uanset, hvilket forhold der er mellem ristingen, arabica og robusta heraf. 

Der kan dog være en forskel i, hvor fint- eller grovmalet dine kaffebønner skal være afhængig af, hvilken type kaffe, du har lyst til at drikke. Eksempelvis skal du gerne male dine bønner helt fint, hvis du ønsker at brygge en kop espresso. 

Du kan også sagtens brygge et eller gerne to espressoshots, hvis du kunne tænker dig en kop dejlig varm latte. Herved skal du bare opvarme og gerne skumme mælken, hvorefter du hælder dine espressoshots i.

Find din bedste nye yndlingssmag hos producenter som:

 • Lavazza
 • Arcaffé
 • Coffee Collective
 • Holy Bean
 • Starbucks egne bønner
 • Peter Larsen

De fleste producenter har mange smage i alt fra “choco coffee” til “mocca taste” og mange andre kategorier.

Det er nemlig blevet ret populært at udvælge kaffebønner med smag. Og det kan være en god idé at afprøve nogle af de mange smage, der findes på markedet. Herved kan du få nuanceret dine kaffeoplevelser og måske opdage nye, lækre kaffevarianter, som du kommer til at elske. 

Der findes både bønner, der er tilført friske noter såsom forskellige bær, appelsin og andre citrusfrugter. Herved opnår kaffen en intens smag med en frugtig syrlighed, der kan fremstå sirupsagtig. 

Herudover kan du få kaffebønner, der indeholder mere sødme fra råvarer som blommer, chokolade, nødder og karamel. Denne type kaffe vil typisk være lækker og cremet. 

Du kan endda få kaffebønner, der er koffeinfri, så du undgår at overveje, om det er for sent på aftenen til at drikke sig en kop kaffe. Koffeinfri kaffe kan være produceret ved hjælp af Swiss Water metoden, hvor man kemisk udtrækker alt koffein fra kaffen ved hjælp af vand. 

Derefter tilføres selve aromaen igen til bønnerne, så kaffens naturlige smag fortsat kommer til udtryk.

Hvor kommer dine kaffebønner fra?

Mange tropiske lande i bl.a. Afrika og Sydamerika dyrker kaffebønner, som typisk vil være dem, du kan købe og anvende i din kaffebrygning. Det kræver nemlig et særligt klima for at kunne dyrke bønnerne. 

De fleste kaffeproducerende lande ligger tæt ved Ækvator. Bønnerne kan derfor bl.a. være fra alt fra Columbia og Brasilien til Etiopien, Kenya, men også fra Indonesien og andre dele af Asien som Indien.

Det kan også have betydning for kaffens smag og aroma afhængig af, hvor bønnerne er dyrket. De er nemlig ofte kendetegnet ved en fyldig, sødmefuld, syrlig eller frugtig smag afhængig af oprindelse.

Opbevaring og kaffebønners holdbarhed

Kaffebønner skal helst være pakket i lufttæt emballage, der ikke udsætter bønnerne for iltning. Denne opbevaring vi sikre, at dine bønner vil bevare den bedste smag. Dog er denne vare ikke én, der på samme måde som andre fødevarer bliver for gammel. 

Det er en fordel at opbevare dine bønner i dens emballage eller i en lufttæt beholder i et mørkt, køligt og tørt rum. Hvis dine kaffebønner er ristede på forhånd, kan det være en god idé at male dem og brygge din kaffe inden for ca. tre uger, så de beholder den bedste aroma.

FAQ om kaffemaskiner og -bønner

Hvad er en kaffemaskine til hele bønner?
Det er en form for kaffemaskine, hvor kaffebønnerne kværnes fra hele bønner til en lækker frisk brygget kop kaffe. Du kan selv udvælge og købe kaffebønner alt efter hvilken smag du bedst kan lide. De skal blot hældes i kværnen eller maskinen, hvorefter de bliver kværnet og lavet til den kop kaffe du ønsker.
Hvilke bønner skal jeg vælge til min kaffemaskine?
Der findes et hav af forskellige kaffebønner, som du kan bruge i din kaffemaskine. Der findes både forristede bønner og nogen der ikke er ristet på forhånd. De ristede findes i tre forskellige kategorier, nemlig lysristede, mellemristede og mørkristede.
Hvordan opbevarer man kaffebønner?
Kaffebønner skal helst opbevares i en lufttæt emballage i et mørkt, køligt og tørt rum, så bønnerne ikke bliver udsat for iltning. Denne opbevaring bevarer bønnernes smag. Selvom de skal opbevares køligt, skal de helst ikke være i fryser og køleskab, da der lan være fugtigt.
Skal man male kaffebønner på forhånd?
Det er en fejl at nogen tror, man skal male sine hele bønner på forhånd og opbevare som malet kaffe. Kaffebønner skal males og bruges med det samme de er blevet kværnet, da smagen forsvinder efter blot et par minutter.
Selvfølgelig vil der være situationer, hvor folk er heldige, men det er mere fordi, de skaber noget andre ikke gør. Adskillige folk konkurrerer på samme marked, og det er her at SEO gør sig bedst. Et godt eksempel her er affiliate markedsføring. Her er der en million forskellige sider, som fokuserer på at finde goderne ved affiliate markedsføring. For at kunne konkurrere på dette marked, må man have en gennemført forståelse for SEO-marketing. 
Prisen for SEO afhænger af meget. Du kan hyre en professionel til at gøre arbejdet for dig eller udføre alt på egen hånd. Det vil tage væsentligt længere tid på egen hånd og du er selv ansvarlig for læringskurven undervejs. Men hvis du selv sidder med det hele, kan du for det meste gøre det gratis.

Angivelse af kilder og test

 1. Forbrugerrådet Tænk
 2. Product Review
 3. GH har lavet denne guide til bedste kaffemaskiner for hele bønner. Læs den her.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 1

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockchevron-downarrow-rightmenu-circlecross-circle