Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Faldstamme skjuler - Skjul de grimme rør med en rørkasse

Har du en grim faldstamme i dit badeværelse, som du godt kunne tænke dig at gemme væk med en faldtamme skjuler eller en anden form for rørkasse, der gør den mindre synlig? Der findes heldigvis masser af muligheder for, hvad du kan gøre ved netop dette problem.
Af 
Opdateret d. 15. september 2022
faldstamme udluftning
I mange boliger af ældre dato, dette gælder både i København og andre større byer såvel som små byer, er faldstamme ofte synlig. Dette kommer af, at faldstammen først senere er blevet tilføjet i rummet, og derfor er bygningen ikke konstrueret til at have en faldstamme, eller en skjuler til den, for den sags skyld.

Derfor vil du ofte se en faldstamme i et gammelt københavner badeværelse, eller i andre boliger fra før træktoilettets popularitet trådte ind. Her vil der typisk være et stort rør, der går fra loftet ned til gulvet, hvortil dit toilet er tilsluttet. Man ser oftest dette i lejligheder, men det er også at finde i nogle typer af huse - især i ældre huse.

Bliv klogere på dit afløb og læs vores guide om hvad er en faldstamme her.

Hvad er en faldstamme skjuler?

Først og fremmest kan det være en fordel at definere, hvad en faldstamme i sig selv egentlig er. En faldstamme er et lodret rør, der typisk, som nævnt ovenfor, går fra loftet ned til gulvet. Dette sikrer, at det spildevand, der kommer fra blandt andet dit toilet løber ordenligt og sikkert ud gennem afløbet til kloakken.

I lejlighedskomplekser vil en faldstamme samle flere forskellige hustandes spildevand fra flere forskellige etager, og føre det ned til kloakken. Det vil altså også sige, at det vigtigt, ja, fuldstændigt afgørende, at din faldstamme virker ordentligt.

Hertil er det så muligt at få en skjuler, der kan gemme det store, grimme rør væk - eksempelvis bag en form for rørkasse eller rørskjuler - både så du ikke skal se på det store rør, men også for at gemme noget af lyden væk. Det er nemlig sådan, at fordi der er flere hustande, der bruge det samme ledningsrør, så vil du også kunne høre, når vandet fra din overbo bliver skyllet igennem. Ikke en synderligt rar oplevelse.

En faldstamme skjuler er således både et værktøj til at få gemt det store rør væk, men også til skjule lyden fra andre skyl end dine egne.

Hvor får man en faldstamme skjuler fra?

Der findes mange muligheder for, hvor du kan få en faldstamme skjuler fra. Du kan enten vælge selv at bygge én, hvis du er en vaskeægte handyman, men oftest ville det være både nemmere, mere holdbart og mere praktisk at få et professionelt produkt.

Man kan vælge at få en professionel håndværker til at komme forbi og bygge en faldstamme skjuler, der skærmer for udsyn og lyd. Denne kan du helt sikkert også få til at lave en æstetisk pænt resultat, så du ikke skal være ked af at kigger på en stor, grim kasse som faldstamme skjuler.

Foruden den hjemmelavede eller professionelt opbyggede løsning, så er det også muligt at få fat i én samlet løsning, hvori faldstammen er integreret, så du hverken skal se eller høre på det, og som holder i mange år. Her vil det være et helt modul, du køber, men det vil også være en smart, samlet løsning, der giver dig masser af glæde.

Du kan blandt andet finde en sådan løsning hos virksomheder som Modulett.

Læs også følgende indenfor faldstammer

Hvad er en faldstamme? Du har sikkert ikke hørt om det før. Så læs med her.

Skal du have en udskiftning eller renovering af faldstamme? Så læs med her.

Har du problemer med rust på faldstamme? Så læs vores guide på området her.

Generer lugt fra faldstamme dig i dit hjem? Bliv klogere på problemet her.

Se også ny faldstamme pris her.

Fordele ved en faldstamme skjuler

Foruden de ovennævnte ting med blandt andet det visuelle, samt lydene, så kan det også være en fordel med en faldstamme skjuler i forhold til rengøring og komfort. Da faldstammen typisk, som sagt, er et stort lodret rør, så vil det også tit stå lidt ude i rummet, som betyder, at det vil genere under rengøringen, da man da skal rundt om både røret og gulvet.

Dette kan både være en tidskrævende og irriterende opgave at have. Med en faldstamme skjuler vil du få én stor flade, der bare skal holdes vedlige og rengøres. Dermed gøres din hverdag også nemmere.

Ved en komplet løsning for en faldstamme skjuler vil du også kunne få et smart produkt, der indeholder alle de ting, der er gode at have - eksempelvis en åbning, som kan bruges, når røret eller dit toilet skal have noget service, og så komme det hele i én samlet løsning, så du ikke skal tænke på alt andet. Der er altså mange fordele ved en faldstamme skjuler.

Om os

Hos PK Medier er vi eksperter i SEO. SEO er en vigtig disciplin, som enhver virksomhed bør kende til nu om dage. SEO handler om føre din hjemmeside op i søgeresultaterne på Google og andre søgemaskiner ved hjælp af indhold, tekniske forhold, samt linkbuilding. Linkbuilding kan både foregår internt og eksternt - begge dele er lige vigtigt.

Har du ikke styr på din SEO kan du med fordel tage et kursus. Et kursus behøver bestemt ikke at være svært, det kan give dig en masse gode redskaber, som du kan tage med i dit videre forløb. Kontakt os, hvis du vil høre mere vores kursus i SEO eller et andet kursus.

Du kan i vores vidensunivers også læse vores forskellige guide til at finde, eksempelvis en kaffemaskine. Vi har nemlig skrevet flere guide om kaffemaskine, herunder hvad forskellen er fra en espressomaskine, hvorfor en espressomaskine kan være en fordel, og meget mere. Vil du vide mere om kaffemaskine og espressomaskine, kan du med fordel læse vores guide til bedst i test kaffemaskiner.

Angivelse af kilder og tests

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 2

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockmenu-circlecross-circle