Vi opnår kommision via links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Google optimering - Guide til at optimere SEO og Adwords

Når man laver Google optimering, så handler det i bund og grund om at sikre ens websides placering i søgeresultaterne på søgemaskinen. I mange tilfælde bliver denne øvelse også kaldet søgemaskineoptimering eller bare kort; SEO.
Af 
Google optimering

Når du skal øge antallet af besøgende på din hjemmeside, samt kvaliteten af det besøg, du generer gennem et klik, så har placeringen på Google meget at skulle have sagt. Placeringen bliver bestemt ud fra, hvor god en Google optimering du har af din side. Det er nemlige søgemaskinen, der bestemmer, om du stryger til tops eller bliver hvor du er.

Kunne du tænke dig at høre mere om, hvad Google optimering er, hvad du kan gøre for at blive mere succesfuld med din søgemaskineoptimering, og hvordan vi, som SEO bureau, kan hjælpe dig videre, så kontakt os endelig for en uforpligtende samtale om din situation.

Markedsføring på Google

Markedsføring og placering på Google kan ske på to måder: enten gennem betalte Google Ads eller gennem organiske søgeresultater.

Google Ads, Adwords, er de betale søgeresultater, som du ofte vil finde i toppen af siden for søgeresultater. Dette er annoncer, som den enkelte hjemmeside betaler for at ligge på. For at kunne ligge blandt disse, skal du have den store tegnebog frem, for her er det en budkrig, som man aldrig rigtig kan vinde, for der vil altid være nogle med et større bud.

Annoncering gennem Google Ads, eller Adwords, som er den gamle betegnelse, som dog stadig anvendes, fungerer på den måde, at du betaler til den annonceform, som du ønsker at benytte. Det kan både være tekstannoncer (som vises på søgemaskinen), Display ads (ofte vist i bannere) eller Google Shopping (visning og sammenligning af forskelige produkter).

Derimod kan du med fordel lave Google optimering af din side ud fra de organiske søgeresultater, fordi dette både er en billigere, mere holdbar og vedvarende løsning. Det er også dette, man i daglig tale omtaler som søgemaskineoptimering eller SEO.

Gennem Google optimering af din side ud fra organiske søgeresultater sikrer du, at du ved hjælp af din placering på søgemaskinen, skaber mere synlighed og større sandsynlighed for, at besøgende vil klikke sig ind på sin side. For hver besøgende øges chancen endvidere for konvertering og salg.

Hos PK Medier hjælper vi vores kunder med Google optimering. Kontakt os i dag for at få et uforpligtende tilbud.

Hos PK Medier hjælper vi vores kunder med Google optimering. Kontakt os i dag for at få et uforpligtende tilbud.

Gør det selv: Google optimering

Google optimering kan være en langsommelig proces, som både kræver meget tid, meget tålmodighed og meget arbejde, men når det så lykkes, så virker det også bare. Du kan sagtens selv vælge at lave lave din søgemaskineoptimering, men det kan i mange tilfælde blive en uoverskuelig proces, som du alligevel skal have hjælp til.

For at blive dygtig til Google optimering ved at gøre det selv, kan du med fordel læse bøger eller se youtube videoer, hvor eksperter vidensdeler de vigtigste elementer indenfor området. Et godt tips vil være at se videoerne på engelsk, da mange af de dygtigste indenfor området er engelsktalende.

Som landets nok bedste SEO firma, står vi, hos PK Medier, klar til at hjælpe dig med både spørgsmål, hjælp til og et kursus i SEO, hvis dit gør det selv projekt med Google optimering ikke går som håbet, skrider eller du bare hellere vil lade nogle eksperter og specialister om at gøre det. Vi hjælper gerne med al slags SEO, herunder linkbuilding, Adwords, on-page og alt det tekniske.

Kursus i Google optimering?

Som benævnt er det muligt selv at blive dygtig hvad angår Google optimering, men du skal dog være opmærksom på, at denne proces i mange itlfælde kan være tidskrævende og besværlig. Det kræver nemlig, at du også sætter dig ind i alle de analyseværktøjer, der hører med. 

For at blive dygtig til Google optimering og få din virksomhed frem via organiask placering vil der nemlig være mange programmer og analyseværktøjer, du skal have kendskab til for at opnår succes. Disse programmer kan være svære at navigere i, hvorfor du med fordel kan overveje at tage et kursus indenfor området, hvor en ekspert vil lære dig om de vigtigste elementer. 

På et kursus i Google optimering vil en ekspert vidensdele sin erfaring og tips, hvor de vigtigste elementer vil blive fremhævet. Dermed slipper du for ar bruge tid på mindre vigtige elementer i processen.

Der findes mange varianter af kurser indenfro Google optimering, hvorfor de vil være et kursus, de passer perfekt til dine behov og din kalender. Du kan nemlig både vælge en online såvel som fysisk version, og der vil være fordele go ulemper ved begge dele. 

Ydermere vil et kursus i Google optimering variere i pris, alt efter hvilken type, du ønsker. Nogle kursur er nemlig mere overfladiske, og har til formål at lære dig om de allervigste og grundlæggende regler indenfor området. Andre kurser kan vare over flere dage, hvor du vil få en mere dybdegående undervisning, som har til formål at give en en bredere og større forståelse af området.

FAQ Google optimering

Hvad er Google optimering?
Google optimering, også ofte omtalt som både søgemaskineoptimering og SEO, er optimering af din hjemmeside, så den overholder og sølger Googles krav for at kunne rangere godt på søgemaskinen. Har du styr på din Google optimering, vil du opleve flere besøgende på din side, samt eventuelt flere konverteringer.
Er Google optimering og SEO det samme?
Det korte svar er ja. SEO, eller søgemaskineoptimering, er på mange måde det samme som Google optimering. Dog omfatter Google optimering også brug af Google Ads, også kaldet Adwords, som er betale annoncer på Googles søgeresultater. Organisk SEO omhandler kun organisk trafik og søgeresultater.
Er Google Ads og Adwords nødvendige?
Google Ads og Adwords, som egentlig er det samme, er gode værktøjer til at blive vist på bestemte søgeord og -resultater. Dog skal du ofte ligge i budkrig om at ligge øverst på det specifikke søgeord, og derfor er organisk Google optimering en mere holdbar og længerevarende løsning, som du bør overveje.
Hvor lærer jeg at lave Google optimering selv?
Der er mange måder og steder, hvor du kan læse om Google optimering og søgemaskineoptimering mere generelt. Du kan vælge læse og lære om det, eller du kan vælge at tage et kursus, som både kan være et korte gratis forløb eller et længere betalt forløb, som kan give dig gode redskaber med på vejen.
YouTube video

Angivelse af kilder og test

  1. Se guiden fra Search Engine Land
  2. Moz har lavet en god guide til hvordan du kan Google optimere

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

chevron-downmenu-circlecross-circle