Vores artikler er skrevet fra research og analyse af tests. Vi kan tjene en kommission, når der købes via et link. Læs mere >

Hvad er en faldstamme? Og hvilken funktion har den?

Det er ikke sikkert at du har hørt om det før, og måske har du. Men en faldstamme er en vigtig og nødvendig del af din bolig og er ofte noget som forbinder flere lejligheder i et etagebyggeri.
Af 
Opdateret d. 6. juli 2022
forside billde braun

Lad os finde svar på dine spørgsmål her, så du er informeret om funktionen. En faldstamme er først og fremmest de lodrette rør, som løber langs et etagebyggeri, og som er afløbet. Det samler spildevand og samler det til det samme afløb ud at etagebyggeriet.

Metodologi
Vores guides og artikel tager udgangspunkt i sammenfatning af anbefalinger, anmeldelser og kundeanbefalinger og ikke produkter, vi selv har testet. Læs mere
Vi holder os opdateret på nye versioner, og der kan være forbehold for prisændringer grundet tilbud, rabatter og kampagner.
Vores artikler er skrevet på baggrund af research og analyser af anmeldelser og test. Der er sponsoreret indhold på siden. Læs mere

Det kan være svært at vide noget om de ting, der befinder sig skjult i din vægge. Men disse rør og en faldstamme befinder sig ofte omkring toilettet, og kan være en del af din væg og lagt i præfabrikerede vådrumsmoduler. De kan derfor gemmes flot og sikkert. 

Nogle som er eksperter i hvad en faldstamme er, og hvordan den smartest, flottest og mest praktisk placeres og gemmes væk er Modulett, som laver præfabrikerede vådrumsmoduler, som indebærer en faldstamme og andre rør og installationer. 

Udover svaret på, hvad en faldstamme er, hvor længe holder den deruover? De holder normalt op til 70 år, og de skal derfor ikke udskiftes ofte. Men bor du i et gammelt etagebyggeri, anbefaler fagpersoner at I får gennemtjekket jeres systemer. 

Skal jeres udskiftes findes der to forskellige måder at gøre dette på. Delvis og total renovering og udskiftning. 

Kend til de to renoveringsmuligheder

Hvis den er gal med jeres stamme, kan du være en ide at foretage enten en delvis renovering af jeres faldstamme eller en totalrenovering. Men hvad er de forskellige, og hvad sker i processen?

Delvis renovering

Når der foretages en delvis renovering, går man ind og renoverer og repererer på den eksisterende stamme. Det sker blandt andet ved en relining eller strømpeforing af stammen. En delvis renovering kan være relevant, hvis jeres faldstamme er utæt og I ikke ønsker og udskifte den.

En relining er en alternativ løsning til udskiftningen, og er en bæredygtig løsning, hvor du så vidt som muligt benytter dig af den gamle stamme. Denne metode indebærer, at man renser faldstammerne og lægger en form for coating på indersiden med et plastmateriale kaldet “Polyurethan”. 

Total renovering

Kort fortalt går dette ud på at I skifter hele modulet ud, så der indsættes nye rør, installationer, faldstamme m.m. Det kan være en idé, hvis jeres rør og installationer er mange år gamle, og dermed mangler en fornyelse. 

Det kan give store vandskader, hvis der er utæt stamme eller rørene er forældet. Det kan også forårsage utilstrækkelig vandcirkulation og dårligt afløb. Hvis det står galt til, vil det altid være en fordel at skifte de gamle ud med nye - fremfor en delvis renovering. 

I kan med en totalrenovering også få samlet installationer, rør og faldstammerne i et præfabrikeret vådrumsmodul, som giver dig både funktionelle og æstetiske fordele, og du kan sikre jer for fremtidige vandskader med de rette moduler. 

Se nærmere på Modulett - som netop er eksperter i præfabrikerede vådrumsmoduler, hvis I i jeres etagebyggeri skal have udskiftet eller renoveret faldstamme og vandinstallationer. 

Udforsk Modulett: https://modulett.dk/ 

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 1

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
cogclockmenu-circlecross-circle