Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Excel kursus - Bliv ekspert i analyse af store datasæt

De fleste kender nok dette office program, men mange frygter også de mange muligheder og mestre ikke at se de muligheder programmet egentlig kan give. Et grundlæggende Excel kursus er både gavnligt for studerende såvel som virksomheder, da det giver indsigt i de mange fordelagtige funktioner og indsigter. Vælg kurser både online såvel som fysisk.

Af 
Opdateret d. 18. oktober 2022
excel-kursus

Inden ethvert grundlæggende Excel kursus er det vigtigt, at du henter Office 365, som er den pakke, der indeholder programmer som Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher og Access. Hvoraf de fleste har brug for flere af disse programmer. Pakken er som udgangspunkt ikke gratis, men flere universiteter og skoler har gratis adgang til studerende. De fleste virksomheder har også købt adgang til deres ansatte.

Du kan flere steder både få kurser til programmet online, som du kan benytte dig af. Ellers er der mange steder i København, og resten af Danmark, hvor du kan få adgang til fysiske workshops og events, hvor du kan lærer endnu mere om det smarte statistik program.

Er du interesseret i andre kurser, såsom hvordan du bliver ekspert indenfor hjemmeside optimering, så kan du her læse mere om en uddannelse i SEO.

Hvad lærer man på et Excel kursus?

Programmer og indhold varierer selvfølgelig alt efter hvor, og hos hvem du tager dit Excel kursus. Grundlæggende kurser indebærer dog som ofte en gennemgang af de simple funktioner, som programmet tilbyder. Det store overblik over dine muligheder med programmet, så du ved hvordan du navigerer i det. Du kan både vælge kurser online såvel som fysisk. 

Derudover vil du på kurser lære at bruge Pivot-tabeller, som gør dit analyse arbejde nemmere for dig, og din kodning. En pivot-tabel benyttes, når du analyserer store datasæt. Den er med til at sortere og kategorisere. 

Derudover lærer du på kurser, hvordan du kan skabe gode og overskuelige visualiseringer af din data, så den bliverr formidlet godt, æstetisk og smart. Det sker i et grundlæggende Excel kursus ved gennemgang og arbejde med sortering, filtrering, gruppering, validering og meget andet.

Du vil ligeledes på et grundlæggende kursus blive klogere på de mange koder og formler som er gavnlige i dit arbejde, samt i hvilke sammenhænge de er relevante at bruge. Det kan også være smart at lære kort, hvordan du bedst eksporterer data fra anden platform, analyseprogram eller side til en Excel fil, som du kan bruge og analysere på.

Kurser til enhver smag

Det bedste ved et excel kursus er, at du har mulighed for at tage det på mange forskellige måder. Du kan f.eks. Vælge mellem længden på kurset, om det skal være online eller fysisk, holdundervisning eller en-til-en og meget mere. 

Som nævnt kan du altså helt selv betsemme, om du ønsker at tage et kursus online eller fysisk. Der er mange fordele ved begge ting, men den væsentligste fordel ved at tage kurser online er, at du har mulighed for at tage et excel kursus i dit helt eget tempo. Disse online kurser fungerer nemlig således, at du blot kan gå i gang med kurset, når det passer dig, og du samtidig har mulighed for at pause kurset undervejs. Dette er fordi, at et online kursus vil være en type, hvor en ekspert har optaget videoer på forhånd, som du kan se i dit helt eget tempo. 

Derudover kan du også helt selv bestemme, hvor længe du ønsker, at did online eller fysiske excel kursus skal forløbe sig over. Der vil være flere ting, du kan overveje, når du skal vælge mellem de forskellige typer. Hvis du vælger et lyn kursus på blot én dag skal du forvente, at denne type kurser er mere overordnede, og har til formål at fremhæve de allervigtgste elementer inden excel. Derudover kan du også vælge et længere type excel kursus online eller fysisk. Disse typer kurser vil oftest være mer dybdegående, hvor du vil gennemgå alle elementer indenfor excel. 

Du har også mulighed for at tage kurser med resten af dine kollegaer. Dette kan I med fordel gøre, hvis I er flere personer i afdelingen, de benytter excel daglig. Der kan være mange fordele ved at tage kurser sammen, og en af de største fordele er, at I kan spare med hinanden både under og efter jeres kursus. Med god sparing kan I løfte jeres arbejdsgang- og opgaver til en nyt niveau, hvorfor det er værd at overveje at tage et kursus i excel sammen.  

Der er altså mange måder hvorpå, du og dine kollegaer kan tage kurser, hvad end I ønsker et online eller fysisk forløb. 

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
menu-circlecross-circle