Vores artikler er skrevet fra research og analyse af tests. Vi kan tjene en kommission, når der købes via et link. Læs mere >

Faldstamme udluftning - Undgå dårlig lugt på badeværelset

Oplever du lugtgener eller vand, der lækker fra dit toilet, så kan der være noget galt med din faldstamme. Ofte behøver det ikke at være et større problem, men det er altid en god ide at få tjekket faldstammen. Sådanne ting kan nemlig typisk stoppe ved faldstamme udluftning.
Af 
Opdateret d. 17. august 2022
faldstamme udluftning
Til at udføre en faldstamme udluftning kræves der professionel hjælp. Tag derfor først fat i din boligforening, hvis du har sådan en, så kan de helt sikkert hjælpe dig med at finde ud af, hvad årsagen til dine lugtgener og andre problemer er. Har boligen, du bor i, ikke udluftning på den vakuumventil, der er sat til faldstammen, vil du opleve, at der lugter af kloak i dit hjem.
Metodologi
Vores guides og artikel tager udgangspunkt i sammenfatning af anbefalinger, anmeldelser og kundeanbefalinger og ikke produkter, vi selv har testet. Læs mere
Vi holder os opdateret på nye versioner, og der kan være forbehold for prisændringer grundet tilbud, rabatter og kampagner.
Vores artikler er skrevet på baggrund af research og analyser af anmeldelser og test. Der er sponsoreret indhold på siden. Læs mere

Der kan være mange negative konsekvenser ved ikke at have ordentlig udluftning af faldstamme. Herunder både lugtgener, lækkende vand fra toilettet og mere.

Bliv klogere på dit afløb og læs vores guide om hvad er en faldstamme her.

Hvad er faldstamme udluftning?

Når man skalle om faldstamme udluftning, vil der være tale om trykudligning af afløbssystemet, der forbinder dit toilet med kloakken. I dette system kan der nemlig hurtigt godt ophobe sig gasser, der skaber et stort tryk på hele systemet, og gøres der ikke noget ved dette, kan man risikere at få nogle rigitg ubehagelige konsekvenser.

Faldstamme udluftning installeres overtaget på bygningen - hvad end der er tale om hus eller lejlighedskompleks, så er proceduren den samme. Der er en særlig grund til, at det bliver at oven på husets tag, og det er, at man sikrer at de lugte og gasser, der kommer fra kloakken slipper ud over bygningen, og derfor ikke ende inden i den.

Du kan enten vælge at have denne type af faldstamme udluftning på taget af boligen, eller man kan vælge at få installeret en vakuumventil, der regulerer trykket, så det hele passer. Er der et problem ét sted i afløbssystemet, så er der nok også tale om et problem i hele og resten af afløbssystemet.

Hvad sker der, hvis ikke man har faldstamme udluftning?

Har du ikke hverken installeret udluftning på taget eller en vakuumventil til at regulere og styre udluftningen af faldstammen, kan der dannes både lugt og gener, men det kan også medføre, at der dannes et tryk i afløbssystemet, der kan have grimme konsekvenser. Foruden at vandlåse og toiletter bliver tømt for vand, så kan der også blive skubbet vand ud af toilettet.

Der kan skabes både et undertryk og et overtryk, hvis ikke man har ordentlig faldstamme udluftning. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på dette, og ikke mindst at man har tingene i orden, når det kommer til udluftning af faldstamme. Sker der et tryk, vil du kunne se på dit toiletvand, at der sker nogle bevægelser, eller at det sågar bliver suget ud af toilettet.

Med faldstamme udluftning sikres det, at gasser og lugte kommer ud, så trykket udlignes i afløbssystemet. Det betyder også, at der vil komme bedre - eller rettere, ingen lugte - på dit badeværelse. Der er bestemt ikke noget værre end at have kloaklugt i sit eget hjem.

Læs også følgende indenfor faldstammer

Hvad er en faldstamme? Du har sikkert ikke hørt om det før. Så læs med her.

Skal du have en udskiftning eller renovering af faldstamme? Så læs med her.

Skal du have hjælp til rust på faldstamme? Så kan du kontakte Modulett i dag.

Bliver du generet af lugt fra faldstamme? Så kan du læse vores guide omkring emnet her.

Har tænkt på hvad en ny faldstamme pris er? Så læs mere her.

Få styr på udluftning af faldstamme

Skal du have styr på faldstamme udluftning, så kan det være en god ide at kontakte nogle professionelle. Du kan også vælge at få renoveret dit badeværelse, så faldstamme og udluftning af samme foregår helt uproblematisk ved at få indsat badeværelsesmoduler fra eksempelvis Modulett. De tilbyder hele modulløsninger, så du ikke skal bekymre dig.

Du kan læse meget mere om renovering af faldstamme og om, hvad en faldstamme er, hvis du stadig skulle være i tvivl om dette.

Angivelse af kilder og tests

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 2

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
cogclockmenu-circlecross-circle