Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Espressomaskine - Bedste espresso maskine til italiensk kaffe

Kaffenydelse er noget, som du fleste kan relatere til. Med en espressomaskine kan du lave skøn italiensk kaffe, hvori du kan blande skummet mælk, eller du kan drikke den som den er. Der er ganske få begrænsninger med en espresso kaffemaskine.
Af 
Opdateret d. 16. november 2022
espressomaskine - bedste i test

For mange handler kaffe om at kunne komme op om morgenen og klare sig gennem dagen. For andre er det en kunstform, hvor den rette tilberedning af en kop kaffe er helt afgørende for den gode smag og nydelse, som ofte hænger sammen med kaffe.

Vores anbefaling af bedste espressomaskine

delonghi ecam 21 117 w espressomaskine

DeLonghi Ecam 21.117.W

Nem rengøring
Kompakt og enkel
Med cappuccino-system
DeLonghi Magnifica S Smart automatisk kaffemaskine

DeLonghi Magnifica S Smart

Nem rengøring
Automatisk slukke funktion
Indstilling af styrke efter smag
delonghi etam fuldautomatisk kaffemaskine

DeLonghi ETAM - espressomaskine

Smart touch-display
13 indstillinger for kaffekværn
Automatisk rengøring
Delonghi La Specialista Prestigio - espresso maskine

Delonghi La Specialista Prestigio

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
Hurtigt brygning
Høj kvalitet
Siemens EQ.9 Plus Connect S500

Siemens EQ.9 Plus Connect S500

Topscorer hos Råd & Rön
Pålidelig
Fuldautomatisk

Interesseret i flere espressomaskiner?  🚀

Hvis du er interesseret i at se et større udvalg af espressomaskiner, kan du browse videre i kataloget hos Elgiganten.

Se katalog
elløbehjul

Med en espressomaskine kan du brygge en god kop kaffe på en helt anden både end med en filterkaffemaskine. Forskellige test viser, at kaffens fyldige smag fremhæves ved brygning på en espressomaskine, så hvorfor ikke vælge én af dem fra vores bedst i test guide?

De bedste espressomaskiner:

Bedste i test: Delonghi La Specialista Prestigio

Bedste fuldautomatisk: Siemens EQ.9 Plus Connect S500

Bedste semiautomatisk: Sage The Oracle

I denne artikel

Med denne guide til bedst i test espressomaskine får du mulighed for at identificere den bedste espresso kaffemaskine på markedet, så du ved, hvad du kan forvente og vælge imellem. Her kommer vores anbefalinger i hvert fald med uddybelse af de bedste.

Den bedste espressomaskine i 2022

Delonghi La Specialista Prestigio - espresso maskine
Bedste

Delonghi La Specialista Prestigio

Prisklasse: 6.899 - 7.199 kr.

Type: Semiautomatisk

Funktion: Tre indstillinger, mælkeskummer, kværn, varmvandsfunktion

Fordele:

Otte kværnindstillinger
Dobbelt opvarmningsystem
Sensorslibningsteknologi
Hurtig levering.
God service.

Hvorfor du skal vælge Delonghi La Specialista Prestigio

Med denne espressomaskine har du mulighed for at lave kaffe på traditionel vis med otte forskellige kværn indstillinger, der giver dig mulighed for at kværne dine bønner netop som du vil have dem med maskinens kværn. Desuden er der tre forudindstillinger, som du kan anvende under brygningen til at lave netop den bedste kop kaffe.

De mange kværn indstillinger giver en højere præcision og dermed også en mere ensartet konsistens. Derfor får du også en mere smagfuld kop kaffe, når du bruger maskinens egen kværn til at kværne dine bønner just inden brygningen. Problemer med fintmalet bønner på gulvet, så invester i en robotstøvsuger, der holder huset rent for dig.

Hertil har Delonghi La Specialista Prestigio espressomaskine også både Active Temperature Control teknologi, der holder temperatur og tryk ved lige, uanset om du er ved at brygge espresso, skumme mælk eller begge dele på samme tid. Desuden har denne espressomaskine Advanced LatteArt system, der gør den perfekt til at skumme mælk til eksempelvis cappuccino.

Læs mere om produktet her
Siemens EQ.9 Plus Connect S500
Bedste fuldautomatisk

Siemens EQ.9 Plus Connect S500

Prisklasse: 10.599 - 11.389 kr.

Type: Fuldautomatisk

Funktion: Automatisk system med mælkeskummer, autosluk

Fordele:

Personlig brygningsindstilling
Automatisk sluk
Brugervenlig
proshop
Hurtig levering.
God service.

Hvorfor du skal vælge Siemens EQ.9 Plus Connect S500

Denne espressomaskine fra Siemens scorer rigtig gode point hos mange forskellige testorganisationer, herunder engelske Which.co.uk, tyske Chip.de og Coffeeness.dk, samt en topscoring hos svenske Råd & Rön. Det, som eksperterne især bider mærke i, er de praktiske funktioner og den gode smag, som denne espressomaksine formår at brygge.

Siemens EQ.9 Plus Connect S500 roses også for at være forholdsvist støjsvag. Dette gør, at du kan brygge en kop kaffe uden at hele huset eller kontoret ved det. Med den høje kvalitet af maskinen kommer naturligvis også en skøn kop kaffe, der smager skøn, og hertil skummes mælken også til perfektion hver eneste gang - bedst i test for en kop kaffe. 

Med det overskuelige brygningssystem kan en kaffedrik hurtigt vælges på denne espressomaskine, der kan indstilles en personlig brygning, hvis man ønsker sin kaffe på en bestemt måde hver gang. Derfor er mange brugere også glade for den. Når du så er færdig med din espressomaskine, kan du lade den være, da den selv slukker, når din brygning er færdig. Det er smart!

Læs mere om produktet her
Sage The Oracle espresso maskine
Bedste semiautomatisk

Sage The Oracle

Prisklasse: 12.749 - 15.399 kr.

Type: Semiautomatisk

Funktion: Automatisk slibning, automatisk tampning

Fordele:

Kan bruges som både automatisk og manuel espressomaskine
Integreret kværn
Semiautomatisk mælkeskummer med temperaturregulering
kitchenone logo
Hurtig levering.
God service.

Hvorfor du skal vælge Sage The Oracle

Denne espressomaskine har vundet en test hos Berlingske, der især roser den for at fremhæve espressoens smagnuancer og give kaffen den rette cremede konsistens ved test. Derfor vurderer du den til at være bedst i test. Så skal du vælge den bedste espressomaskine, så er dette klart én af de bedste i test.

Det skal du tænke over før du køber en espressomaskine

Det kan være en dyr fornøjelse at købe en espressomaskine, så det kan derfor være en rigtig god idé at gøre sig nogle overvejelser omkring forskellige parametre, før du træffer en beslutning om det helt rette produkt.

Prisen

Først og fremmest kan prisen på en espresso maskine godt være i den høje ende af køkkenredskaber. De kan snildt koste over 10.000 kr., men du kan også godt finde nogen gode produkter længere nede i prisklassen. Der er også stor forskel på om espressomaskinen er manuel, semi- eller fuldautomatisk, i forhold til prisen. Så det kan også være noget du skal gøre dig overvejelser om, før du vælger en bestemt model.

Størrelsen

Noget der i høj grad er i forlængelse af prisen, er størrelsen på espressomaskinen. En lille og kompakt model er i de fleste tilfælde også billigere end en stor og ekstravagant espresso maskine. Selvom en maskine er mindre som f.eks. en Rocket Appartamento espressomaskine, så kan de i aller højeste grad godt være ligeså gode som de større og have ligeså god ydeevne. 

Det er specielt de fuldautomatiske modeller, der fylder en del størrelsesmæssigt, da de har mange tilbehør og funktioner som f.eks. En mælkebeholder og en kaffekværn som også fylder på køkkenbordet. Hvis det kniber med pladsen derhjemme, kan du derfor også overveje om du skal have en mere simpel model, som ikke tager al pladsen på bordet.

Tilbehør og indbyggede funktioner

Som sagt kan der følge nogle forskellige ekstra dele med til en espressomaskine. Hvis produktet har indbyget mælkebeholder og kaffekværn, fylder det ikke ekstra, men er en del af maskinen og dens funktioner. Hvis maskinen derimod har en ekstern mælkeskummer, kan man skumme mælken seperat direkte nede i koppen. 

Ligesom en mælkebeholder så kan en kaffekværn også enten fås som indbygget i maskinen eller som et eksternt tilbehør. Det kan være en smagssag om man ønsker friskmalede kaffebønner til sin kaffe eller om man er tilfreds med det man køber. Friskmalede kaffebønner skal dog siges at give kaffen den bedste kvalitet og kan i nogen tilfælde betyde mere for kaffen end maskinen der laver den.

Se nærmere på en evt. robotstøvsuger, hvis du har problemer med friskmalet kaffe omkring kaffemaskinen, såvel som på gulvet. Ved at finde den bedste robotstøvsuger til dine behov sikrer du dig tid væk fra rengøringen.

Tid

Noget der også er et relevant emne når det gælder kaffemaskiner og espressomaskiner er tidsforbruget. Vi kender alle sammen den gammeldagas kaffemaskine med filter, hvor vandet skal løbe igennem filteret før kaffen er klar. Det kan tage hvad der føles som en evighed, hvis man er vant til en espressomaskine. En espresso maskine er nemlig det tidsbasparende valg, hvis man gerne vil nå at have sin morgenkaffe inden arbejde eller skole. For mange falder valget på en espressomaskine også netop fordi det er et hurtigere valg end så mange andre manuelle kaffemaskiner. 

Kapacitet

Alt efter hvad du har behov for at din espressomaskine kan, så kan kapaciteten også være en faktor der kan være afgørende for dit valg. Hvis det kun er dig selv der skal have kaffe fra din maskine, så er det måske rigeligt, hvis den blot kan brygge en enkelt kop kaffe ad gangen. Hvis du derimod er på udkig efter et produkt til din arbejdsplads, hvor der ofte er rift om kaffen, så kan du med fordel gå efter de produkter, hvor de kan brygge to kopper kaffe ad gangen. 

Forskellige slags kaffe

Hvis espressomaskinen som før nævnt er til et kontor, hvor der kan være forskellige præferencer til kaffen eller hvis du gerne vil have mulighed for at tilbyde dine gæster derhjemme forskellige slags kaffer, så kan det være en god idé at vælge et produkt der kan lave f.eks. cafe latte og cafe au lait. 

Vælger du en espressomaskine med mulighed for at kunne lave cafe latte eller cafe au lait er der større chance for, at du rammer plet i dine gæsters præferencer, der naturligvis kan være meget forskellig fra person til person. Vælger du en espressomaskine, der enten kan lave varme mælk eller som har en steamer har du samtidig også alt udstyret samlet i én maskine.

Dermed slipper du for at køkkenbordet eller det lille tekøkken på arbejdspladsen bliver et stort rod, der alene består af mange forskellige dele, men derimod en samlet espresso kaffemaskine.

Drikke du derimod alene sort kaffe, så kan det være en dyrere udskrivning at skulle købe en espresso maskine der også indeholder en indbygget mælkeskummer eller steamer. Derfor kan du med fordel gå efter en mere simpel model og espressomaskine, der alene kan brygge den sorte og smagfulde espresso.

Guide: Sådan brygger du den bedste kop på din espressomaskine

Ingen bedst i test anno 2022 uden også at se nærmere på, hvordan du brygger den bedste kaffe på din espressomaskine. Der er lavet utallige tests på, hvordan man brygger de gyldne dråber til perfektion - og der er dermed også mange måde at gøre det på. 

Når det er sagt, har vi samlet en overskuelig guide, der på simple vis illustrerer, hvordan du brygger den bedste kop kaffe på din espresso kaffemaskine. 

 Step 1: Når du har fået gang i den espresso maksine skal du til det første - og måske det vigtigste punkt på dagsordenen - nemlig bønnerne. Det kan være lidt af en jungle blot at finde de rigtige bønner, men når dette er gjort kan du til gengæld nyde din kaffe med stor nydelse fra din espressomaskine. 

Når bønnerne er valg, kværnen tændt eller på din separate maskine eller på din espresso maskine - så skal bønnerne males. Det er lidt af en videnskab i sig selv. For de skal have den helt rette tekstur, der tilpasses din espressomaksine. Det handler om at finde den gyldne vej, hvor vandet ikke løber for hurtigt og ikke for langsomt igennem. 

Step 2: Når bønnerne er kværnet på enten din kaffekværn eller i din espresso maksine, skal bønnerne presses med en såkaldt tamper. Sørg for at presse godt til, så kaffen ligger som en fast masse. Også her fremgår det af forskellige bedst i test, hvordan man presser sine bønner til perfektion, så man opnår det bedste resultat på din espressomaskine.  

espresso maskine content side

Opgrader dit kaffe system med en god espresso maskine. Med en espresso maskine kan du både lave espressoer og diverse kaffer med mælk. 

Step 3: Når du skal brygge en perfekt espresso på din espressomaksine, skal det ideelle tryk være omkring 9 bar. Samtidig opnår du bedst smag og styrke med en vandtemperatur på omkring 92-96 grader. 

På mange espresso kaffemaskiner har du mulighed for selv at justere på gennemløbet, malngsgraden mm. Ifølge flere bedst i test, kan det også være meget forskellige fra espressomaskine til espresso maskine hvordan indstillingerne skal være for at opå den bedste kop. Prøv dig frem og find de rette indstillinger på din espressomaskine.  

Step 4: Din espresso kaffemaksine skal gøre det meste af arbejdet herfra. Men den har dog først bestået sin test på bedste vis, hvis der i koppen nu er serveret en flot espresso med et jævnt lag det det gyldne skum, som også kaldes for ‘crema’. Cremaen, der kommer ud af din espressomaskine skal helst være omkring 3-4 milimeter - og virke cremet og lækkert. 

Step 5: Drikke du kaffen sort? Så har du nu en skøn kop gyldne dråber serveret fra din espressomaskine, som kan nydes med stor velbehag. Foretrækker du derimod kaffen med mælk, så skal du have gang i din steamer på din espressomaskine. Det er et stor præstation i sig selv at skumme den helt perfekte mælk - den må nemlig hverken blive for varm, for skummet.

Hvilken ristning er bedst til din espressomaskine?

Kaffe er altid en en sag om præference. Nogle er mest til en sort kop kaffe, andre til en cremet cafe latte eller cappucino, mens endnu andre gerne tager en stærk espresso. Uanset hvad, så er ristningen på bønnerne ikke helt uvæsentlige.

Vi vil her kort gennemgå de forskellige restninger, som du ofte kan finde på tilbud eller til en god pris, og give vores bud på de bedste valg.

Lysristede bønner

Her ristes bønnerne til den når en temperatur på 180 til 205 grader, der giver dem en flot lysebrun farve. Det giver desuden bønnerne en naturlig smag og aroma, som er let og syrlig med duft af frugt. Dette vil ikke være det bedste valg til din espressomaskine, men et fint valg til en god kop kaffe - efter smag.

Mellemristede bønner

Det er nok den mest velkendte ristning, da det typisk er denne, man kan købe på poser i supermarkedet og gerne på tilbud. Her ristes bønnerne, til de når en temperatur på mellem 210 og 220 grader, som giver en mellembrun farve. Her kommer kaffens naturlig smag til orde og komplimenteres flot af en fyldig smag med søde og mørke toner.

Mørkristede bønner

Et tilbud om mørkristede bønner til din espressomaskine er ikke et skidt valg. Her får du nemlig bønner ristet til en temperatur på 225 til 230 grader, der giver dem en flot, næsten kastanjebrun, farve. Ristning hiver de naturlige olier ud, som ligger sig på overfladen. Her forsvinder syren med erstatning af en bittersød og letkrydret smag.

Meget mørkristede bønner

Disse, næsten sorte, bønner er det bedste valg til din espressomaskine, fordi bønnerne har en fyldig smag med bitterhed og en røget smag, som giver en rig og mørk kaffesmag, som kendetegner italiensk espresso. Her er bønnerne blevet ristet til 240 grader, som giver dem den klassiske ristede smag, som fjerne de naturlige noter.

Du kan naturligvis selv lave en test af, hvad du synes er det bedste bud af ristning til din espresso maskine, men vi anbefaler uden tvivl en meget mørkristet bønne, hvis du vil gå efter den originale espressosmag, og eller sen mørkristet bønne, som vil være det bedste valg for erfarne såvel som uerfarne smagsløg.

Går du til et kafferisteri, vil de kunne hjælpe dig med at finde de rette bønner, både sorter, oprindelseslande, ristninger og meget mere, samt give dig et godt tilbud på bønnerne, som du kan tage med hjem til test på din espressomaskine.

Hvilke espressomaskine bør du vælge?

I jagten på den perfekte espresso maskine vil der være mange brands og modeller at vælge mellem. Ovenfor har vi samlet en oversigt over de bedste i test modeller, som vi anbefaler. Med bedste i test modeller får du en espresso maskine, som er blevet godkendt og vurderet af eksperter, hvilket kan være en stor fordel. 

Før du investere dine penge i en bedste i test espressomaskine, bør du først og fremmest overveje, om du ønsker en fuldautomatiks, automatisk eller semiautomatisk espresso maskine. Der er nemlig stor forskel på de forskellige modeller. 

Fuldautomatisk espresso maskine: Med denne model får du en maskine, der klarer hele arbejdet for dig. Denne udgave indeholder både mælkeskummer og kværn til at kværne dine kaffebønner. På denne måde kan du altså lave den lækreste kaffedrik med mælk såsom latte, cappucino eller andet ved blot at klikke på én enkelt knap. Der er altså store fordele ved at købe den bedste i test fuldautomatisk espressomaskine, hvor maskinen klarer hele opgaven for dig. 

Semiautomatisk epsressomaskine: Denne espresso maskine indeholder også en kværn til din kaffebønner, med til gengæld kommer den ikke med en indbygget mælkeskummer. Det betyder altså, at du med denne bedste i test model kan lave den lækreste espresso. Hvis du ønske at lave en kaffedrik med mælk, ska du til gengæld selv sørge for at skumme mælken, hvorfor denne type espressomaskine er semiautomatisk. Automatisk espresso maskine: Med denne test vindende model får du en maskine, som ikke indeholder kværn til kaffebønner eller mælkeskummer. Dermed skal du selv sørge for at kværne dine kaffebønner og tilberede mælken til din kaffedrik. Her får du altså mulighed for at lege barista i eget hjem, og det er altså en oplagt mulighed for dig, der ønsker fuld kontrol over din kaffedrik hver eneste morgen. 

Hvilken espressomaskine der passer bedst til dig og dine behov er meget individuelt, og der vil være fordele og ulemper ved de forskellige typer. Hvis du ønsker at købe en espressomaskine, der gør det nemmest for dig, så bør du alt andet lige overveje en fuldautomatisk model, hvor du blot skal trykke på én enkelt knap. 

Noget meget afgørende for en god kop kaffe er først og fremmest, at du køber de bedste kaffebønner. Hvis dine kaffebønner er af høj kvalitet, vil du kunne opnå den mest velsmagende kop kaffe uanset hvilken espresso maskine, du vælger. 

FAQ om espressomaskiner

Hvilken espressomaskine er bedst til italiensk kaffe?
Der findes en del forskellige udbydere på markedet, når man er på udkig efter en god kaffemaskine. I vores bedst i test har vi listet de maskiner som er bedst til italiensk kaffe. Læs mere for en uddybende begundelse.

- Bedste i test: Delonghi La Specialista Prestigio
- Bedste fuldautomatisk: Siemens EQ.9 Plus Connect S500
- Bedste semiautomatisk: Sage The Oracle
Hvad skal jeg være opmærksom på?
Hvis du oververvejer at købe en espressomaskine, skal du være opmærksom på et par enkelte ting.
F.eks. Skal du overveje hvad hensigten er, ønsker du en nem kop kaffe om morgenen med en fuldautomatisk model, eller elsker du selv at være en del af processen, hvor du kværner og skummer mælken selv?
Er det pengene værd at købe en espressomaksine?
Om det er pengene værd, kommer igen an på hvad din hensigt samt ønske er. Hvis du blot ønsker en kop kaffe om morgenen, som skal være super nem, så er en fuldautomatisk model lige købet for dig.
Hvis du sætter pris på tiden og processen, vil du ikke fortryde en udgave hvor du kan uddanne dig selv indenfor de helt gode bønner samt latte art.
Hvor kan jeg købe en espressomaksine?
Hvis du vil købe en espressomaskine er der shops der tilbyder lige netop den du ønsker. F.eks. Kan de købes i KitchenOne, Elgiganten og Proshop. Følg vores link i guiden og køb lige den der tiltaler dig.
Selvfølgelig vil der være situationer, hvor folk er heldige, men det er mere fordi, de skaber noget andre ikke gør. Adskillige folk konkurrerer på samme marked, og det er her at SEO gør sig bedst. Et godt eksempel her er affiliate markedsføring. Her er der en million forskellige sider, som fokuserer på at finde goderne ved affiliate markedsføring. For at kunne konkurrere på dette marked, må man have en gennemført forståelse for SEO-marketing. 
Prisen for SEO afhænger af meget. Du kan hyre en professionel til at gøre arbejdet for dig eller udføre alt på egen hånd. Det vil tage væsentligt længere tid på egen hånd og du er selv ansvarlig for læringskurven undervejs. Men hvis du selv sidder med det hele, kan du for det meste gøre det gratis.

Angivelse af kilder og test

  • Se Serious Eats artikel her.
  • Wirecutter har også lavet en god artikel her.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockchevron-downmenu-circlecross-circle