Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Gode råd til dig som vil være iværksætter - PK Medier

Går du og drømmer om at skabe din egen virksomhed? Måske har du allerede et produkt eller service, som du drømmer om at få lanceret. I så fald er du allerede godt på vej. Det handler nemlig om at turde at drømme stort, hvis man vil blive en succesfuld iværksætter.
Af 
maler Frederiksberg
Det kræver dog lidt at komme igang, og det forstår vi. Derfor har vi her samlet 8 gode råd dig, som vil være iværksætter.

Hvad er en iværksætter?

Før vi dykker ned i vores gode råd til dig, som vil være iværksætter, skal vi først fastslå, hvad det rent faktisk er, og går ud på.

Som det fremgår i ordet, så er en iværksætter en, som sætter noget i værk. Så snart du har startet din egen virksomhed, kan du kalde dig en iværksætter. Det lyder måske til at være svært, men bare tænk, alle virksomheder er startet fra det samme sted; nemlig en god ide.

Det handler altså om at skabe sig en god ide, som andre også synes er en god ide. Faktisk skal den være så god, er der skal være et behov eller trang for den, på den ene eller anden måde - som er det, der oftest kan gøre ellers gode ideer, svære at føre ud i virkeligheden.

Er du allerede i fuld gang med dine iværksætter drømme, og har opbygget en hjemmeside? Få her en god guide til at SEO optimere din side, og opnå endnu større succes.

1. Effektiviser din idegenerering

Overordnet set handler det at være iværksætter altså om at få en god ide. Det kan være, du allerede har en fremragende ide, og i så fald kan du skippe dette trin. Har du derimod ikke en ide lige her og nu, men ved blot, at du ønsker at skabe ‘dit eget’, så hjælper vi dig her til at få en god ide.

Det handler om at skabe en effektiv tankeproces, hvor du strukturerer dine ideer, så du hele tiden har styr på dem, men også så du kan videreudvikle på dine ideer, og se hvor de kunne føre hen.

Til denne del er mind maps rigtig gode. De hjælper dig til at få dine iværksætter ideer ned på papir, og samtidig udvikle videre på dem. Alt du skal bruge er et stykke papir (måske flere) og noget at skrive med. Herfra skriver du først én ide ned, og laver så grene ud fra den til andre ideer i samme klasse, eller som kunne udvikle din ide til andre højder.

2. Overvej nøje dit arbejdsområde som iværksætter

Når først din ide generering er begyndt, vil du garanteret opleve at du har en masse gode ideer. Dog kan du ikke have en forretning inden for alle arbejdsområder. Du skal derfor nøje udvælge det område, du vil arbejde med, og afgrænse dig til dette.

På den måde kan du virkelig gå i dybden med dit arbejdsområde og fokusere på dette.

Du har garanteret hørt det før - arbejd med noget som gør dig glad. Det samme tip får du her. Iværksætteri kræver rigtig meget energi, tid og hårdt arbejde - som det altid gør, når det handler om at føre sine drømme ud i virkeligheden. Derfor er det altså vigtigt, at det arbejdsområde du træder ind i, er et, som du synes er spændende, og brænder for.

3. Få mere viden med i bagagen

Et ekstra godt råd til dig, som gerne vil være iværksætter, så er det aldrig spild af tid at uddanne sig på den ene eller anden måde.

Jo, det handler mest af alt om at få en god ide, som man brænder for, og arbejder hårdt for at gøre til virkelighed - men, det vil kun være en hjælp, hvis du får mere viden indenfor området.

Alt efter hvad din ide er, kræver den helt sikkert en eller anden form for specifik viden, for at kunne gøre den til virkelighed.

Undersøg derfor hvad din ide kræver af viden, for at tage den fra en ide til et reelt produkt eller service. Find derefter ud af om der findes en uddannelse, som tilbyder læring indenfor dette emne. Det kan være alt fra et decideret studie til enkelt fag eller kurser.

Du kan endda tage studie og fag i iværksætteri. Her er andre fag også vigtige, når din virksomhed langsomt begynder at blive bygget op, såsom regnskab, jura, marketing og måske endda om hvordan du mest effektivt skaffer materialer til dit produkt.

Når man er en nystartet virksomhed, er der specifikke myndighedstilladelser som du skal have på plads. Her tilbyder kommunerne ofte professionel sparring, som du med fordel kan drage nytte af. Der findes 6 væksthuse i henholdsvis København, Sorø, Odense, Vojen, Aalborg og Århus, samt 6 filialer i Rønne, Hillerrød, Vordingborg, Nykøbing Mors, Herning og Horsens.

4. Skab dig en konkret iværksætterplan

En god, struktureret og konkret plan er altafgørende, når det kommer til at føre sine drømme ud i virkeligheden. Derfor er det vores fjerde gode råd, til dig som gerne vil være iværksætter.

Det er altid godt at have en plan at følge, for at sikre at man hele tiden er på rette spor. Med mange bolde i luften, som det ofte kræver, når man starter en ny virksomhed, og er iværksætter, kan man hurtigt komme på vildledelse. Det vil bare føre til tid og energi brugt det forkerte sted, som man i sidste ende kunne have brugt på noget mere effektivt.

Din iværksætterplan skal indeholde mål, som løbende bliver udviklet på eller finde på nogle nye, efterhånden som du når dem. Det er vigtigt hele tiden at have mål, da det vil holde dig i gang, og sikre at du hele tiden har noget at gå efter.

S : Specifikke - Definer dine mål tydeligt og afgrænset.
M : Målbare - Du skal kunne måle om dit mål er nået.
A : Attraktivt - Målet skal give mening og være attraktivt at opnå.
R : Realistisk - Det skal være opnåeligt.
T : Tidsafgrænset - Sørg for at det fremgår klart, hvornår målet skal være nået.

Ved at gøre dine mål ‘SMART’, kan du lave en mere overkommelig og håndgribelig arbejdsplan, som du vil have større chance for succesfuldt at følge.

5. Udpeg din målgruppe

En god ide for nogen, er ikke nødvendigvis en god ide for andre. Sørg for at du kender din målgruppe, altså dem som højst sandsynligt vil synes din ide er god, og som vil kunne drage nytte af den. Sagt på en anden måde: din målgruppe (du kan godt have både en primær og en sekudær) består af dine potentielle kunder.

Sørg for at klassificer din målgruppe som minimum indenfor:

Demografi: Alder og køn.
Geografi: Land og by.
Opførsel: Købs opfattelse og købsmotiver.

Jo mere detaljeret du forstår din målgruppe og dit produkt, jo mere sikker vil du kunne være på, at du sigter efter den rette målgruppe. Samtidig vil du altså også kunne markedsføre dit produkt mere effektivt, for hvis du markedsfører det forkert, vil du ikke opnå din ønskede succes, eller den succes du kunne have nået som iværksætter, hvis bare du forstod din målgruppe.

6. Netvæk, netvæk, netværk

Endnu et godt råd til dig som gerne vil være iværksætter, og helt sikkert et du har hørt før. Men den er altså god nok. Som med så meget andet, er det en god fordel at have et stort netværk - og dette gør sig særligt gældende når det handler om, at føre dine drømme ud i virkeligheden.

Sørg for at komme ud, og eventuelt snakke med andre, som også gerne vil være iværksætter. Det gode ved at netværke med nogle som har de samme drømme som dig, er at du garanteret vil få gode råd af andre, og blive udfordret på dine ideer som oftest kun er godt.

Brug endelig internettet og de sociale medier. Er du nået så langt, at du gerne selv vil i gang med at bruge de sociale medier, til at annoncere dit produkt ud? Så har vi en gratis guide, som hjælper dig med netop dette.

Du kan endda bruge de sociale medier til at lede efter hjælp til at udvikle din ide. Måske du mangler specifikke materialer til dit produkt - så kan det være du kan nå ud til nogle, som du kan samarbejde med, via de sociale medier.

7. Pitch din idé for andre iværksættere

Den bedste måde du kan forbedre din salgstale på, er ved at øve den om og om igen. Pitch din ide for andre, og hør hvad de synes - men brug også dette som en mulighed for at fortælle om din ide på en passioneret måde. Jo mere passioneret du lyder til at være om din ide, jo mere vild og interesseret vil andre også være i den.

Du kan både tale med dine venner, familie, kollegaer eller andre iværksættere.

8. Skab en marketingplan, når du er blevet en iværksætter

Sidste step vi har, til at give dig som gerne vil være iværksætter et godt råd, er at udarbejde en marketingplan. 

Når du til sidst har et færdigt produkt eller en service, så handler det om at få folk til at kende til det og dig. Derfor handler det om at markedsføre din virksomhed og dit produkt/service så godt som muligt. Markedsføring er en løbende proces, og vi har skrevet en god og gratis guide til dig. 

Har du brug for eksperthjælp? Vi kan fyre din markedsføring afsted som en raket, og er klar til at hjælpe dig med at opnå dine drømme. Hvis du overvejer det, så tøv ikke med at kontakte os, for et uforpligtende tilbud. 

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle