Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Elpriser lige nu - Følg priser for strøm time for time her

Er du typen, der spørger dig selv: "Hvad er prisen på el lige nu?", så er du måske også en person, der går meget op i at spare på de rigtige steder og tidspunkter. Det kan være en fordel at følge med i elpriser time for time, hvis man gerne vil spare strøm i dag.
Af 
Elpriser time for time

Hvad er elpriserne time for time?

Elpriserne time for time ligger pt. på alt fra 1,6 kr. pr. kWh og helt op til 3,5 kr. pr. kWh. Der kan være forskellige grunde til, at man vælger at følge med i elpriser time for time og gerne går ind og tjekker op på, hvor prisen ligger lige nu.

Det kan være, at man har et stramt budget, hvor elregning allerede er en pine, så man ønsker at optimere sit elforbrug så vidt muligt.

Det kan også være fordi, man er interesseret i at se, hvordan priserne udvikler sig af ren interesse. Måske vil du helst udføre dine daglige gøremål, såsom at vaske tøj, vaske op og støvsuge på tidspunkter, som ikke er lige midt i den dyreste time.

Uanset årsagen, er der penge at spare og råd at hente. Vi vil nemlig i det følgende komme med nogle gode råd til, hvordan du bedst sparer på strøm, men også guide dig til at holde øje med elpriser time for time, for at få mest muligt ud af døgnets timer.

Elselskab Pris pr. kWh Månedlig pris
Nordisk Energy 199,00 øre 298,50 kr
NettoPower 206,00 øre 309,00 kr
Gasel 208,00 øre 312,00 kr
OK 212,00 øre 318,00 kr
Energi Fyn 216,00 øre 324,00 kr

Hvordan udregnes elpriser?

Måske undrer du dig over, hvorfor elpriser i dag svinger så meget, og gør det hele tiden. Eller hvorfor prisen på el er dobbelt så høj om aftenen end om natten? Det kan godt virke lidt som et mysterie, men der er faktisk en rigtig god forklaring på det. 

Selve prisen på strømmen bestemmes af Nordpool, der er elbørs i Norden. De sammenligner blandt andet priser, og sætter prisen med udgangspunktet i udbud og efterspørgsel. Det vil altså sige, at når efterspørgslen er høj, fordi mange bruger strøm på samme tid, når de laver aftensmad, så vil det få elpriser til at stige. Omvendt vil prisen falde, når efterspørgslen er lille. 

Der er altså mange fordele ved at følge med i elpriser time for time, og hvis det fx blæser ekstra meget en dag, så vil der blive produceret større mængder grøn energi, og så vil prisen på strøm falde. 

Læs mere om, hvad koster 1 kwh her.

7 Elselskaber der tilbyder elpriser time for time

elpærer og elpriser

Kan jeg spare ved at følge de billigste elpriser time for time?

Hvis du gerne vil spare penge på din elregning, så er det altid godt at kende elpriser lige nu. Derfor er det oftest også nemmere, og billigere, hvis du har en aftale, der er variabel, og hvor din pris udregnes time for time. På den måde kan du nemlig også planlægge dit strømforbrug, så projekter, der trækker meget strøm som tøjvask, kan planlægges, hvor strømmen er billigst i dag. 

De fleste elselskaber kan fortælle dig, enten via deres hjemmeside eller en app, hvornår strømmen er billigst. På den måde kan du holde styr på dine elpriser i dag, og spare når du kan. Gå for eksempel efter at gøre følgende ting, når strømmen er billigst:

 • Start vaskemaskinen og opvaskemaskinen
 • Hold lyset begrænset 
 • Oplad din elektronik som telefon og computer

Læs vores bedst i test anmeldelser af airfryer eller kaffemaskiner

elpriser lige nu

Hvad påvirker elpriser lige nu?

Elpriser ændrer sig time for time, og der er rigtig mange tinge, der kan påvirke prisen negativt, og det gælder både for private og virksomheder. Eksempelvis kan høje elpriser være med til, at der kommer flere omkostninger på produktion eller service hos virksomheder, der presser prisen op, så man som forbruger skal af med flere penge, end man plejer. 

Ting, der påvirker elpriser lige nu, er blandt andet:

 • Inflationen
 • Mangel på regn, sol og blæst
 • Mangel på gas / el fra internationale samarbejder
 • Højere efterspørgsel, lavere udbud

Når priserne stiger, stopper forbrugerne med at købe, og så skabes der en ond cirkel, som kan være svært at komme ud af igen. Derfor anbefaler vi altid, at du holder øje med elpriser time for time, så du kan spare, hvor du kan. 

Find det billigste elselskab her.

Hvad koster mest i strøm?

Vaskemaskine og tørretumbler 20%
Køle- og fryseapparater 16%
TV 15%
Madlavning 13%
Belysning 12%
Opvarmning 3%
Diverse 1%

Små ting du kan gøre hver dag for dine elpriser

Ønsker du at spare penge, så kommer her en liste over ting, du kan huske eller være opmærksom på. Vi håber, at du kan se en forskel i din elregning, hvis du gør alle disse ting:

 • Sluk lyset i rum, du ikke er i
 • Hiv stikket ud af apparater, som du ikke bruger dagligt
 • Vask tøj henover natten eller om formiddagen
 • Hæng tøjet til tørre frem for at bruge tørretumbleren
 • Sæt opvaskemaskinen over, inden du tager på arbejde, eller når du går i seng
 • Overvej andre energikilder
 • Vælg en god elaftale, der sikrer gode elpriser time for time

Hos PK Medier kan du også læse anmeldelser af adskillige produkter. Læs blandt andet om el-løbehjul. 

Elpriser i dag

Elpriser i dag er ofte baseret på, hvordan vejret forholder sig. Vi er nemlig i Danmark vanvittigt gode til at udnytte den vedvarende energi, som også er en stor den af den grønne omstilling, som vi er ved at imødegå, for en med grøn og bæredygtig fremtid.

Det er klart, når det blæser en god det, og vindmøllerne drejer derud af, så vil der også blive produceret væsentligt mere strøm, end der gør på en vindstille dag. Det betyder dog ikke, at der ikke også kan ses en forskel i vores elpriser time for time, når det ikke blæser. Vi har nemlig også adskillige solcelleanlæg flere steder i landet, som også suger solens energi til sig og giver os gode priser på el.

Så på en varm sommerdag er der masser af energi at hente, lige så vel, som på en blæsende vinterdag, hvor solen ikke kan give nær så meget saft og kraft. Alt dette vil du kunne følge med i, i din foretrukne elpriser app, hvor du også ofte kan sammenlign elpriser.

Find en el ladcykel eller en god leasingaftale på en lækker elbil her.

Pk Medier tester

Vi skriver generelt om mange forskellige områder. Hvis du/i har nogle forslag til hvad vi ellers skal skrive om, så ring til os på +45 42 41 16 47 eller send os en mail på kontakt@pkmedier.dk

FAQ - Elpriser time for time?

Hvilke elpriser ændrer sig time for time?

De fleste, hvis ikke alle, elpriser ændrer sig time for time, da elpriserne er afhængigt af udbud og efterspørgsel. Du kan derfor opleve t de koster under 2 kr. pr. kWh uden for primetime og over 3,5 kr. pr. kWh i primetime.

Hvor kan jeg følge med i elpriser time for time?

Du kan på flere platforme følge med i din elpris time for time, oftest gennem din udbyders app eller platform. Skal du holde øje med de forskellige udbyderes priser på tværs, kan du bl.a. på PK Medier følge disse.

Hvad er den billigste elpris lige nu?

Den billigste elpris lige pt. ligger på under 2 kr. pr kWh, hvilket gælder i tidspunkter på døgnet hvor færrest benytter sig af strøm. Dette gælder derfor om natten, formiddag eller tidlig formiddag.

Hvordan sparer jeg penge på mine elpriser?

Du kan spare mange penge på dit elforbrug, hvis du holder øje med elpriser time for time, så du lærer de gode og dårlige tidspunkter at kende for hvornår, du skal starte vaskemaskinen, tænde for fjernsynet osv.

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle