Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Hvilket elselskab har jeg - Sådan finder du din eludbyder

Er du i tvivl om, hvilket elselskab, du har? Ingen panik, vi hjælper dig med at finde frem til din eludbyder, så du kan få ro i sindet. Find nemt frem til dit elselskab med de nemme trin, som vi gennemgår i det følgende.
billigste elselskab
Sammenligning af +20 elselskaber
Af 

Hvilket elselskab har jeg?

Find dit elselskab nemt ved bl.a at tjekke seneste regning, logge ind på eloverblik.dk eller elpris.dk - Vi har samlet disse nemme steps, som du kan følge til at finde ud af, hvilket elselskab du har.

Der er flere metoder til at finde frem til, hvilket elselskab har jeg. Prøv blandt andet:

  1. Find dit elselskab på din seneste elregning. Her vil du typisk kunne finde både eludbyder, deres information og mere.

  2. Kan du ikke finde din elregning, eller står det ikke klart, kan du også vælge at logge ind på www.eloverblik.dk, hvor du nemt kan finde dine oplysninger om eludbyder osv.

  3. Vælg også at logge ind på elpris.dk, hvor du kan finde oplysninger om din aftale, dit elselskab og mere.

Vælg den rette udbyder

Det kan have stor betydning for din elregning, hvilken udbyder, du vælger. Derfor kan du med fordel gennemgår die behov og ønsker, så du finder én, der passer bedst til dine. Det er nemlig ikke altid det billigste elselskab, der dækker alle de vigtige behov, men det kan være en fordel at vælge dette, hvis du har et stramt budget eller ikke har de store behov.

Vi har flere forskellige steder her, samlet en oversigt på de billigste elselskaber, så du kan finde frem til en god løsning, uanset dine behov. Se blandt andet ovenstående artikel om det billigste elselskab.

Vi har desuden fundet mange forskellige og gode tilbud, så du ikke er nødt til at fravælge ønsker, eller vælge en løsning, som egentlig ikke passer dig.

Vælg selv el udbyder og ikke netselskab

Som nogen måske ved, kan du ikke selv vælge dit netselskab. Fordi elselskab eller eludbyderen er ikke det samme som dit netselskab. Selve netselskabet er dem som transporterer din strøm gennem store kabler eller ledninger. Hvilken netselskab du har er derfor afhængigt af, hvor i landet du bor.

Hvilket elselskab har jeg er derfor afhængigt af, hvem du ønsker at bruge til din service, hvem du betaler din strøm hos og hvem der er producenten af selve strømmen. Det kan bl.a. være en producent som producerer strøm på vindenergi, solceller eller andet.

Det er derfor vigtigt at tjekke, hvis du prioriterer at leve på bæredygtig energi, at du tjekker hvilket elselskab har jeg, og producerer de strøm på vedvarende energikilder.

Elselskaber

Hvilket elselskab har jeg - og hvordan skifter jeg?

Når, og hvis, du har fundet ud af hvilket elselskab har jeg, er næste step at undersøge om den aftale du har et værdifuld og/eller om du bør skifte selskab til et billigere, hurtigere eller anderledes selskab med andre energikilder.

Hvis du vurderer at du skal skifte elselskab, så kan du nemt og smertefrit gøre dette helt selv. Det eneste du nu skal gøre, er at danne dig et eloverblik over dine muligheder for andre eludbydere, som du finder interessant.

Når du skifter skal du blot skrive til dit nye selskab, hvor de fleste leverandører og selskaber tager sig af overdragelsen. Du skal derfor ikke sørge for noget specifikt selv. Vælg elleverandør ud fra dine behov.

Hvor mange selskaber finder jeg i Danmark?

Der findes et hav af netselskaber, og det kan være en jungle at finde rundt i, hvilke der kan tilbyde dig hvad, og hvorfor man bør vælge hvilket elselskab. Der findes muligvis +40 selskaber i Danmark.

Det kan være afgørende for dig, at kende til dit energiforbrug, inden du vælger, da det betyder noget for måden du vælger dit nye kommende netselskab. Bruger du meget strøm på "dyre" tidspunkter, så kan det være en ide at overveje en aftale med fastpris og ikke variable priser.

Læs også om elselskaber København eller elselskaber Roskilde

Elselskaber i Silkeborg

PK Medier tester

Vi skriver generelt om mange forskellige områder. Hvis du/i har nogle forslag til hvad vi ellers skal skrive om, så ring til os på +45 42 41 16 47 eller send os en mail på kontakt@pkmedier.dkVi står gerne klar til at høre mere om, det du mener er spændende.

Med de rette indsigter herfra, kan du hver dag blive klogere på områder, du ikke havde indblik i. Vi glæder os til at kunne dele meget mere viden med dig om alt fra hvilket elselskab har jeg, til hvad koster 1 kwh og ladeboks uden abonnement.

Angivelse af kilder og test

menu-circlecross-circle