Hvordan laver man SEO? - En guide til søgemaskineoptimering

Har du hørt om SEO og er du blevet nysgerrig på hvordan og om du selv kan lave det? Læs med her i denne guide, for at finde ud af, hvad det indebærer og om du har mod på at kaste dig ud i det.
Af 
Opdateret d. 6. oktober 2022
Hvordan laver man SEO?

SEO, som også kaldes for søgemaskineoptimering, består af en lang række forskellige teknikker, der ikke kan læres henover natten. Det er en disciplin, der kræver en masse viden og erfaring før det virkelig giver pote. Men hvis man virkelig sætter sig ind i det og følger med udviklingen, så kan det virkelig gavne virksomheder på en organisk måde online.

Så hvordan laver man SEO?

Det er som sagt ikke helt simpelt at lave seo og det kræver, at man følger en nogenlunde bestemt rækkefølge, da nogle aspekter er nødt til at være på plads før man påbegynder nogen andre.

En grundlæggende model som meget godt beskriver både rækkefølgen, men også hvilke dele seo grundlæggende består af er seo pyramiden. Den er opdelt i tre trin, hvor det første trin består af den tekniske del såsom at lave en hjemmeside og optimere den i forhold til hastighed og overskrifter.

Har du brug for hjælp til din SEO? 🔍
Kontakt os i dag og modtag et uforpligtende tilbud på din opgave.
Kontakt os i dag
Hvordan laver man SEO?

Når din hjemmeside spiller teknisk kan du begynde på andet trin, som er den mere indholdsmæssige del. Det er her du kan påbegynde selve søgeordsanalyserne, at skrive tekster og producere content samt at lave linkbuilding. Det er både analytisk men også den mere kreative del af seo arbejdet. Sidste trin handler ikke længere om din egen hjemmeside, men om at nå ud eksternt og blive omtalt på andre hjemmesider. Hvor det før var intern linkuilding kan der nu også implementeres ekstern linkbuilding.

Hvordan laver man seo? Ja det er en længerevarende proces, der kræver tålmodighed og en masse forskellige teknikker og trin. Hvis det virker for overvældende, kan du hyre et seo-bureau til at klare det for dig effektivt.

Vi, hos PK Medier, laver SEO for vores kunder. Så hvis du vil have hjælp, er du velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud.

PK Medier har lavet en SEO guide til dig, som vil lære mere om SEO

Hvordan laver man SEO? FAQ

Hvordan laver man seo?
SEO består grundlæggende af tre grundlæggende elementer, som hver især indebærer af en lang række begreber og teknikker.
Hvem laver SEO?
Der findes SEO-bureauer, der er specialiserede i alle aspekter af søgemaskineoptimering, som virksomheder kan hyre til at styre og optimere deres hjemmesider.
Har jeg brug for SEO?
Hvis du har en virksomhed, som enten er baseret på at generere online salg eller som er afhængig af kunder for at løbe rundt, så kan seo være en rigtig klog beslutning. En succesfuld seo-optimeret hjemmeside vil ligge på første side på google, hvis nogen søger efter de ord, som din virksomhed gerne vil rangere på. Eksempler på brancher der har gavn af seo er følgende: restauranter, malerfirmaer og alle former for online butikker.

Angivelse af kilder og test

  1. Neilpatel er en kendt person indenfor SEO i verden. Han har nogle gode tips og råd.
  2. Se Mailchimp guide på hvad SEO er.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
chevron-downmenu-circlecross-circle