Vi opnår kommision via links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Hvad koster en ladestander? - Find den bedste pris 2024

Hvad koster en ladestander, hvilke produkter findes der, hvad kan man forvente af pris, og hvordan vælger man den bedste? Vi guider dig, så du kan finde den mest fordelagtige løsning til dit hjem.
billigste elselskab
Sammenligning af +10 ladestandere
Af 
 • billigste elselskabladeboks til elbil
  Produkt:
  Leje: EVBox - Elvi
  Bedømmelse
  5/5
  Refusionsaftale
  Ingen binding
  Professionel installation

  Pris:

  2.995 kr.
  0 mdr. binding
  Se aktuelle tilbud
 • billigste elselskabladeboks til elbil
  Produkt:
  Eje: Zaptec Go
  Bedømmelse
  5/5
  Refusionsaftale
  Du ejer selv ladeboksen
  Billig strøm

  Pris:

  3.999 kr.

  7.295 kr. (med installation)

  0 mdr. binding
  Se aktuelle tilbud
 • billigste elselskabladeboks til elbil
  Produkt:
  Eje: Zaptec Go
  Bedømmelse
  5/5
  Passer til alle el og hybrid biler
  Support 24/7
  Billig abonnement

  Pris:

  7.995 kr.
  0 mdr. binding
  Se aktuelle tilbud
 • billigste elselskabladeboks til elbil
  Produkt:
  Eje: ZAPP MaxiCharger
  Bedømmelse
  4.5/5
  Passer til alle el biler
  Nem at installere
  Mere flerlags beskyttelse

  Pris:

  4.299 kr.
  0 mdr. binding
  Se aktuelle tilbud
 • billigste elselskabladeboks til elbil
  Produkt:
  Eje: Zaptec GO 22 kW
  Bedømmelse
  4.5/5
  Godkendt til refusionsaftale
  Udvidet ladenetværk
  Kan oplade op til 22 kW

  Pris:

  4.995 kr.
  0 mdr. binding
  Se aktuelle tilbud

Så hvad koster en ladestander?

Prisen på en ladestander vil ligge omkring 4.000-5.000 kr., samtidigt med at du skal have den installeret. Hvis du også tæller installation med i prisen, kan prisen godt ryge op på 4.000-5.000 kr. Det kommer an på om der er installation med i den pakke du køber.

Prisen kan variere meget afhængigt af flere faktorer, herunder mærke, kapacitet, funktionalitet og eventuelle ekstrafunktioner.

Generelt kan en ladestander til elbiler have en pris fra flere tusinde til flere titusinde kroner. Det kan være en god idé at undersøge markedet og de tilgængelige muligheder for at finde en ladestander, der passer til ens behov og budget.

Udbyder Pris pr år Opstart Opsigelse
OK ladebokse 31.183 DKK 11.995 DKK 0 DKK
Norlys ladeboks 28.943 DKK 9.995 DKK 0 DKK
Zaptec Go, The Charger 57.540 DKK 4.795 DKK 0 DKK
AURA 30.447 DKK 11.499 DKK 0 DKK

Priserne er et estimat. Listen er senest opdateret d. 11.12.23. Kilde: elpris.dk.

Hvilken ladestander er den bedste?

Ladestandere fra mærker som Tesla, Norlys, Clever eller OK er særdeles populære valg, men den bedste ladestander for dig vil være den, der passer bedst til dine specifikke krav og situation.

Valget af den bedste ladestander afhænger af individuelle behov og præferencer. Der er flere faktorer at overveje, herunder kompatibilitet med dit køretøj, opladningshastighed, tilgængelige funktioner som smarte opladningsmuligheder, og ikke mindst dit budget. Det kan være en god idé at læse anmeldelser, sammenligne funktioner og priser samt måske rådføre dig med fagfolk eller andre elbilsejere for at træffe det mest passende valg for dig.

Se også Norlys ladeboks.

bedste ladeboks i test

Er den dyr at installere?

En ladeboks er et forholdsvist dyrt produkt, og det er derfor en investering. Selve processen med at installere en ladestander derhjemme er generelt ret ligetil, men det kræver arbejde fra en autoriseret elektriker. En standardinstallation omfatter typisk montering af ladestanderen, kabelføring til eltavlen, fejlsikring og muligvis udskiftning af eltavlen. Det er normalt, at de fleste kan klare sig med denne standardinstallation.

Adskillige udbydere tilbyder en fuld pakke, der omfatter både ladestanderen og installationsprocessen. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at der kan være en vis leveringstid, så det anbefales at bestille i god tid. Typisk tager selve installationsprocessen derhjemme mellem 3-5 timer. I denne periode vil strømmen i husstanden være afbrudt, mens elektrikeren installerer ladestanderen og sørger for, at den fungerer korrekt.

Bliv klogere på ladeboks med refusion, hvis du skulle fortryde dit køb.

Ladestander Pris på ladestander Estimeret pris på installation Totalpris
Åbenlyst* 189 kr. pr. md. 3999 kr. 4.188 kr.
Zaptec Go 4.495 kr. 3.895 kr. 8.390 kr.
ABB Terra lader 5.099 kr. 4.199 kr. 9.298 kr.
Norlys ladeboks (med elaftale) 9.995 kr. 0 kr. 9.995 kr.
Norlys ladeboks (leje) 2.995 kr. 0 kr. 2.995 kr.
Zappi ladeboks 22 kW 10.908 kr. 3.999 kr. 14.907 kr.

Det skal du være opmærksom på inden du køber

Er du blevet forelsket i en ladeboks, og er i tvivl om hvad koster en ladestander til elbil, hvor du finder den billigste og generelt, om der er noget du skal være opmærksom på? Vi hjælper dig med næste punkt, hvad du bør være obs. på inden køb. Vi har tidligere været omkring prisen, og hvad du skal give for den årligt.

Disse parametre bør du være opmærksom på:

 • Hvilken strøm/udbyder har du?
 • Har du fast eller variabel rente?
 • Kan det betale sig at købe eller leje?
 • Størrelsen på din bil - herunder også batteriet?

Derudover bør du, inden du vælger producent, tænke over: Installationstid på servicen, størrelsen på selve boksen, prisen og om den har ekstra intelligente indstillinger og features.

Har du det rette elselskab til din ladestander?

Har du overvejet, om du desuden har den rette udbyder til din ladestander? Passer din elaftale til dine behov eller er der andre ting, du ikke får udnyttet til fulde? Det er værd at lave en lille analyse af dine egne behov, og om din elaftale passer til dette.

Passer det ikke sammen, så ingen bekymring - Det er nemt, hurtigt og ligetil at skifte elselskab. Det kan du læse meget mere om, i artiklen, som tager dig de få steps igennem processen. Men hvad koster en ladestander, er også afhængigt af din elpris fra din udbyder.

Bliv klogere på hvordan du finder det bedste selskab, eller det billigste i vores artikel om: Hvad er det billigste elselskab på markedet i 2023 og snart 2024.

Den bedste ladestander koster...

Bør man eje eller leje en ladestander?

Det er helt op til dig, om du vælger at eje eller leje. Vælg om du ønsker selv at stå for det og spare lidt på omkostningerne, eller få den fulde service med abonnement, fri opladning osv. for en månedlig ydelse.

Der kan være gode fordele ved både at eje og leje en ladestander. Køber du din egen ladestander, vil du blot skulle betale for selve standeren, for installationen, samt gennemtjek af, at alt er, som det skal være, af en autoriseret installatør. Hertil skal du selv stå for service og vedligeholdelse af standeren.

Hvad koster en ladestander at vedligeholde, tænker du måske. Jo, din ladestander skal en gang imellem have nogle tjek op, for at sørge for, at den stadig leverer det, den skal. Dog er det minimal vedligeholdelse, og derfor kan du godt regne med lave omkostninger på dette område.

Vælger du omvendt at leje en stander, skal du ikke bekymre dig om, hvad koster en ladestander, da den vil blive leveret, installeret og monteret på korrekt vis, ud fra den aftalte pris. Derfor er der nærmere tale om installationen, fremfor selve standeren, når man taler om prisen for det. Her vil al vedligeholdelse, problemer og andet blive håndteret af dit udlejningsselskab, hos hvem du formentlig også har et abonnement, som du kan brug til opladning ved offentlige standere.

Disse muligheder har du for opladning ved ladestander

Det er klart, at den private ladeboks eller ladestander i hjemmet, ikke er den eneste løsning, når det kommer til opladning af din elbil. Faktisk kan du både få ladeboks med abonnement, hvor du også kan lade ved offentlige standere, eller en ladeboks uden abonnement, hvor du lader frit derhjemme og betaler en sum penge for at oplade, når du er ude.

Blandt de forskellige ladeløsninger, kan du blandt andet lade ved: 

 • Ladestander med abonnement
 • Ladestander uden abonnement
 • Opladning med serviceaftale
 • Opladning ved offentlig ladestander

Læs meget mere om de forskellige typer af opladning her på siden. Vi har nemlig samlet al den viden, du behøver, når du går med spørgsmålet om, hvad koster en ladestander, både at bruge den og eje den, men også at leje den, herunder også på offentlige arealer.

Bliv også klogere på OK ladestander fejlkoder, hvis du ejer eller lejer fra OK energiselskab.

Pris for typer af ladeløsninger
Ladeløsning Installation Opstart Elrefusion Månedlig ydelse
Køb af ladeboks med elaftale hos Norlys Inkluderet 9.996 DKK Ja 79 DKK
Køb af ladeboks uden elaftale hos Norlys Inkluderet 11.995 DKK Ja 129 DKK
Leje af ladeboks med elaftale hos Norlys Inkluderet 2.995 DKK Ja 199 DKK
Leje af ladeboks uden elaftale hos Norlys Inkluderet 4.995 DKK Ja 249 DKK

Som det kan ses i ovenstående tabel, er det muligt at vælge mellem flere forskellige typer af ladeløsninger, blandt kendte og velkendte udbydere. Vi har i det her tilfælde valgt at tage fat i Norlys, da de kan levere nogle af de bedste aftaler og priser.

Ønsker ud en anden udbyder, eller vil du vide, hvad en ladestander koster hos et andet selskab, kan du med fordel tage kontakt til dette og høre mere.

Hvor lang kører en elbil på en opladning?

Man kan, som tommelfingerregel, side, at en elbil kører omkring 5 km per kWh. Dog kommer det meget an på årstiden, da bilen drænes hurtigere om vinteren, samt terrænet, batterikapaciteten og mere.

Mange elbilsproducenter oplyser, at bilen kan køre op til x kilometer på en opladning, men det giver sjældent et retvisende billede af, hvor langt bilen egentlig kan køre. Der er nemlig masser af faktorer, som påvirker rækkevidden, blandt andet dem, der er nævnt ovenfor.

Ofte kan faktorer, som bilens vægt og teknologi, have en indlydelse på, hvor langt den kører. Heldigvis kan de fleste elbiler opdateres derhjemme, og ikke nødvendigvis have en tur hos mekanikeren. Sørg derfor for at have din elbils software opdateret, så bilen altid har de bedste forudsætninger for at levere.

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 4.3 / 5. Optælling af stemmer: 7

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle