Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Juicekur - Rens din krop med frugter og grøntsager

Søger du en juicekur af højeste kvalitet? I denne guide finder du vores bedste bud på en sammensat juicekur, som foregår over flere dage. Du kan vælge at starte med en kur på 3 dage, hvis du er første gang du prøver det.
Af 
Opdateret d. 15. juli 2022
juicekur

Læs med for at finde anbefalinger til den bedste juicekur, samt hvad du bør være opmærksom på, inden du begiver dig ud i det. 

Hvad er den bedste juicekur? 

Der findes flere gode grunde til at begynde på en juicekur ud over at slanke. Selvom det ikke er noget du har prøvet før, vil en juice kur på 3 dage være en god mulighed for at lave et hurtigt vægttab samt rense kroppen for affaldsstoffer, som den i lang tid har bygget op. 

Med en juicekur er du samtidig med til at booste kroppens immunsystem og kroppens celler. Det kunne især være en god mulighed for dig, hvis du over en periode har følt dig særligt træt, uoplagt eller haft maveproblemer. Her vil en juice kur kunne rense din krop og give dig fornyet energi. 

Der findes flere forskellige slags juicekure, du kan finde en der varer 3 dage eller måske 9 dage, hvis du er op for det. Med 9 dage vil du kunne få det fulde udbytte af kuren, hvor du her vil få renset ud i leveren og dit lymfesystem samt få eventuel betændelse i kroppen til at forsvinde. Du vil samtidig opleve at tabe dig flere kilo, hvoraf det meste vil være fedt.

Forskellige slags juicekur 

Når du gerne vil starte på en juicekur for at hjælpe dit vægttab på vej, kan du vælge at lave den selv eller i stedet købe en færdiglavet juice kur på nettet. Hvis du ikke orker alt besværet ved at købe en dyr slowjuicer, samt handle en masse frugter og grøntsager hver dag, vil en færdiglavet juice kur være en god løsning. 

Her vil det hele være klar til dig, så du hver dag, morgen, middag og aften, ved hvad du skal drikke. Du er samtidig sikret at få den rette mængde af proteiner samt mængde af grøntsager i forhold til frugter. 

Man kan dog også sagtens kaste sig ud i en hjemmelavet juicekur, og selv skræddersy sine juices med sine yndlingsfrugter og grøntsager. Hvis du vælger denne løsning, kan du med fordel lave flere juices på samme tid, så de ligesom den færdiglavet juice kur er klar til at blive drukket ved hvert måltid, i stedet for at du skal lave en juice hver gang du skal have en.

Det skal du være opmærksom på ved en juicekur

Hvis du er vant til et stort indtag af kaffe, kulhydrater og sukker, vil de første par dage af kuren være meget hårde at komme igennem. Her vil du hyppigt kunne opleve hovedpine, svimmelhed og træthed, fordi din krop simpelthen har abstinenser. En kur på 3 dage vil måske derfor ikke være nok, til at vende din krop til den nye livsstil.

bedste juicekur

Sørg for 80% grøntsager og 20% frugt når du vil holde en juicekur.

Sådan laver du en 3 dage juicekur selv 

Hvis du gerne vil have din egen hjemmelavet juice kur hjemme i dit køkken, er den vigtigste regel, at du sørger for at din juice indeholder 80% grøntsager og 20% frugt. På en længere kur på mere end 3 dage, er det nemlig vigtigt, at du får nok protein. 

Hvis ikke dette overholdes, vil du begynde at tabe muskelmasse, hvilket jo helst ikke er meningen. Du kan derfor vælge at komplementere din kur med nødder eller proteindrik for at give en større mæthed samtidig med at slanke. 

Når du skal presse dine frugter og grøntsager, er det vigtigt at de koldpresses for at bevare alle vitaminer, antioxidanter, mineraler og enzymer bedst muligt. Udover frugt og grøntsager kan du også anvende mandler, hampefrø, cashew og chiafrø for at få de essentielle fedtsyrer og fibre. Superbær som acai, aronia og havtorn er også rigtig gode at anvende. 

En juice kur kan både indeholde

 Shots
Smoothies
Juices og supper
Lavet af et hav af forskellige kombinationer af spændende grøntsager og frugter. Det er bare med at komme i gang. 

Gode råd til din juice kur

Det er vigtigt at du er forberedt og undersøger en kur, før du kaster dig ud i den, da  der ofte kan være nogle ting, som man bør være opmærksom på. En kur er typisk en omvæltning for kroppen, hvor man skærer noget ud af sin kost, som man plejer at indtage og hvor man tilføjer andre ting, som man måske ikke er vant til at indtage. 

Hvis du f.eks. ikke er vant til at spise så mange grøntsager, er det en rigtig god idé at starte stille og roligt ud med juicekuren. Man kan godt opleve at blive syg med influenza-lignende symptomer, hvis man ikke tilvænner kroppen ligeså stille, fordi kroppen udrenser for hurtigt og udskiller affaldsstoffer i blodet. Det er godt for kroppen at komme af med affaldsstoffer, men det er endnu bedre at tilvænne kroppen til en sund livsstil og holde den, så kroppen ikke stresser udrensningen. 

Selvom man ofte hurtigt finder en favoritjuice, så er det en god idé at variere sit indtag, så man ikke lever af den samme juice dag ud og dag ind. Hvis du kører en juicekur 3 dage, kan du sprede dine juices ud over de forskellige måltider og dage.

Ligesom ens kost til hver dag skal være varieret, så gælder det samme for din juicekur om den er hjemmelavet eller færdiglavet. Du kan med fordel søge efter forskellige opskrifter, for at få inspiration til nogle forskellige varianter. 

Hvis du kører en hjemmelavet juice kur, så kan du også slå dig løs med at eksperimentere med forskelligt frugt og grønt og se om du kan skabe din egen favorit. Husk dog at en juice helst skal være 80 % grøntsager og 20 % frugt. 

Udover indholdet i din juice, så er måden du drikker den på også væsentligt for din kur. Nogen sammenligner den optimale måde at drikke sin juice på som var det et glas god vin. Det betyder altså, at det er en god idé at drikke sin juice langsomt og huske at nyde den. Det kan godt være lidt en øv fornemmelse at komme igennem sin juice efter mange dage, men kroppen får mest muligt ud af den, hvis den ikke bliver kastet ned.

For at gøre oplevelsen bedre kan det også være smart at tænke over kombinationer af farve og smag. Hvis juicen har en flot farve virker den mere indbydende og det samme gælder duft og smag. Selvom grøntsager er sundt, kan det være en god idé at tilføje lidt frugt for at give grøntsagerne lidt modspil og kontrast. 

Ligesom med alt andet mad, så er der nogle smagsnuancer der går godt sammen. Det stærke, sure og bitre går godt sammen med det søde, milde og bløde. Så tænk over det, når du skal blande din hjemmelavet juice. 

Hvis du laver din hjemmelavet juice i store portioner, så de er klar på lager til at blive drukket, bør du tænke på, hvordan du opbevarer juicen. Juicen skal helst opbevares i lufttætte beholdere og på køl. Ligesom frugt og grønt der er skåret over oxiderer, så sker det samme også med juice, og endda endnu hurtigere.

juicekur

Fordele ved en juicekur 

Ved en juicekur får du formentlig flere vitaminer, mineraler, enzymer og antioxidanter end du normalt gør gennem din kost. Det er med til at styrke kroppen og kan derfor være godt for dig. Derudover er udskillelsen af affaldsstoffer fra kroppen også en god ting, der på en måde kan sammenlignes med at nulstille kroppen og skabe fornyet energi.

Kilder

  1. juicetoxdetox.co.uk/
  2. kbk.co.uk/
  3. mindbodygreen.com/

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 1

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockmenu-circlecross-circle