Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Faldstamme i støbejern - skift af rør i badeværelse

Når du anvender vand i dit badeværelse eller i dit køkken ledes spildevandet ned i kloakerne gennem en faldstamme, som formentligt er lavet i støbejern i din bolig.
Af 
faldstamme udluftning
Hvis din bolig er bygget før 1970’erne vil den sikkert indeholde en faldstamme i støbejern. Det var nemlig meget normalt før i tiden at producere en falstamme samt andre rør i støbejern. Disse rør kan være forældet, og derfor kan det være en god idé at få dem udskiftet.

Støbejern er ikke et ligeså holdbart materiale som plastik, der også er dét materiale, som de fleste rør og faldstammer laves i i dag. Hvis din bolig besidder en faldstamme eller andre rør af ældre dato som f.eks. fra 1940’erne eller før, bør de derfor nok tilses og udskiftes.

Der er flere grunde til, at rørene kan være forældelde. For det første kan ekstreme vejrforhold, vandkvalitet samt jorbundsforhold skyldes, at dine rør eller din faldstamme har taget skade. Desuden kan større rødder fra træer i din have også være årsa til, at der er kommet skader på dine rør.

Bliv klogere på dit afløb og læs vores guide om hvad er en faldstamme her.

Hvad gør en vandlås?

Hvis du undrer dig over, hvad en vandlås er, og hvorfor den befinder sig under din vask både i dit badeværelse og i dit køkken, vil du blive glad for, at den faktisk er til stede.

En vandlås er netop en slags låsemekanisme, som navnet også antyder, og den har derfor en meget vigtig funktion på dit afløb. En vandlås sikrer nemlig, at den lugt af urin, afføring og andet slam, der kommer fra kloaken, ikke ender inde i din bolig.

Inde i din vandlås befinder der sig vand, som låser eller blokerer for lugten, så den ikke ledes ind i dit badeværelse og i resten af dit hjem. På denne måde optager en vandlås enhver grim lugt, hvorfor den er et super vigtigt element i dit afløb.

Vandet bør udskiftes løbende, så låsen kan blive ved med at fungere optimalt. Vandet skiftes dog ved, at du skyller ud i toilettet på dit badeværelse, eller når du anvender vand i din badeværelses- eller køkkenvask.

Hvordan ledes vand gennem en faldstamme?

Når vandet løber gennem rørerne og ned gennem din bolig faldstamme ledes det altså ud i kloakkerne.

Det samme gør sig gældende, hvis du bor i lejlighed. Her deles ejendommen blot om en faldstamme eller flere, der enten er lavet i støbejern eller plastik, hvorefter vandet på samme måde ledes ud i kloakkerne gennem stikrør.

Du kan derfor med fordel skifte dine faldstammer og rør i dit køkken og badeværelse, hvis de er lavet af støbejern, så de ikke forårsager skader. Du skulle nødigt ende med, at der flyder beskidt og bakterifyldt vand rundt i din bolig.

Læs også følgende indenfor faldstammer

Hvad er en faldstamme? Du har sikkert ikke hørt om det før. Så læs med her.

Skal du have en udskiftning eller renovering af faldstamme? Så læs med her.

Få styr på udluftning af faldstamme

Skal du have styr på faldstamme udluftning, så kan det være en god ide at kontakte nogle professionelle. Du kan også vælge at få renoveret dit badeværelse, så faldstamme og udluftning af samme foregår helt uproblematisk ved at få indsat badeværelsesmoduler fra eksempelvis Modulett. De tilbyder hele modulløsninger, så du ikke skal bekymre dig.

Du kan læse meget mere om renovering af faldstamme og om, hvad en faldstamme er, hvis du stadig skulle være i tvivl om dette.

Angivelse af kilder og tests

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 2

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockmenu-circlecross-circle