Facebook Business Manager - Læs vores guide til opsætning

Er du i tvivl om, hvad Facebook Business Manager er, og hvad det bruges til? Og er du ikke helt klar over hvad fordelen er ved at gøre brug af det? Læs med her, så du forstår hvor det er godt til at organisere og administrere din virksomhed samt for at kunne udvide til at annoncere.

Af 

Hvad er en Facebook Business Manager, og hvad kan den bruges til?

Med hjælp fra det effektive værktøj, som Facebook-manageren er, kan din virksomheds opgaver let administreres og organiseres. Du kan nemlig tilføje og give specifikke tilladelser til personer i din virksomhed , så de er tilpasset dine medarbejders individuelle arbejde. 

Med en Business Manager på Facebook kan du tildele forskellige roller herunder administratoradgang, finansanalytiker og finansredaktør. Udover disse roller og former for adgang, kan du også blot tilføje dine medarbejdere med almindelig medarbejder adgang. 

Hvis man har administratoradgang, har man adgang til virksomhedens side og har derfor tilladelse til at redigere både indstillinger, konti, værktøjer og personer. Administratoren har yderligere adgang til at kunne tilgå mere avancerede indstillinger, hvorved man eksempelvis kan tildele andre i organisationen økonomiske roller.

Er man finansanalytiker har man overblikket over både regnskab og de økonomiske informationer, der måtte vedrøre virksomheden herunder betalingsmetoder, fakturaer, kontoforbrug og transaktioner.   

Finansredaktøerne har ansvaret for økonomiske oplysninger og kreditkortoplysninger. Deres ansvar dækker derfor over kontoforbrug, transaktioner, fakturaer samt betalingsmetoder.

Ovenstående giver dig forhåbentlig et indblik i, hvilke fordele der kan være ved at have en Facebook Business Manager, og hvorfor netop din virksomhed bør se denne vej.

Facebook Business Manager

Hvis du allerede har en annoncekonto på Facebook, kan du oprette en business manager, så du som annoncør eller virksomhed har mulighed for at have adgang til flere sider. Det vil sige at du med en business manager konto kan administrere sider og annoncer via denne profil og på sikreste vis.

Ved at gøre brug af Facebook business manager sørger du for, at kunne se hvem der arbejder med hvad, og hvad de har adgang til. Det er også en måde hvorpå du kan holde din virksomhed adskilt fra din personlige Facebook profil.

Er du tilmeldt en Facebook Business Manager, vil det nemlig ikke være muligt for dine kollegaer og andre samarbejdspartnere, der ikke skal have adgang til din private Facebookside, at se denne. Dog kan de få adgang hertil, hvis du godkender deres venneanmodninger. 

annoncer facebook

Det, som kolleager og andre vil have adgang til, hvis du har en Facebook Business Manager, er blot oplysninger som dit navn og arbejdsmail og så de annoncekonti samt sider, du har adgang til. 

Bemærk at du kun har mulighed for at oprette to Business Manager konti på din Facebook profil. Du må samarbejde med en anden kollega i din virksomhed, hvis du ønsker flere konti.

Yderligere er det en metode så du får fuld adgang til din Facebook side, det vil sige at en business manager giver dig adgang til en annoncekonti, pixel samt mange andre adgange inden for Facebooks brede spektrum af funktionaliteter.

Hvis du er en virksomhed, er det både muligt at annoncere virksomheden, produktet eller ydelsen via Facebook Marketplace eller gennem Facebook annoncering, som du også kan lære mere om i vores PK Medier univers.

Vores guide til at oprette en business manager til Facebook

Hvis du vil oprette en Facebook business manager kan du blot følge vores trin-for-trin guide til hvad du stiller op med denne platform og hvordan du laver en profil. Yderligere har vi også skrevet guides, hvor du kan finde det mest gængse viden man skal bruge, når man har oprettet profilen.

Facebook marketplace

Opret en business manager til Facebook:

 1. Du starter på siden https://business.facebook.com/ hvor du oprette en konto
 2. Herefter indtaster du virksomhedens navn
 3. Efterfølgende udfyldes navn, efternavn arbejdsmail
 4. Herefter skal du yderligere udfylde virksomhedsoplysninger om din virksomhed - og wupti! Nu har du dig en Business manager til Facebook.

Når din virksomhed så har en profil, kan du under din profil rette indstillinger og redigere hvem der har adgang til hvad.

Lær mere omkring Facebook
Er du interesseret i, at vide om noget Facebook markedsplads? læs mere her
Webbureau København – sådan vælger du dit webbureau

Hvordan du tilknytter en facebook side til din business manager:

 1. I venstre hjørne finder du en række indstillinger, her skal du have fat i “Gå til virksomheds indstillinger”.
 2. Vælg “sider” og herefter trykker du på “tilføj”.
 3. I menuen kan du vælge “gør krav på en side” hvorefter du indtaster sidens navn og web adresse.
 4. Herefter vil din virksomheds facebookside være knyttet til profilen, som du kan finde på din business manager oversigt.

Du kan læse med hos Sprutsocial og se hvad de gør med Facebook Business Manager her. Besøg også Agorapulse her.

Hvordan du tilføjer en annoncekonto til din business manager:

 1. I venstre hjørne finder du en række indstillinger, her skal du have fat i “Gå til virksomheds indstillinger”.
 2. Vælg “annoncekonti” i menuen og herefter “tilføj”.
 3. Her vælger du “Gør krav på en side” hvorefter du indtaster side navn og web adresse.
 4. Så skal du indtaste et navn på din annoncekonto og vælge den side som du skal annoncere på vegne af, her er det vigtigt at angive den korrekte tidszone og valuta. På den måde er din annoncekonto nu tilknyttet din business manager på Facebook.
facebook business content

Facebook Business Manager er et rigtig godt redskab, hvis du har flere forskellige kontorer på en gang. Det vil hjælpe dig med hurtigt, at kunne navigerer dig rundt og samtidig holde det hele organiseret. 

Hvordan du tilføjer en betalingsmetode:

 1. I venstre hjørne finder du en række indstillinger, her skal du have fat i “Gå til virksomheds indstillinger”.
 2. Vælg “betalinger” og “tilføj betalingsmetode” og udfylder kreditkortoplysninger og klikker “fortsæt”.

Hvordan du tilføjer personer eller administratorer til din business manager konto:

 1. I venstre hjørne finder du en række indstillinger, her skal du have fat i “Gå til virksomheds indstillinger”.
 2. Under kategorien “brugere” skal du klikke på knappen “partnere”.
 3. Herefter tilføjes virksomhedspartnerens ID, hvorved du efterfølgende kan vælge hvilken konto partneren skal have adgang til.
 4. Partneren skal knyttes og tildeles en rolle, herefter vil personen modtage en e-mail et link som skal åbnes inden for 30 dage.
YouTube video

Facebook skifter navn til Meta

Er du forvirret over, at Facebook bliver til en Meta verden og ikke het forstår, hvad

det betyder, så prøv at søg på Meta på Google. Googler du nemlig Meta, vil det fremgå, at det bl.a. betyder “ud over”. Meta universet er den sammensmeltning, der foregår, når den virtuelle og den virkelige verden mødes. 

I denne kontekst er metaverset betegenet ved, at det er muligt at tilgå din Business Manager gennem forskellige devices. Og det skal være muligt at logge sig på, ligegyldigt hvor du befinder dig og dermed have adgang til din business konti, på det daværende Facebook, alle steder. 

Gennem Meta Business Manager får du mulighed for at tilknytte din Facebook side med din Instagram konto. På denne måde kan du få mest muligt ud af Instagrams virksomhedsværktøjer. 

Vælger du at oprette denne Manager og tilknytte dine forskellige sociale medieplatforme, får du mulighed for at tilgå en masse fordele. Du kan eksempelvis promovere dine opslag og historier, lave effektive opslag, nemmere administrere dine beskeder og meget mere. Det er super praktisk for dig at kunne få adgang til disse værktøjer på tværs af dine apps og tilgå et Meta univers.

Har i brug for hjælp eller sparring til jeres Facebook annoncering? Så er I velkomne til at kontakte os hos PK medier, hvor vi nørder alt inden for markedsføring, strategier, SEO og alt derimellem.

Vi er eksperter i SEO, og derfor lærer vi også gerne fra os i et kursus. Du kan med fordel deltage i et SEO kursus, hvis du er i tvivl om, hvordan du gør. Her vil vi gennem gå indhold, det tekniske og linkbuilding (både intern linkbuilding og ekstern linkbuilding), så du kan blive klogere på det. Læs om linkbuilding.

>> Læs også vores guide til kaffemaskine og espressomaskine. Her kan du lære om forskellen fra en kaffemaskine til en espressomaskine, og hvad det er en espressomaskine kan, som en almindelig kaffemaskine ikke kan. 

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle