Vi opnår kommision via links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Hvad koster det at lade en elbil? - Hjemme, abonnement m.m.

Find svaret på hvad koster det at lade en elbil, hvilket abonnement der er bedste, foretrukne valg af lader til elbil og meget mere.
Af 
maler Frederiksberg

Hvad koster det at lade en elbil?

Prisen for opladning af en elbil afhænger elforbrug x elpris. Du kan se to eksempler herunder:

Opladning af elbil med 11 kWh på en privat ladeboks i fire timer til en elpris på 2,5 kr./kWh: 11 kWh x 4 timer x 2,5 kroner = 110 kroner.

Pris for opladning af elbil ligger som oftest mellem tre og seks kr. pr. kWh, så hvis elbilen har et batteri på 50 kWh, vil en fuld opladning altså koste omkring 275 kroner.

Kan det betale sig?

Alt efter hvad du sammenligner med, er prisen på at oplade en elbil rimelig overskuelig. Regnestykket afhænger selvfølgelig også af, hvor lang rækkevidde din bil har, og altså hvor ofte den skal oplades.

I mange tilfælde er det billigere at oplade sin elbil end det at bruge benzin, så hvis dette er sammenligningsgrundlaget, er det en god økonomisk løsning.

Har du derimod ønske om at skift elselskab og sågar finde ud hvilke elselskaber Sjælland der findes, så er vi også behjælpelige med dette. 

Hvor kan jeg oplade min elbil?

Du kan både vælge en privat og offentlig ladestander, trænger din elbil til strøm. En ladestander er en fleksibel løsning, da denne giver mulighed for at oplade, når det passer dig. Du kan også oplade om natten, så bilen er klar til brug morgenen efter.

Se mere længere nede, når vi kommer nærmere end på spørgsmålet hvad koster det at lade en elbil.

Vælg en billig ladeløsning

Svaret på spørgsmålet "hvad koster det at lade en elbil" afhænger blandt andet af, hvilken ladeløsning du vælger. Der findes nemlig forskellige løsninger, herunder en ladeboks med serviceaftale, en ladeboks uden serviceaftale, opladning med abonnement og offentlig opladning. 

Går du med en ladeboks med serviceaftale, kan du vælge enten at købe den eller leje den. Får du tegnet en serviceaftale, kan du få refusion af nogle af dine udgifter til strøm gennem din ladeoperatør. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at du stadig selv skal betale for strøm via et elselskab.

Går du derimod med løsningen ladeboks uden serviceaftale, er der ingen refusion for dine strømudgifter. Denne løsning er fordelagtig, har du ikke et stort behov for kørsel. 

Vælger du opladning med abonnement, er der her tale om en månedlig ydelse. Du kan både lade derhjemme og ude, og kan ofte få en tilbagebetaling, for den strøm du bruger derhjemme og afgiften. Dog skal du betale til dit elselskab for strømmen din husstand bruger samt elbilen. 

Du kan også vælge at oplade din elbil ude i offentligheden, ligesom hvis du tankede benzin. Du kan med fordel benytte de apps, som fortæller, hvad strømmen koster på forskellige offentlige ladestationer. Du kan også få et abonnement for offentlig ladning, hvilket ofte bruges af folk, har de ikke mulighed for at skaffe en ladestation hjemme hos dem selv.

Se desuden hvad koster en ladestander og om OK ladestander fejlkoder

Ladeboks uden abonnement

Der er fordele og ulemper ved at oplade sin elbil via en ladeboks uden abonnement, men der er sågar også fordele og ulemper ved alt. Er du tvivl om hvor vidt du skal lade din elbil med eller uden abonnement, så følg godt med her. Vi hos PK Medier vil netop sørge for at gøre dig klogere, eller hvertfald mere oplyst inden for lige netop dette område. 

Det er værd at fortrække at oplade sin elbil via en ladeboks uden et abonnement, hvis det er du har en privat ladestander, og derfor oplader din elbil derhjemme. Derudover er det også en god ide hvis det er dit kørselsbehov er minimalt, eller hvis du har solceller eller en varmepumpe, som resulterer i at du allerede modtager refusion. 

Den vigtigste faktor der spiller ind i forbindelse med valget om det skal være en ladeboks med eller uden abonnement, er såment dit kørselsbehov. Dertil er der heller ikke entydigt svar på "hvad koster det at lade en elbil?". For dette afhænger netop af hvilken lade løsning du vælger at foretrække, samt forskellige behov. 

FAQ

Hvad koster det at lade en elbil?

Dette afhænger af den ladeløsning, du vælger. Prisen afhænger alt efter om du har en ladestander derhjemme, bruger offentlige ladestandere, har abonnement, og om du har service inkluderet.

Er det billigere at lade en elbil end at tanke benzin?

Ja, det er som udgangspunkt billigere at lade en elbil end at tanke benzin på en fossilbil. 

Kan jeg få et abonnement til ladning af min elbil?

Ja, der findes forskellige udbydere af abonnementer til ladning af elbil. Gå efter det, der passer bedst til dig og dine behov. 

Hvordan beregner jeg hvad koster det at lade en elbil?

Prisen for opladning af en elbil afhænger elforbrug x elpris. Du kan derfor udskifte elforbrug og elpris efter behov, og regne det samlede resultat ud. Se konkret eksempel på hjemmesiden.

YouTube video
YouTube video

Angivelse af kilder og test

  1. caranddriver.com kommer med råd til leasing af brugte biler
  2. carwow.com

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 3.8 / 5. Optælling af stemmer: 6

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle