Opdateret 6. juli 2022 af Peter Klitkou

Gratis linkbuilding - Sådan kommer du til tops på Google

Hvis din hjemmeside ikke performer som forventet på Google, kan du se nærmere på din tekniske SEO og gå mere i dybden med din linkbuilding. Her på siden kan du læse om, hvad det indebærer, og hvordan du kan få gratis links, som kan føre dig helt til tops på Google.

Leder du efter gode linkmuligheder? Få vores liste

Ingen løbende bindingsperiode
Fuld gennemsigtighed
En fast kontaktperson
Peter link nørdNy hjemmeside Peter mobil

Hvad er linkbuilding?

Linkbuilding er en effektiv måde, så du kan forbedre dine placeringer på Google. Når du linkbuilder får du nemlig andre hjemmesider til at linke til din hjemmeside. Jo flere links din hjemmeside får, jo mere autoritet vil din side få på Google og andre søgemaskiner. Hvis Google ser din side med højere autoritet, vil den dermed placere siden før andre, hvilket vil give din side en masse trafik.  

Arbejdet med linkbuilding kan ske på flere måder. En måde hvorpå det kan gøres, er via outreach linkbuilding, hvor du skaffer eksterne links, som fører potentielle kunder hen til din hjemmeside. Du kan også vælge at arbejde med udgående linkbuilding, hvor du linker til andre hjemmesider. En tredje mulighed er interne links, hvor du linker til undersider på dit eget website. 

Et godt tip fra os er, at du faktisk kombinierer de forskellige former for linkbuilding for at få det bedste resultat.

gratis linkbuilding

Intern linkbuilding

Hvis du er på jagt efter gratis linkbuilding, så er interne links en af de metoder, der kan hjælpe dig med at nå til tops på Google - og så endda uden at skulle af med en krone. Det lyder smart ikke?

Der findes mange forskellige kneb, man kan gøre nytte af, og den interne er én af dem. Men når man taler om SEO og teknisk SEO, er der et hav af andre parametre, som spiller ind. Hvilke man også skal tage med i sine overvejelser. Men intern linkbuilding er en rigtig god start.

Øget brugervenlighed

Når du gør brug af gratis intern linkbuilding, kan du skabe en rød tråd på din hjemmeside, fordi du placerer direkte links på din hjemmeside, som linker hen til andre undersider på din hjemmeside. Lad os eksempelvis sige, at du nævner intern linkbuilding. Så kan du, præcis som vi netop har gjort det, linke til noget på din hjemmeside, som har relevans for det, du omtaler. 

Et godt råd til gratis intern linkbuilding er netop, at det skal være relevant. Det nytter ikke noget, at du pludselig linker til en side, der ikke giver mening i forhold til konteksten af det, du taler om, da det også skal skabe værdi for brugeren. Link hellere til relevante undersider på dit site - fremfor blot at linke til eksempelvis forsiden.

Når du benytter dig af denne gratis form for linkbuilding, så skal du nemlig også huske på, at det er med til at optimere din hjemmeside ved at skabe øget brugervenlighed, og dette vil også få din side til at rangere højere på Google.

Ankertekst i linkbuilding

De interne og gratis links på din hjemmeside bliver synlige gennem det, der hedder en ankertekst, men hvad er det så lige? Jo - ser du, en ankertekst er den tekst, som markerer, at der er tale om et link, og denne tekst er derfor klikbar.

Husk gerne på, at ankerteksten skal indikere overfor brugeren hvad siden, der linkes til, rent faktisk omhandler. Ankerteksten skal være synlig overfor brugeren, så du kan eksempelvis lave den fed, blå eller kursiv, når du arbejder med gratis linkbuilding.

Udgående linkbuilding

Udgående linkbuilding er en anden type linkbuilding, der faktisk også er gratis. Denne type linkbuilding fungerer lidt på samme måde som intern linkbuilding, men forskellen er, at du linker væk fra din egen hjemmeside. 

Det vil altså sige, at hvis du eksempelvis linker til Instagram, som vi netop gjorde i denne sætning, så har du faktisk lavet gratis udgående linkbuilding. Denne gratis type linkbuilding gør det mere synligt for Google, hvad indholdet på din side drejer sig om, hvilket kan få den til at rangere højere. 

Med denne type af udgående links viser du Google at du har ekspertise indenfor området, og du har væsentlige kilder du kan henvise til. Du associeres med denne form for fagfællesskab. Du skal dog være opmærksom på ikke at sende “linkautoritet” væk til dine konkurrenter. 

Se interne såvel som eksterne links som vejskilte. Hvis du da skriver og kursusforløb i København, som du selv udfører, skal du ikke linke ud til andre konkurrerende kursusforløb. 

Du kan teknisk godt linke ud til andre, hvis du mener, at det har relevans for læseren, men her anbefaler vi da at gøre dette link til et “no-follow” link i dit tekniske opsæt. På den måde fortæller du søgemaskinerne at de IKKE skal følge med dette vejskilt (linket) og dermed sende autoriteten og værdien videre. 

Interne links på din side skal dog altid være follow links, da det hjælper søgemaskinen med at finde rundt på din side, og den skal dermed ikke lande på hverken “døde” sider eller ramme no-follow interne links. På den måde kan du opbygge gratis linkbuilding rundt på din side.
Der findes rigtig mange måder at opnå links på, både hvad angår gratis og betalte links. I denne komplette guide til linkbuilding, kan du læse mere om, hvilken metode der er et vigtigt marketingsredskab, og hvordan du bedst kommer i gang.

Linkbuilding priser

Der er stor forskel på, hvor meget linkbuilding koster, forskellige bureauer tager nemlig adskillige priser for links. Ofte svinger priserne fra alt mellem 200 og 5000 kr. Pr. link afhængig af den kvalitet, som hver enkelt link har.

Det er dog muligt at få linkbuilding helt gratis, det kan eksempelvis gøres ved at skaffe organiske links, som ofte kommer af at skabe værdifuldt indhold på din hjemmeside. Gratis linkbuilding kan også være i form af links fra forskellige forums, kommentarer eller andre hjemmesider, som man dermed ikke betaler for.

Hvis man er en nyopstartet virksomhed, som ikke har fået etableret det store markedsføringsbudget endnu, kan man sagtens starte stille og rolig op på linkbuilding med flere gratis muligheder.

Hvis man ønsker at få det fulde udbytte af linkbuilding, kan du altid kontakte et SEO bureau og, i samarbejde med dem, lave et budget over, hvor mange penge der bliver brugt på linkbuilding, og hvad I kan forvente at få ud af dette.

Læs vores støvsuger bedst i test, hvis du skal have en støvsuger.

Hvor kan du finde gratis linkbuilding?

Her finder du en liste over, hvor du kan finde links helt gratis, som du kan bruge til din hjemmeside. Disse sider vil alle kunne hjælpe dig i gang med at skaffe gratis links på en nem og overskuelig måde, og hvor du samtidig vil se et udbytte. 

Det er forskelligt, hvad hver side ønsker, at du skal gøre for at få et gratis link, men ofte skal du ikke foretage dig andet end at oprette en bruger.

 • Aeo.dk 
 • Ask.com 
 • Kommunikationsforum.dk
 • Aok.dk
 • Addme.com
 • Bornibyen.dk
 • Iværksætter.dk
 • Studentoffer.dk
 • Kultunaut.dk
 • Artikeldatabasen.dk
 • Aok.dk
 • Reklamebeskyttelse.dk
 • Kino.dk 
 • Digitaliser.dk
 • Hotfrog.dk
 • Livecounter.dk 
 • Linkcentralen.dk 
 • Trustedsite.dk
 • Sitepoint.com 
 • Webwiki.com 

Du skal dog være opmærksom på ikke blot at have gratis links fra disse sider, som ikke nødvendigvis er de største og meat autoritære sider. Nu større (målt ift. trafik til siden) sider såsom Politiken eller andre større medier, er vigtige at få links og henvisninger til sin side.

Det giver væsentligt mere værdi til din side. Ikke at disse små sider og gratis linkbuilding ikke er godt, men det skal blot suppleres af andre links - indgående til din side. Du kan flere steder tage kurser i link-strategi og arbejdet med linkbuilding i alle dets formater og former.

 

Angivelse af kilder

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 0 / 5. Optælling af stemmer: 0

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
chevron-downarrow-rightmenu-circlecross-circle