Hvordan laver man SEO? - En guide til søgemaskineoptimering

Har du hørt om SEO, og er du blevet nysgerrig på, hvordan og om du selv kan lave det? Læs med i denne guide, for at finde ud af, hvad det indebærer, og hvorfor du skal kaste dig ud i det.
Af 
Hvordan laver man SEO?

SEO, som også kaldes for søgemaskineoptimering, består af en lang række forskellige teknikker, der ikke kan læres henover natten. Det er en disciplin, der kræver en masse viden og erfaring før det virkelig giver pote. Men hvis man virkelig sætter sig ind i det og følger med udviklingen, så kan det virkelig gavne virksomheder på en organisk måde online.

Så hvordan laver man SEO?

Det er som sagt ikke helt simpelt at lave SEO og det kræver, at man følger en nogenlunde bestemt rækkefølge, da nogle aspekter er nødt til at være på plads før man påbegynder nogen andre.

En grundlæggende model som meget godt beskriver både rækkefølgen, men også hvilke dele seo grundlæggende består af er seo pyramiden. Den er opdelt i tre trin, hvor det første trin består af den tekniske del såsom at lave en hjemmeside og optimere den i forhold til hastighed og overskrifter.

6 tips til at komme igang med SEO

Hvordan laver man SEO kan være en uoverskuelig proces, så vi deler her vores 6 bedste tips til at komme igang. Dette forudsætter, at du allerede har styr på den tekniske del og har en hjemmeside der kører. Se ellers teknisk SEO for inspiration til den del. 

1. Kend dine konkurrenter 

Det er vigtigt at vide, hvilke kræfter man er oppe i mod, skal ens virksomhed performe godt. En vigtig del af at lave SEO er derfor at udforske det marked, men er en del af. Hvilke sider rangerer godt? Hvad gør de? Hvordan kan man gøre det samme - bare bedre? Eller skal der gøres noget helt andet? En markedsanalyse giver vigtige indsigter, som er uundværlige i dit arbejde med søgemaskineoptimering. 

2. Afsøg markedet for huller 

Når du først har styr på dine konkurrenter er du klar til næste step - find din indgangsvinkel. Her handler det om at afdække områder, som relaterer sig til dit produkt/service, men hvor konkurrencen ikke er umulig. Dvs. find de huller, hvor dine sider kan komme til at performe godt. På denne måde skaber du autoritet. 

3. Afklar tone of voice 

Det er en god idé at afklare tone of voice inden du begynder at skrive. Dette siger meget om din virksomheds identitet, og er med til at give brugeren en idé om, hvad dit brand er. Det er derfor også vigtigt at holde en rød tråd på sin hjemmeside, så brugeren kan genkende din virksomheds sprog og personlighed. 

4. Få styr på søgeord

En stor og vigtig del af, hvordan laver man SEO, er at have styr på søgeord. Disse er med til at få dine tekster til at rangere godt, og er en stor og vigtig del af analysearbejdet. Der findes forskellige tools der kan hjælpe med at finde søgeord - herunder Ahrefs og Surfer SEO. 

5. Kend brugerens intention 

Det er umuligt at producere gode tekster, hvis man ikke kender brugerens hensigter. Sæt dig derfor godt ind i dine potentielle kunder eller købere - hvad er de på udkig efter? Hvad skal de havde adgang til på dine hjemmeside? Hvordan hjælper du dem bedst muligt? Vær grundig i din behandling af emnet.

6. Skriv gode søgemaskine optimerede tekster og husk intern linkbuilding

Med alt den viden er du nu klar til at skrive gode tekster til din hjemmeside. Husk at SEO er en kompliceret og indviklet proces, der er i konstant udvikling. Det kræver derfor tålmodighed og hårdt arbejde at skabe gode resultater - men er det hele værd!

Det er især også vigtigt at huske interne links, så du kan henvise brugeren til dine forskellige sider, er det relevant for emnet. Og det er ikke kun for brugeren skyld, at du skal huske dem - søgemaskiner ser nemlig også gerne, at der er flere steder på din hjemmeside, der henviser til dine undersider.

Se tips for intern linkbuilding.

Har du brug for hjælp til din SEO? 🔍
Kontakt os i dag og modtag et uforpligtende tilbud på din opgave.
Kontakt os i dag
Hvordan laver man SEO?

Intern og ekstern linkbuilding

Arbejdet er ikke færdigt når din hjemmeside spiller teknisk, og du har fået styr på den mere indholdsmæssige del. Det er nu linkbuilding kommer ind i billedet, som er et utrolig vigtigt step, ønsker du at din hjemmeside skal performe godt.

Sidste trin handler nemlig ikke længere om din egen hjemmeside, men om at nå ud eksternt og blive omtalt på andre hjemmesider. Hvor det før var intern linkbuilding, kan der nu også implementeres ekstern linkbuilding.

Så hvordan laver man SEO? Ja, det er en længerevarende proces, der kræver tålmodighed og en masse forskellige teknikker og trin. Hvis det virker for overvældende, kan du hyre et SEO-bureau til at klare det for dig effektivt.

Vi, hos PK Medier, laver SEO for vores kunder. Så hvis du vil have hjælp, er du velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud.

PK Medier har lavet en SEO guide til dig, som vil lære mere om SEO

Hvordan laver man SEO? FAQ

Hvordan laver man seo?
SEO består grundlæggende af tre grundlæggende elementer, som hver især indebærer af en lang række begreber og teknikker.
Hvem laver SEO?
Der findes SEO-bureauer, der er specialiserede i alle aspekter af søgemaskineoptimering, som virksomheder kan hyre til at styre og optimere deres hjemmesider.
Har jeg brug for SEO?
Hvis du har en virksomhed, som enten er baseret på at generere online salg eller som er afhængig af kunder for at løbe rundt, så kan seo være en rigtig klog beslutning. En succesfuld seo-optimeret hjemmeside vil ligge på første side på google, hvis nogen søger efter de ord, som din virksomhed gerne vil rangere på. Eksempler på brancher der har gavn af seo er følgende: restauranter, malerfirmaer og alle former for online butikker.

Angivelse af kilder og test

  1. Neilpatel er en kendt person indenfor SEO i verden. Han har nogle gode tips og råd.
  2. Se Mailchimp guide på hvad SEO er.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
chevron-downmenu-circlecross-circle