Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Kaffemaskine med kværn - Bedste fuldautomatisk i test 2023

Med en fuldautomatisk kaffemaskine med kværn til hele bønner slipper du for besværet ved at brygge kaffe. Lav din kaffe automatisk, se de bedste maskiner i test fra 2023 herunder. Find din næste kaffebrygger med kværn, vi har samlet de bedste priser og aktuelle tilbud fra kendte forhandlere. Flere kendte mærker til din næste espressomaskine med kværn, lad dig blive inspireret imellem modellerne herunder.
Af 
fuldautomatisk kaffemaskine med kværn i test

Denne espressomaskine vil klare hele brygningen, da den har automatiserede processer og forudindstillede kaffedrikke. Den er derfor super nem at bruge, da den har sin egen bønnebeholder, hvor den automatisk selv doserer, knuser og stamper kaffen. Du skal blot vælge din yndlings kaffe og trykke på en enkelt knap.

De 6 bedste kaffemaskiner med kværn i 2023

Find en god automatisk espressomaskine med kværn på tilbud, og køb en billig maskine der holder i lang tid og gøre kaffen lækker hver gang.

Lav en kop kaffe uden besvær

I denne artikel kommer vi rundt om alle de vigtigste forskelle, funktioner, typer samt test af fuldautomatiske kaffemaskiner med kværn og til hele bønner, der findes på markedet. Vi håber derfor, at du bliver klogere på, hvilken type og model som kan dække alle dine behov, og som samtidig passer til dit budget.

bedste fuldautomatisk kaffemaskine med kværn

Sage The Barista Express - Espressomaskine med kværn

Type: Kan lave specialkaffer

Fordele:

Integreret kaffekværn
Magnetisk tamper
Frisk og dejlig kaffe hver dag

KitchenOne

Bedste priser på Sage Barista 

Hvorfor vælge Sage The Barista Express?

Du kan med Sage The Barista Express gå fra hele kaffebønner til friskbrygget kaffe på ganske få minutter. Her får du nemlig en yderst effektiv og, i øvrigt, flot designet fuldautomatisk kaffemaskine. Netop denne kaffemaskine er især rost for sin effektivitet, dens gode funktioner og dens høje brugervenlighed, som trods alt ikke hiver kaffeoplevelsen ned.

Ved hjælp af intet mindre end 16 forskellige kværnindstillinger, kan du brygge lækker kaffe på ingen tid. Desuden doserer maskinen selv den mængde kaffe, som behøve til at brygge netop den kop kaffe, som du går og drømmer om.

Med det smarte mælkesystem kan du også varme din mælk op, både så den er dejlig lun til en kop kaffe med mælk, men også til, hvis du skal lave flot latteart. Sage The Barista Express er nemlig udstyret med et smart mælkesystem, som laver damp på op mod 130 grader. Dette betyder, at opbyggelsen af de famøse mikroskum bliver større, og dermed får du den fast skum, som behøves til at lave flotte motiver.

bedste fuldautomatisk kaffemaskine med kværn i test

DeLonghi Magnifica Evo - Bedste fuldautomatisk kaffemaskine med automatisk lattecreme

Type: Kan lave specialkaffer

Fordele:

Automatisk lattecreme
Automatisk rengøring af kanden
Automatisk kaffemaskine med 7 forskellige opskrifter

KitchenOne

Bedste priser på Delonghi Magnifica Evo

Hvorfor vælge Delonghi Magnifica Evo?

Delonghi Magnifica Evo bliver hurtigt din nye gode ven i køkkenet. Med denne kan du nemlig brygge en lækker kop kaffe fra bønne til kop på ingen tid. Med en indbygget kaffekværn bliver det nemt og overskueligt at knuse bønnerne, som bruges til at lave kaffe direkte fra maskinen.

Hertil kan det lækre LatteCrema-system hjælpe med at skumme en skøn mælk, der både kan bruges til at give kaffen ekstra crema, eller til at lave flot latteart.

Denne fuldautomatiske kaffemaskine har en intuitiv brugerflade, som gør det til en sand fornøjelse at brygge kaffe. Det er nemlig både nemt og overskueligt at finde rundt i det smarte system, hvor du kan vælge mellem flere forskellige kaffedrikke, herunder americano, cafe latte, cappuccino og meget mere. Samtidig får du også mulighed for at brygge ikke bare én, men hele to kopper kaffe på samme tid.

bedste fuldautomatisk kaffemaskine med kværn i test

DeLonghi DINAMICA ECAM 350.75 – Fuldautomatisk model

Type: Kan lave specialkaffer

Funktioner: Komplet fuldautomatisk kaffemaskine med kværn

Fordele:

Nem at betjene
Kan lave flere specialkaffer
Moderne design
Fuldautomatisk kaffemaskine med kværn til kontoret
Fri fragt.
God service.
30 dage returret.

Bedste priser på Delonghi Dinamica 

Hvorfor vælge DeLonghi DINAMICA ECAM 350.75?

Denne komplet fuldautomatiske kaffemaskine er helt perfekt til dig, der ønsker en god kop kaffe uden det store besvær.

Modellen er en suveræn kaffemaskine med kværn til hele bønner i test, og maskinen kan automatisk skumme mælken, så man behøver ikke male bønnerne selv, da maskinen klarer arbejdet for dig. Du slipper desuden for at have en separat mælkeskummer, du skal finde plads til på køkkenbordet.

Derudover skal det siges, at man frit kan indstille størrelse og styrke, som giver lige netop den smagsvariant, som passer til de individelle smagsløg. DeLonghi ECAM 350.75 har desuden 5 forskellige programmerbare kaffestyrker.


Læs mere om produktet her
fuldautomatisk kaffemaskine med kværn

Siemens EQ9 TI903209RW - Espressomaskine med kværn

Funktioner: Integreret mælkeskummer

Type: Multifunktionel og automatisk maskine med kværn

Fordele:

Indbygget mælkeskummer
Stilrent design
OneTouch TFT-display
fuld automatisk kaffe maskine med kværn
Fri fragt.
God service.
30 dage returret.

Bedste priser på Siemens EQ9

Hvorfor vælge Siemens EQ.9 Plus?

Anmeldere giver denne fuldautomatiske kaffemaskine topkarakter, da den brygger en fremragende kop kaffe, som kræver minimal indsats fra dig. Siemens EQ.9 Plus Connect s500 er en automatisk espressomaskine, da den klarer hele bryggeprocessen automatisk. Man brygger kaffe med et enkelt tryk, og man kan tilpasse kaffen efter ens ønsker og behov.

Denne maskine er forsynet med en mælkeskummer, og ønsker man at brygge hele to kopper samtidig, så er dette også en mulighed. Det kan være at foretrække i mindre køkkener, hvor der er begrænset opbevaringsplads til eksempelvis en separat mælkeskummer.

Vandbeholderen rummer 2,3 liter vand, og espressomaskinen har 2 separate bønnebeholdere med hver sin kaffekværn, så du kan skife mellen 2 forskellige kaffetyper ved forskellige kaffedrikke, hvilket er smart, hvis I er flere derhjemme, der ønsker kaffe med jeres favoritbønner.


Læs mere om produktet her

Philips Grind & Brew - Fuldautomatisk kaffemaskine med kværn og kande

Funktioner: Brygning af hel kande kaffe

Type: Fuldautomatisk kaffemaskine med kværn og kande

Fordele:

To beholdere til kaffebønner
Har både kværn og kande
Smart timer-funktion
Aroma og intensitet indstillinger
Fri fragt.
God service.
30 dage returret.

Bedste priser på Philips Grind & Brew

Hvorfor vælge Philips Grind & Brew?

Er du til en anderledes kaffemaskine med kværn, så er denne Philips model en simpel maskine, som kan brygge en hel kande, hvor der knuses hele bønner til din kande. Du er derfor sikret høj kvalitet på din kaffe - også selvom det er på kande. 

Det er derfor til dig, som gerne vil slippe den gamle filterkaffe på kande, som står og drypper en kande til dig i baggrunden. Denne Philips maskine har to beholdere til hele bønner, hvilket gør at du nemt og hurtigt kan vælge mellem to forskellige bønner i din kaffe - smart ikke?

Du kan med få klik vælge din yndlingskaffe, som justeres efter dine behov i smag, aroma og styrke. Der er flere forskellige muligheder og dette er nemt og intuitivt på den touch skærm som er på maskinen. Derudover har den et rundt og lækkert look, som passer ind i de fleste køkkener - store som små.

Endnu en smart feature er denne Philips models timer. Du kan indstille den præcis tid til, hvornår din kaffe skal stå klar til dig. Det gør at du kan vågne op til en friskbrygget kaffe om morgnen, eller at den står klar til dig, når du kommer hjem fra en lang dag på arbejde.


Læs mere om produktet her

Philips EP3243 - Fuldautomatisk espressomaskine til hele bønner

Fri fragt.
God service.
30 dage returret.

Med denne Philips kaffemaskine til hele bønner, kan du investere i en espressomaskine, som hurtigt kan lave dig en god kop kaffe uden det store besvær. Det er en maskine som befinder sig i den billige ende af prisklassen for en automatisk maskine.

Denne Philips model kan lave 5 forskellige kaffer, og kværner dine kaffebønner med en keramisk kaffekværn. Du kan derudover indstille din aroma i forskellige områder, og på den måde opnå præcis den styrke, aroma og størrelse du har behov for - hver eneste gang.

Denne Philips har derudover en integreret mælkeskummer, og er nok en af de mest suveræne kaffemaskiner til sin pris. Med sin store vandtank på 1,8 liter kan du brygge en del kopper kaffe ad gang uden at skulle fylde på maskinen.

Du kan nemt adskille de forskellige komponenter i maskinen, og på den måde for du en væsentlig nemmere rengøring. Du kan nemlig komme nogle af delene i din opvaskemaskine, så du ikke selv behøver at stå med den helt store rengøring. 

Philips EP3243 er derfor all round, til sin pris, en af de bedste fuldautomatiske kaffemaskiner med mælkeskummer. 

  • 5 forskellige kaffe indstillinger
  • Keramisk kværn
  • Nem at rengøre

Læs mere om produktet her
bedste fuldautomatisk kaffemaskine med kværn til arbejdspladsen

Sage the Bambino Plus SES500BSS espressomaskine

Funktioner: Mælkeskummer og hurtig opvarmning

Type: Smart lille espressomaskine med kværn

Fordele:

Opvarmning på blot 3 sekunder
Udstyret med mælkeskummer
Fremstillet i rustfrit stål
Fri fragt.
God service.
30 dage returret.

Hvorfor Sage the Bambino Plus er en ren luksusmodel

Denne Bambino Plus Espressomaskine fra mærket Sage er helt klart noget for dig, der ønsker friskkværnet kaffe af topkvalitet. Dog skal det siges, at denne kaffemaskine ikke er komplet fuldautomatisk, da man skal stampe bønnerne selv og skumme mælken, men den er ideel til dig, der elsker at nørde med en god kop kaffe.

Denne maskine er udstyret med en steamer, der gør at du ikke behøver en separat mælkeskummer. Dermed er den oplagt til dig, der ønsker en lille og kompatibel maskine til køkkenet.


Læs mere om produktet her
delonghi magnifica

Automatisk DeLonghi Magnifica S

Funktioner: Mælkeskummer og hurtig opvarmning

13 kaffekværn indstillinger

Fordele:

Nem at rengøre
Justerbar temperatur
Justerbar kaffedispenser

Specifikationer

Vandbeholder: 1,8 liter
3 temperatur indstillinger
proshop-logo
Fri fragt.
God service.
30 dage returret.

Hvorfor er DeLonghi Magnifica S en alsidig maskine?

Denne fuldautomatiske kaffemaskine med kværn til hele bønner er fra DeLonghi og er en yderst god maskine, som har mange gode kvaliteter med mulighed for mange indstillinger, så man kan lave sin yndlingskaffe. Selvom den ligeholder mange funktioner, er den nem at anvende og kan med få klik brygge hele to kopper kaffe på én gang. Den fås samtidig til en rigtig god pris.

Denne maskine er udstyret med en effektiv mælkeskummer i form af en steamer, der gør din kaffebrygning endnu lækre. Lærer du de hemmelige tricks, er du ikke langt fra at kunne brillere med latteart af flotteste kaliber. Du kan evt. få lidt inspiration her til, hvordan du laver alt fra cortado opskrift, flat white opskrift, macchiato eller hvis du er til dem med alkohol: en espresso martini opskrift.


Læs mere om produktet her

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk

Funktioner: Automatisk mælkeskummer funktion

Type: Fuldautomatisk kaffemaskine

Fordele:

Automatisk capuccinatore-system
Pladsbesparende design
Nem at gøre ren

Hvorfor vælge Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk?

Denne kaffemaskine med kværn har mange gode fordele, som man bestemt ikke må gå glip af. Den er blandt andet designet til ikke at optage for meget plads på køkkenbordet eller i skabet, og så er den yderst nem at bruge. 

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk er blevet afprøvet af testorganisationer i hele verden, og herfra får den gode anmeldelser. Den er endda topscorer hos det danske Forbrugerrådet Tænk, samt hos svenske Råd & Rön. Det, de især roser denne fuldautomatiske maskine for, er dens brugervenlige design og høje funktionalitet.

Det er muligt at indstille denne smarte espressomaskine til tre forskellige kaffestyrker, når der brygges kaffe, og så kan brygningssystemet indstilles til at varme eller skumme mælk, samt varme vand til te eller americano kaffe. Med andre ord har den mange smarte funktioner.

Maskinen har et automatisk rengøringssystem, der gør det nemt og overskueligt at rense og holde hele systemet rent. Så hvorfor ikke vælge det mest kvalitetssikrede valg? Her får du nemlig en vanvittigt god kaffemaskine, der både er fuldautomatisk, har kværn, er nem at gøre ren og meget mere.


Læs mere om produktet her

Siemens EQ.6 Series 500 TE655203RW

Funktioner: Indbygget mælkeskummer og automatisk rensningssystem

Type: Fuldautomatisk kaffemaskine

Fordele:

Automatisk afkalknings- og rensningssystem
Højdejusterbart udløb til forskellige kopper og glas
Mulighed for personlig indstilling

Hvorfor vælge Siemens EQ.6 Series 500 TE655203RW?

Der er mange gode grunde til at vælge denne kaffemaskine fra Siemens. Den har blandt andet scoret rigtig flotte point i flere test, og så roses den især for at have gode tekniske funktioner. 

Den har både en stor vandbeholder, som sikrer, at du kan brygge mange kopper kaffe uden at skulle fylde op hele tiden. Og apropos dette, så har den også beholder til bønner på intet mindre end 300 gram. Det er rigtig mange kaffebønner, som du kan bruge og bruge af i lang tid, uden du skal fylde op igen og igen.

Foruden dette, har Siemens EQ.6 Series 500 også både et kanogodt automatisk rensnings- og afkalkningssystem, indbygget mælkeskummer, du kan justere udløbet i højden, så du kan brygge din kaffe i et højt glas, hvis dette er ønsket, du kan indstille personlige profiler, så den husker dit kaffe ønske, og mange andre gode funktioner.

Med andre ord; hvorfor ikke vælge en Siemens EQ.6 Serie 500, når du skal have den mest suveræne maskine til hele bønner? Det er et kanongodt valg, hvis du gerne vil have alle de gode funktioner.

Derfor bør du vælge en fuldautomatisk kaffemaskine

Der er flere forskellige fordele ved en maskine med kværn. Med en sådan maskine har du alt samlet på ét sted, og du kan dermed på kort tid brygge en rigtig god kop kaffe uden det store besvær.

Derudover kværner maskinen først bønnerne, når du skal have brygget kaffen, og det giver en særlig smagsoplevelse, som du ikke kan opnå, hvis du benytter formalede bønner. Din kaffe vil dermed altid være helt frisk og lækker, hvilket er skønt, hvis du er en person, der ofte nyder en kop kaffe i løbet af dagen.

Og nyder du kun en kop kaffe en sjælden gang imellem, så er det da helt sikkert også vigtigt, at den så er virkelig god, når du endelig skal have den. Derudover kan du altid tilbyde dine gæster den bedste kaffeoplevelse, når den er brygget på en fuldautomatisk maskine, fremfor på en sen seo kapselmaskine.

Produktfuldautomatisk kaffemaskine med kværn test sage bes870 the barista
fuldautomatisk kaffemaskine med kværn delonghi magnifica evo
fuldautomatisk kaffemaskine med kværn test DeLonghi DINAMICA ECAM 350.75
fuldautomatisk kaffemaskine med kværn siemens eq9 TI903209RW
fuldautomatisk kaffemaskine med kværn philips grind brew kaffemaskine hd7769
fuldautomatisk kaffemaskine med kværn philips ep3243
Pris4.699,-4.790,-5.099,-9.999,-1.479,-4.999,-
Vores vurderingVores anbefalingBedste fuldautomatisk kaffemaskine med automatisk lattecremeFuldautomatisk modelEspressomaskine med kværnFuldautomatisk kaffemaskine med kværn og kandeFuldautomatisk espressomaskine til hele bønner
FunktionIntegreret kaffekværnAutomatisk rengøring af kandeKan lave specialkaffeIndbygget mælkeskummerBrygning af hel kande kaffe1,8 L vandbeholder
SærprægMagnetisk tamperAutomatisk lattecremeKomplet fuldautomatiskOneTouch TFT-displayTo beholdere til kaffebønnerKeramisk kværn
Se mereSe mereSe mereSe mereSe mereSe mere

Hvad skal du tænke over, inden du køber en fuldautomatisk kaffemaskine?

En maskine til at lave kaffe er ikke altid helt billig, og derfor er der selvfølgelig forskellige elementer, som du bør tænke over, inden du går ud og investerer en masse penge. Nedenfor, i denne test, har vi derfor opstillet nogle forskellige elementer, som vi har fundet relevante at overveje i forbindelse med køb af en maskine med kværn.  

fuldautomatisk kaffemaskine

Der findes adskillige kaffemaskiner, som passer til bestemte behov. Skal det være en hurtig kop kaffe? Eller skal der kredses om den? Så findes der forskellige maskine til lige netop dette.

Designet på maskinen

Det er meget individuelt hvor stor betydning maskinens design har. Man kan få mange forskellige modeller og designs, når det kommer til kaffemaskiner, og du bør derfor gøre op med dig selv, hvilket look du ønsker at gå efter.

Du kan eksempelvis få espressomaskiner i forskellige designs, og nogle bestemte maskiner kan også integreres i køkkenet. En del modeller står dog fremme på køkkenbordet, og her foretrækker nogle, at designet matcher køkkenet i både stil og farve.

Du kan både få en model med kværn med et mere moderne look, men der findes også mange retro modeller på markedet, hvis du har et ældre køkken.

Det kan også sagtens være, at du foretrækker en fuldautomatisk maskine til hele bønner eller espressomaskine, der mest af alt skal gøre din hverdag lettere og derfor blot skal være praktisk. 

Her kan du overveje, hvilken maskine, der har de bedste selvrensende programmer samt hvilken, der egner til bedst til at informere, når der skal skiftes vand, bønner, mælk eller andet, som automatisk kan blive glemt i en travl hverdag.

Det kan også være en fordel at undersøge, inden køb af en kaffebrygger, om tilhørende udstyr er i rustfrit stål og kan tåle maskinopvask. Selve din maskine kan også være gjort er materiale, såsom mat fremfor blanket, så fedtfingre og andet snavs kommer mindre tydeligt til syne.

Prisen på maskinen

Du bør selvfølgelig gøre op med dig selv, hvor mange penge du har mulighed for at bruge på en ny kaffebrygger til dit køkken. Prisen kan variere meget fra brand til brand, og prisen kan i visse tilfælde også have en betydning, når det kommer til maskinens kvalitet. Det skal dog siges, at man indimellem kan finde rigtig gode modeller på tilbud, så det er bare om at holde øje med de enkelte modeller i vores test.

Det kan indimellem være en god idé at starte ud med at afprøve en billigere maskine, hvis du ikke er helt sikker på, om du kommer til at få brugt en fuldautomatisk kaffemaskine til hele bønner. Et andet tip er at besøge en forhandler inden køb, da dette kan give dig en bedre indsigt i, hvordan maskinen ser ud og virker. Her kan du ofte finde populære maskiner, som en sen seo maskine til en god pris.

Hvor smart behøver din kaffemaskine at være? Dette skal du tage med i betragtning, når du skal købe den. Har du behov for alle mulige feartures? Eller har du kun brug for det simple?

fuldautomatisk kaffemaskin med kvær fra Siemens

Maskinens størrelse

Som tidligere nævnt har maskinens størrelse selvfølgelig en betydning, for en kaffemaskine med kværn står fremme på køkkenbordet hos de fleste, og her er det altså ikke udelukkende udseendet, der spiller ind.

Det er selvfølgelig relevant at overveje, hvor meget plads du har i dit køkken, for dette er afgørende for, om du skal på jagt efter en lille eller stor model. Der er heldigvis rigtig mange modeller med kværn på markedet, hvilket også betyder, at du snildt kan finde en maskine, der passer ind i lige netop dit køkken.

Forskellige slags kaffemaskiner

Kapsel
Espresso
Stempelkande
Professionel

Funktioner og brug af automatikken

Inden du går ud og poster penge en espressomaskine fra denne test, så anbefaler vi, at du sætter dig ind i, hvilke funktioner du har brug for.

Er du en rigtig kaffe-nørd, der ønsker at forbedre dine barista-evner? Så kan det være, at du bør overveje en espressomaskine med kværn med flere funktioner, og hvor du eventuelt har mulighed for selv at dosere og fylde skum på kaffen. Skal maskinen blot kunne lave en kop god, simpel kaffe? Så kan det være, at du bør gå efter en mere du gå efter en mere simpel automatisk model.

Du vil helt sikkert blive overrasket, når du ser, både hvilke og hvor mange funktioner fuldautomatiske maskiner til hele bønner tilbyder.

Valg af de rette kaffebønner

Hvis du overvejer at købe en fuldautomatisk kaffemaskine med kværn, så bør du også gå på jagt efter de rette bønner, og her er der nogle forskellige ting, som du bør være opmærksom på, inden du blot køber de billigste på tilbud.

Som Whiteaway.com skriver afhænger smagen på kaffen nemlig af bønnerne. Bestemte områder laver bønner med forskellige aromaer, og du bør selvfølgelig gå efter de bønner til din kaffemaskine, der passer allerbedst ind i din individuelle smag.

Kaffebønnerne skal helt være så friske som muligt, og bønnerne smager bedst inden for 3 måneder efter ristning. Du får den skønneste smag, hvis du anvender kaffebønnerne blot 1 til 3 uger efter ristningen, men det kan være virkelig svært at finde så frisk kaffe - medmindre du køber dine bønner hos en specialist.

Du kan selvfølgelig også selv riste dine kaffebønner, hvis dette er at foretrække. På denne måde er du garanteret absolut friskmalede bønner, når de har været en tur gennen maskinens kværn. Og dermed kan du uden tvivl nyde kaffens velsmagende og velduftende aroma. Få eventuelt et kursus i bønneristning, så du kan skabe dine egne kaffeoplevelser.

Tanker om blanding og geografi

Har du en interesse i kaffe, og kan du godt lide at købe god kaffe til din maskine med kværn, så du får den helt rette og velsmagende kaffe hver gang? Så kan det være værd at overveje sammensætningen af bønnerne og hvor de kommer fra.

Kan du lide at tage et smut forbi et kafferisteri eller en specialbutik for at finde de rette bønner, så er det her værd at vide, hvad du skal kigge efter og gå efter, når du skal udvælge den rette kaffebønne.

Den rette blanding

Drikker du din kaffe med mælk, så siger eksperter, at det kan være en god ide at vælge en kaffeblanding, der tager højde for, at der tilsættes mælk til kaffen. Dette gør, at du, som kaffedrikker, får mest ud af dine kaffebønner og deres smag, når de knuses og brygges på.

Er du mere til en sort kop kaffe med god smag, så kan du med fordel vælge kaffebønner, der kun består af én sort, da du vil få langt flere aromanuancer ud af kaffen og flere smags indtryk, når du brygger sort kaffe på din maskine. 

Hertil er det også altid den bedste ide at vælge den hele bønne, når du skal købe kaffebønner. Dette er også selvom du ikke har en model med kværn, som automatisk knuser bønnerne for dig, men også, hvis du laver filterkaffe eller lignende. Du får nemlig på den måde lang mere smag.

Geografien

Leder du efter den helt rette kaffebønne til din kaffemaskine med kværn, der helt automatisk kan brygge dig den skønneste kop kaffe - med eller uden mælk - så kan det være værd at se på bønnens geografi. Dette har nemlig også stor betydning for den smag, der kommer ud af den.

Som tommelfingerregel, kan du altid huske, at afrikanske kaffebønner har en mere frugtig smag, især kaffebønner fra Etiopien og Kenya, som automatisk giver dig en mere sødmefuld kaffe. Kaffen her fra har nemlig noter af både bær og vin.

En anden tommelfingerregel er, at bønner fra Central- og Sydamerika har en mere delikat og ren kaffesmag, hvor noterne retter sig nærmere mod noget chokolade og bagværk, fordi nuancerne af frugt er mildere. Dette giver automatisk en mere rund kaffesmag. Især kaffebønner fra Colombia og Brasilien har disse gode smage.

En tredje tommelfingerregel er, at kaffebønner fra de asiatiske regioner er mere jordede og fyldige, som automatisk giver bønnerne en mere krydret smag.

Hvad bliver dit valg?

Hvad ud vælger at komme i din kaffemaskine er naturligvis op til dig, men husker du ovenstående tommelfingerregler og vores tip i forhold til blandingen, så vil du opleve en større smag og nydelse, når du brygger din kaffe på din fuldautomatiske maskine med kværn.

Kaffebønnerne som giver smagen

Lysristet bønner
Mediumristet
Mørkristet
Meget mørkristet

De forskellige typer af ristning

Når du har en fuldautomatisk kaffemaskine med kværn, mælkeskummer og hele molevitten, så vil det da også være synd at vælge en dårlig type kaffe. Især når kværningen af bønnerne på steder og den friske mælkeskum vil gøre hele kaffeoplevelsen meget bedre.

Derfor gennemgår vi også lige her de forskellige typer af kafferistninger, så du kan kende forskel på dem, lave en test selv og vurdere hvilken, du synes er helt i toppen. Der er nemlig stor forskel på smagen alt efter ristningen

Lysristet

Den lysristede kaffe kan kendes på sin lysebrune farve, der har en tør overflade, og som har en let, frugtagtig og syrlig smag. Denne type ristning sker ved 180-205 graders varme, hvor bønnen får en let ristning, som bevarer bønnens naturlige aromaer. Her bevares det høje koffeinindhold desuden.

Mediumristet

Når det kommer til mediumristet, eller mellemristet, som det også kaldes, kaffe, så har vi med en mørkere ristning at gøre. Her vil bønne blive ristet ved 210-220 graders varme indtil børn blive brun. Denne risning giver bønnen en let sødme og en mellemfyldig smag, som er god til dagligdagens kaffe, da koffeinindholdet er medium højt.

Mørkristet

Her får bønnen sin klassiske mørkebrune farve, der både giver en kraftig smag og aroma, og som har en bittersød eftersmag, der komplimenterer kaffen rigtig fint. Det giver desuden et meget lavere syreindhold og en mere fyldig smag. Ristningen sker ved 225-230 graders varme, som bringer den naturlige olie ud af bønne, hvilket betyder at overfladen på bønnen også vil være lidt olieret.

Prøv dig igennem de forskellige bønner, eller læs dig til hvad andre kan lide - enten her på siden, eller i diverse forums for kaffe-elskere.

fuldautomatisk kaffemaskine

Meget mørkristet

Ved meget mørkristede bønner vil du finde en meget mørkebrun, næsten sort, bønne, som har en masse bitterhed i sig og en let røget smag, som man ofte finder i den ægte italienske espresso. Denne ristning foregår ved 240 graders varme, som gør kaffen både kraftig, fyldig og intens, men også koffeinindholdet lavt.

Skal du vælge en kafferistning til din maskine med kværn, vil vi typisk anbefale at gå med enten mellemristning eller mørkristning, da disse to passer bedst til de fleste typer af kaffedrikke, du kan vælge på din fuldautomatiske maskine. Den lysristede bliver ofte for syrlig, og den meget mørkristede kan blive for bitter og intens.

Skal du bruge en kaffemaskine med kværn, mælkeskummer og hele pakken på kontoret, så vil valget af kaffebønner heller ikke være helt ligegyldig. Man vil nemlig her være nødt til at tage forbehold for enhver smag, og her er det ofte ikke kaffeeksperterne eller kaffeentusiasterne, der pryder brugerne, men nærmere dem, der bare bruger kaffen som en daglig drik at holde sig i gang på.

Har du med en model med kværn til hele bønner at gøre, så vælg gerne nogle bønner af god kvalitet. Du vil få meget mere ud af dette og smagen vil være bedre. Når det kommer til hele bønner er der nemlig ikke bare forskel på ristning og sort, men også kvalitet og smag.

Vælg altid en kaffe efter din smag og din maskine - hvad end det er en filterkaffe, der ikke er til hele bønner, eller en fuldautomatisk maskine. Tag eventuelt også et barista kursus, hvis du vil være en haj til latteart.

Læs mere om linkbuilding, hvis du vil lære mere om, hvad der kan føre din hjemmeside helt til tops i søgeresultaterne. Linkbuilding er både vigtigt og kan være afgørende. Hav derfor styr på linkbuilding - både intern og ekstern linkbulding.

Opbevar kaffen korrekt

National Coffee Association pointerer, at kaffebønnernes værste fjende er lys, fugt, varme og ilt. Hvis du ønsker den lækreste kaffe, er det altså væsentligt, at du forsøger at opbevare dine kaffebønner, som beskrevet nedenfor.

For at holde på bønnernes smag, bør du opbevare dem i en lufttæt beholder et nogenlunde køligt sted, som både kan være i et bryggers eller evt. bare en skuffe, dr ikke udsættes for varme. Kaffebønner kan være smukke at se på, men du bør ikke have dem i en gennemsigtig beholder, da lys også påvirker bønnerne og dermed smagen af din kaffe.

Det skal også siges, at det er bedst at opbevare bønnerne mørkt og koldt, og derfor bør du ikke stille bønnerne tæt ved ovn og andre varme elementer. Dette giver det bedste udgangspunkt for din espressomaskine.

Rigtig mange opbevarer blot kaffen i den pakning, som den kommer i, og sætter en elastik eller klips på posen, men det er faktisk en skam. Bønnerne forbliver nemlig langt mere friske, hvis de lægges i en beholder, som er lufttæt.

Køb også den rigtige mængde kaffe, for det er bedre du køber små mængder kaffe, hvis du ikke drikker så meget, da bønnerne dermed forbliver mere friske

kaffe i lufttæt beholder

Der findes også et stort udvalg af lufttætte beholdere, så det er bare med at finde en som passer til din behov.

Hvad drikker du din kaffe med?

Som beskrevet ovenfor betyder bønnerne du brygger de gyldne dråber på alverden for din endelige oplevelse på din fuldautomatiske kaffemaskine med kværn. Men det er ikke det eneste. 

For vil du opnå den fulde oplevelse, så kan det også have noget at sige, hvilken mælk du bruger i din kaffe - hvis du vel og mærket bruger mælk i kaffen - for det er naturligvis en smagssag, når kaffen brygges på en model med kværn. 

Nogle foretrækker kaffe på minimælk, imens andre bedre kan lide den brygget på sødmælk eller havremælk. Uanset hvad du foretrækker, er det naturligvis muligt at lave skøn og lun mælk i både en mælkeskummer og på en mælkesteamer. 

Mange eksperter indenfor området anbefaler dog, at du anvender sødmælk, hvis du er på jagt efter den perfekte afrundende og cremede smag. Sødmælk har en højere fedtprocent end eksempelvis minimælk, hvorfor den er lettere at skumme fyldig og cremet. 

Drømmer du om at lære at lave flot latte art på din maskine til bønner, så er desuden lettere at komme i gang med teknikken, når du anvender sødmælk. Her anbefales det, at du skipper den automatiske mælkeskummer og i stedet giver dig i kast med en mælke steamer. 

Med en steamer kan du nemlig skabe det eftertragtede mikroskum, der er ganske små luftbobler i mælken, som er dét der udgør en stor del af arbejdet, når du skal lave latteart.

Når det kommer til plantebaseret mælk, så vil der også være masser af muligheder at vælge imellem. Det er nemlig ikke kun komælk, der kan bruges i en kaffemaskine, men også både havremælk, mandelmælk og meget mere.

Skal du lave cafe latte, cappuccino og andre lignende kaffedrikke på din fuldautomatiske kaffemaskine med kværn og mælkeskummer, så er især mandelmælk og sojamælk anbefalelsesværdigt, da de laver en god skum. Få et kursus i latteart og bliv en vaskeægte barista derhjemme.

Nogle foretrækker havremælk over almindelig mælk i deres kaffe. Du kan prøve lidt forskelligt af, for at se om du kan lave den helt perfekte kop kaffe ift. dig.

havremælk drikkes til kaffen

Steam god mælk på din kaffemaskine med kværn

Som det er beskrevet ovenfor sørger en fuldautomatisk kaffemaskine for, at du ikke skal bruge mange kræfter på at få kaffen serveret. På de fleste modeller skal du ganske enkelt blot trykke på en knap eller to.

Drømmer du alligevel om at give dig i kast med at lave overbevisende latteart derhjemme, som var du på café, så kan du med fordel investere i en automatisk maskine med kværn til hele bønner og steamer, hvor du selv skal gøre lidt af arbejdet modsat en mælkeskummer.

Når du skal i gang med at steame mælken på din maskine med steamer derhjemme, skal du altid starte med at blæse luft og damp ud af din steamer, inden du går i gang med at varme mælken.

Det sikrer at vandrester fra tidligere brug blæses ud af din steamer på din kaffemaskine med kværn.

Nu er du klar til det egentlige - og det svære arbejde - at steame mælken. Her er det først og fremmest vigtigt at du anvender en kande i stål, der er mest ideel, når mælken skal varmen. I din kande af stål, skal du forestille dig, at du har tre zoner - en top, midte og bund.

Ønsker du at lave perfekt mælkeskum, skal du starte i den øverste ende af den midterste zone. Når mælken begynder at cirkulerer bevæger du langsomt steameren op mod overfladen. Det er dog en hårfin balance - for kommer den for langt op til overfladen, risikerer du store luftbobler - og dem vil vi gerne undgå.

Det kræver tid, træning og teknik at mestre denne disciplin til fulde - og det gælder uanset hvilken maskine til bønner, du har. Har du hverken tid eller lyst til at lære det, og synes du det er lettere blot at kunne trykke på en knap og lade maskinen klare resten, så skal du købe en maskine med mælkeskummer.

Som det fremgår er der mange forskellige maskiner til bønner og med automatisk mælkeskummer på markedet, og de forskellige producenter har i den grad knækket koden til, hvordan du får cremet og lækker mælkeskum på din model med kværn. Med en sen seo maskine får du eksempelvis den gode crema på toppen.

Prøv kræfter med en "Café kaffe"

Du har sikkert prøvet at bestille en kaffe på en kaffebar et sted i byen, eller på restaurant. Disse steder serverer muligvis de lækreste kaffer i alt fra de såkalte cappuccino, cafe latte, cortado og så videre. Men med en fuldautomatisk kaffemaskine til hele bønner og med kværn og mælkeskummer, kommer du rigtig langt af vejen - helt selv.

Disse maskiner kan ofte selv brygge disse kaffer, uden du behøver at vide, hvad de indeholder, men derfor kan det dog stadig være spændende at vide, hvad alle disse kaffebar kaffer er, og indeholder. Lad os tage den kort: 

Cappuccino: Denne café darling er en cremet kaffe, bestående blot af et espressoshot i en stor kop, dernæst en tredjedel varmt mælk og slutteligt en tredjedel skum på toppen.

Café latte: Denne anden favorit er simpel og består tit af ét espressoshot fra de hele bønner (nogle brygger med dobbelt) serveret i et stort glas og overhældt med steamet mælk og blot en lille cm med skum på toppen.

Americano: Denne er den helt simple kaffe, til dig der enten ønsker uden mælk, eller blot selv vil tilføje din mælk efterfølgende. Den består af et skud espresso fra din kaffemaskine med kværn og dernæst blot varmt vand. Sort kaffe.

Cortado: Denne kaffe er set i mindre grad end de ovenstående typer. Den laves i en lille kop og med dobbelt espressoshot og varm mælk. Der undgås så vidt muligt skum i denne,.

vælg en god mælkeskummer, hvis ikke det er integreret i din kaffemaskine

Bruger du en mælkeskummer til din mælk? Det giver lige din kop kaffe dét ekstra pift.

Kaffemaskine på kontoret

Måske er du egentlig slet ikke på jagt efter en kaffebrygger til køkkenet derhjemme?

En maskine på kontoret kan også frembringe stor glæde hos medarbejderne - og specielt hvis det er en model, der brygger den skønneste kaffe. Med en kaffemaskine eller espressomaskine kan dine medarbejdere nemt og hurtigt brygge en frisk kop kaffe, hvilket er en fordel i en travl hverdag.

En god kop kaffe på kontoret kan give dine medarbejdere mere nydelse, og det er derfor værd at overveje, om der burde investeres i en god model med kværn til hele bønner fra vores test til kontoret, så dine kollegaer kan få en rigtig god start på dagen hver morgen.

Det skal også siges, at de fleste folk har forskellige favoritter, når det kommer til valg af kaffe, og med en maskine kan den enkelte vælge lige netop dén kaffe, der falder bedst ind i den individuelle smag.

Desuden er der ofte mulighed for at brygge to kopper kaffe på én gang automatisk, hvis man laver kaffe på en fuldautomatisk kaffemaskine. Dette kan også være til stor gavn på et kontor, hvor flere medarbejdere kan være kaffetørstige samtidig.

Kaffepauser er vigtige

Det er ingen hemmelighed, at danskerne er vanvittigt glade for kaffe. I gennemsnit drikker vi danskere nemlig mellem fire og fem kopper kaffe om dagen - hver dag. Det gør os til nummer tre på listen over mest kaffedrikkende og kaffeelskende lande. Og med en fuldautomatisk kaffemaskine med kværn bliver det jo ikke nemmere.

Hertil er det jo interessant at tale om, hvorvidt kaffe er godt for dig. Der er mange diskussioner om, at man ikke bør få for meget kaffe om dagen og så videre, men alligevel har kaffepauserne nogle fordele, som man bestemt ikke må kimse af.

Meget tyder nemlig på, at kaffe har flere forskellige sundhedsfremmende og positive egenskaber, end der findes negative egenskaber. Herunder hører også især kaffepauserne på arbejdet.

Så hvis du nyder et dagligt indtag af flere kopper kaffe enten på kontorets kaffemaskine eller på din helt egen maskine med kværn, så kan du med god grund og samvittighed tage dig en velfortjent pause fra fokuserede tanker på arbejdspladsen eller hverdagens praktik. 

Og skulle du alligevel være en smule bekymret for dit daglige, måske høje, indtag af koffein, så kan du jo skifte dine kaffebønner ud eller spørge, om din arbejdsplads kunne variere kaffeudvalget, så du kan få dig en kop koffeinfri kaffe. 

Det smarte ved en kaffemaskine, som har en integreret kværn, er at du nemt kan udskifte kaffebønnerne til lige præcis dem, du foretrækker. Da en maskine med kværn først skal male bønnerne, kan du hygge dig lidt ekstra i mellemtiden og afvente, at din kaffe bliver tilberedt på bedste vis og klargjort, da maskinen jo er fuldautomatisk.

Skal du bruge en luftrenser? Så kan du finde den bedste luftrenser lige her.

Kaffepausen

Ikke nok med, at en lille kaffepause i køkkenet eller blot i selskab med en kollega er godt for sjælen, så viser det sig faktisk også, at det er godt for produktiviteten og helbredet. 

En rapport fra Vidensråd for Forebyggelse viser nemlig, at indtager du en moderat mængde af kaffe, det vil sige omkring tre til fire kopper kaffer dagligt, vil det have positive fordele for din krop og din sundhed.

Så tag gerne en kaffepause med en kollega og test kaffemaskinen med kværn af på arbejdet. Test alle kaffedrikkene af, find ud af, hvilken er bedst i test, når man er træt, har kaffe lyst og meget mere. Det er godt for dig!

Det kan også være et sjovt indspark, hvis man kaster sig ud i at eksperimentere med latte art og måske udfordrer sig selv og sine kollegaer med forskellige mønstre og motiver. Hvis man er et konkurrencepræget menneske kan man også lave en lille konkurrence ud af det og se hvem der kan lave den flotteste latte art. 

Og hvis det slet ikke fungerer for dig at lave den super flotte latte art på en fuldautomatisk model med integreret kværn, findes der et par tricks du kan test, så du alligevel kan pynte din latte på bedste vis. Du kan nemlig anskaffe dig nogle helt særlige skabeloner til at kreere alverdens fine motiver på din latte, du lige har fået brygget på en automatisk kaffebrygger.

content kaffe med kvaern

Skabelonerne findes i metal og lægges blot henover din kop med den varme kaffe, og så drysser du enten kaffepulver, kakao- eller noget helt tredje henover, som kan pynte din latte. 

Sådan laver du den flotteste latte art på din kaffemaskine

Hvis du bruger mælk i din kaffe og har en mælkeskummer eller steamer, så kan du sagtens kaste dig ud i at lave latte art på din kaffe, for at gøre oplevelsen lige lidt sjovere og mere indbydende. Hvis du har en fuldautomatisk kaffemaskine med kværn er det bedst, hvis du kværner bønnerne lige inden du skal lave din kop kaffe.

Imponer dine kollegaer eller gæster med en kop kaffe med et flot og kreativt udtryk. Sådan gør du: 

En vigtig note før du går i gang er, at hvis du skal lave latte art og opnå det flotte resultat og den rigtige farve på kaffen så skal du bruge espresso. Bryg derfor et espressoshot eller to alt efter hvor stærk du kan lide din kaffe. 

Mælken du bruger er heller ikke helt ligegyldig. Det er bedst at bruge mælk med højt fedtindhold som eksemepelvis sødmælk eller letmælk. Tyndere eller mere fedtfattig mælk er ikke ligesp fleksibelt at arbejde med og giver ikke samme cremede konsistens.

Når du har brygget din espresso kan du starte med at steame mælken i en mælkekande, der kan tåle varme. Fyld mælk i kanden så det dækker ca ¼ af kanden og tænd for dampen. Varm mælken til den er ca 55-60 grader varm og har fået en lækker cremet konsistens. 

Når du har steamet mælken kan du med fordel banke kanden i bordet for at fjerne luftbobler. Det giver et pænere resultat på din kaffe. 

Hæld langsomt den skummede mælk i kaffen med en afstand på ca fem centimeter indtil koppen er halvt fyldt op. Derefter holder du mælkekanden helt ned til overfladen imens du laver zigzag bevægelser indtil koppen er helt fyldt op. 

Læs også: Hvis du søger en fysioterapeut København, så kan du kontakte FysioDanmark, så hjælper dig med de problemer du har med din krop. Har du ondt i nakken? I fødderne? 

Sundhedsmæssige fordele

Der findes faktisk mange sundhedsmæssige fordele ved kaffe, hvis man kigger på test fra forskellige institutter og undersøgelser. Det viser sig nemlig, at kaffe også kan nedsætte risikoen for at udvikle type 2-diabetes, samt sygdomme som Parkinsons, med intet mindre end 25%.

Derudover kan det reducere risikoen for blodpropper og blødninger i hjernen med 10%, samt have en positivt effekt på Alzheimers og depression.

Vi kan altså konkludere, at du med ro i sindet og maven sagtens kan nyde din kaffe fra jeres kaffebrygger, uanset type og størrelse.

Kaffe øger kreativiteten

Samme rapport, som nævnt ovenfor, viser desuden, at en kop kaffe ikke bare er god til at give energi, men også kan have andre gode fordele for dig på arbejdet.

Rapporten viser nemlig også, at man kan opleve stigende reaktionshastighed, koncentration, årvågenhed og få selektiv opmærksomhed, hvis man indtager en dosis af koffein, fra eksempelvis kaffe.

Med andre ord, vil en kop kaffe, især hvis det er den første eller anden kop på dagen, kan øge din koncentration, højne kreativiteten og booste effektiviteten. Så mangler du motivation eller koncentration til at arbejde videre, så tage en lille pause med en fuldautomatisk kaffemaskine med kværn og test din koncentration af bagefter - den er helt sikkert forbedret.

Skal du have en kop flat white? Så læs denne opskrift.

fuldautomatisk-kaffe-oeger-kreativiteten

Hvorfor vælge en automatisk udgave på tilbud?

Der kan være mange grunde til at kaffen derhjemme forsat laves manuelt. Tidligere har det været både dyrt og omkostningsfuldt i vedligeholdelse at købe sig en automatisk model. Heldigvis har udviklingen bidraget til, at der i dag er mange forskellige brands der er blevet dygtige til produktionen af kaffemaskiner med og uden kværn. 

De mange udbydere bidrager samtidigt til kampagner og tilbud, hvor de forskellige forhandlere og webshops forsøger at påvirke dit køb. Der er derfor mange muligheder for dig der er på jagt efter den billigste maskine, da de løbende tilbud giver mulighed for at spare flere tusinde kroner alene på selve kaffemaskinen. 

For at finde en billig model anbefaler vi derfor at du væbner dig med en smule tålmodighed, og løbende holder øje med nogle af landets store webshops som blandt andet Elgiganten, Proshop eller nogle af de andre kendte spillere. Alene i 2022 har vi set markante udsving på hvad den samme model kan koste fra forskellige forhandlere samtidigt. 

Der er ofte rigtig gode penge at hente på denne type maskiner med kværn. De koster ofte en del, og hvor du på tilbud kan finde dem til rigtig gode priser. Derudover kan du også holde godt øje med denne type produkt på de mest anerkendte genbrugssider.

Men kan man godt købe en brugt kaffemaskine? Svaret et simpelt ja, men selvfølgelig skal du være opmærksom på slitagen af dette produkt, da det kan have betydning for, hvorvidt din vedligeholdelse kræver tid.

Du kan finde en brugt fuldautomatisk version til mere end 50% udsalg eller pris. Det er værd at have med i sine overvejelser, hvis man søger en maskine billigt i starten, inden man investerer i den helt nye og gode maskine. Prøv det af først, hvis du er i tvivl. Det kan have en klar fordel.

Læs også om vores airfryer test-guide her.

Hvorfor vælge en fuldautomatisk kaffemaskine fremfor en til kapsler?

Nu hvor du alligevel sidder og overvejer din kaffesituation, er du nok stødt på dette spørgsmål inderst inde. Fordi hvorfor købe den helt store avancerede maskine til forskel for en simpel lille kapsel maskine? Ja, det kan der være rigtig mange gode grunde til. Det kommer dog først og fremmest an på dine behov for kaffe og kvaliteten af kaffen.

På en fuldautomatisk kaffemaskine kan du trykke en specfiik kaffe ud og maskinen brygger den til dig. Det selvsamme gør en kapsel maskine. Dog mener vi, og flere eksperter, at espressomaskine brygger langt bedre kaffe en kapsler eller puder kan gøre.

Hvis du blandt andet skal have dig en cappuccino eller latte, skummer eller steamer en kaffemaskine mælken til denne kaffe, hvor det modsat i kaspel maksiner er mælkepulver, som aktiveres ved opvarmning. Det er derfor væsentligt bedre kvalitet.

Dog hvis du ikke går op i om det er høj kvalitet, så er det ligeså nemt at lave en kop kaffe på kapsel maskinen. Denne maskine er også oftest billigere, og du skal ikke fylde mælk på maskinen inden brug.

Vi vil dog, hvis ikke prisen presser, anbefale at du køber dig/investerer i en fuldautomatisk fremfor en kapsel. Den brygger simpelthen væsentligt bedre kaffe. Den bruger heller ikke kogende vand, men helt tempereret vand og i espressomaskiner har de et lækkert bar tryk, som gør at den krædser om bønnerne og den malede kaffe. 

En espressomaskine med kværn brygger desuden også espresso shot, som er meget mere aromatisk og rund i smagen og bidrager med meget mere fylde, hvor kaffen fra kapslerne ofte bliver lidt tyndere i væsken. Det påvirker den lidt mere cremede smag, som espressomaskiner kan tilbyde.

Da man med en kaffemaskine med integreret kværn, også får malet sine bønner straks før kaffen brygges, er du også sikret den gode smag og aroma, da bønnerne har kunne beholde den kraftfulde smag helt frem til brygningen.

Du kan desuden nemt selv afstemme din kaffe på en kaffemaskine, hvis du f.eks. ønsker et ekstra shot espresso i din latte eller americano for en stærkere kaffeoplevelse og mere intens aroma. Maskinens kværn vil derved blot male flere bønner eller sikre højere intensitet i det enkelte shot.

En sådan maskine med kværn friskmaler desuden bønnerne, så de er helt friske og smagsfyldte, hvoraf kapsler og puder er malet på forhånd.

Ønsker du at købe en god kaffemaskine enten med kapsel, fuldautomatisk med eller uden kværn, skal der nok være én, der passer til dig og dine behov, hvor du vil blive beriget med en masse skønne kaffeoplevelser. 

Når du skal finde den næste kaffemaskine, som du skal have i dit køkken eller på arbejdet, så er der nogle få ting og elementer, som du kan holde øje med i udvælgelsen af en maskine til kaffe til dine behov. Vi har samlet et udvalg af de mest suveræne i test.

En maskine af denne type er smart til dig, der ønsker kaffen brygget uden den helt store indsats fra dig. Du kan på flere maskiner også indstille forud med forskellige typer af kaffe, så den brygger præcis den version og mængde, du ønsker.

 

Vil du vide mere?

Læs om airfryer og proteinpulver her.

Se også Mercedes C klasse leasing og Mercedes GLC leasing.

Metode punkter - Dette skal du være opmærksom på

  • Størrelse / Kapacitet: Vi mener, at der er en del som er afgørende for en maskine, og hvad der gør den god og perfekt er enormt relativt, da det afhænger af de specifikke behov. Men først og fremmest mener vi, at det første man skal være opmærksom på i sin søgen er størrelsen og dermed også kapaciteten. Er du en hel familie, som alle drikker kaffe, har du behov for meget kapacitet. En større maskine, med en stor vandbeholder, som du ikke konstant skal fylde op. Kapaciteten kan variere i alt fra en lille kaffemaskine med omkring plads til 1 liter vand og helt op til store maskiner med kapacitet på 2 liter, som kan brygge en del kopper.
  • Funktioner: Den næste er diverse funktioner, som ligger ud over selve kaffebrygningen. Det kan være alt fra, om den har kværn til bønner, manuel mælkesteamer eller automatisk mælkeskummer (som de fleste i en fuldautomatisk kaffemaskine med kværn har). Desuden kan nogle maskiner brygger flere kopper ad gangen, hvilket også kan være en fordel. Nogle har automatiske rengøringensprogrammer, hvilket vi herinde især synes er en god ekstra funktion til maskinerne.
  • Prisklasse: Et sikkert hit, man altid kan holde øje med, er desuden prisen, som ved alle andre produkter. Prisen har ofte noget at gøre med kvaliteten på en fuldautomatisk kaffemaskine, dog med forbehold. Det afspejler ikke altid én til én om maskinen er god eller ej. Priserne befinder sig ofte et sted mellem 1.200 kr. (som ofte er en med termokande) og i den modsatte ende de store maskiner til op mod 10.000 kr. Men som er en espressomaskine, og dermed også brygger anden form for kaffe. 
  • Brygge-metode: Dette parameter er også vigtigt at se efter, da det afgører om det er en “filter kaffe” løsning med termokande eller andet, eller om det er en espresso maskine, som kan brygge kaffe på friskmalede bønner og med bartryk, som er måden hvor den presser vandet ned gennem og brygger en mere cremet kaffe. Det kan desuden og være en kapsel maskine, hvor du lægger en kapsel i, og den automatisk laver en kop til dig, baseret på kapslen eller posens indhold. Det er dog sjældent man ser denne løsning i kategorien for “fuldautomatisk kaffemaskine”.

Udvælgelse og anmeldelse af produkter

Grundig research fra blandt andet eksterne analyser og anmeldelser fra eksperter ligger til grund for udvælgelse og anmeldelse af produkterne i nærværende artikel. De udvalgte produkter udbydes hos vores forhandlere, og kan derfor variere i pris. Du kan opnå et overblik over, hvor du finder produkterne til den bedste pris i vores pristabeller. Det er vigtigt at pointere, at vores anmeldelser altid er funderet på en samlet vurdering af produktet, trods partneraftaler.

Kriterier for vurdering og sammenligning af produkter

Produkttest udsendt af officielle eller upartiske instanser
Kundeanmeldelser og udtalelser
Vurdering ud fra specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper
Kundeservice herunder garanti og omdømme hos udbyderen
Forbrugerens præferencer vurderet på baggrund af indsamlet indsigter

De ovennævnte kriterier sammenstilles med produktets pris og kvalitet, og på baggrund heraf foretages en subjektiv vurdering, som udmønter sig i reelle anbefalinger. Produkterne i nærværende artikel er en gennemgang af de mest populære produkter på markedet, der opfylder forbrugernes behov - og altså ikke en rangering af produkterne fra bedst til værst.

FAQ - Kaffemaskine med kværn

Hvad er den bedste fuldautomatisk kaffemaskine med kværn?
Der er findes mange gode fuldautomatiske kaffemaskiner med kværn som har sine styrker og svagheder. Vi er kommet frem til at DeLonghi ECAM 350.75 er den bedste på markedet.
Hvad skal jeg kigge efter når jeg skal købe en fuldautomatisk kaffemaskine?
Når du skal lede efter den kaffemaskine som passer dig, skal du være sikker på at den kan det, så du stiller af krav. Skal den kunne male bønnerne på en bestemt måde? Skal den kunne skumme din mælk? Husk at læse op på de forskellige maskiner, før du gør dig et køb.
Er en kaffemaskine med kværn en god investering?
En kaffemaskine med kværn er en god investering hvis du er glad for kaffe og hurtigt skal ud af døren om morgnen. Du kan hurtigt få brygget din kaffe - og så smager den også godt.
Kan en kaffemaskine også lave varm kakao?
nej, men den kan producere varmt vand til fx Te og andre varme drikke.

Angivelse af kilder og test

  1. National Coffee Association - se kilde her.

  2. Vidensråd for Forebyggelse - se kilde her.

  3. Five Senses - se kilde her.
chevron-downmenu-circlecross-circle