Vi opnår kommision via links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Elpris prognose

Følg årets elrpis prognose uge for uge, hvis du vil holde dig opdateret på, hvordan strømpriserne udvikler sig uge for uge i 2024. Vi har samlet relevant viden og opstillet en graf, der gør dig klogere på bevægelserne.
skift elselskab
Overblik over elprisernes udvikling
Af 

*Sådan regner vi, hos PK Medier

De ovenstående priser og rangeringen af de udvalgte aftaler, der findes blandt vores anbefalinger, bliver løbende opdateret ud fra beregninger lavet hos elpris.dk. Disse priser er baseret på et årligt forbrug på 2.000 kWh og med en beliggenhed på Amager. Det er vigtigt at bemærke, at priserne kan være påvirket af en kommisionsrate, hvorfor udvalget af elselskaber ikke er udtømmende. Læs mere om vores forhold lige her.

Elpris prognose 2024

Hvad kan du forvente dig på din elregning? En elpris prognose viser, at der kan forventes en stigning i elpriserne på omkring 25%. Dog tyder alting på, at det vil ske i et langt langsommere tempo end det, vi hidtil har set i de seneste år, hvor strømpriserne eksempelvis steg eksplosivt, tilbage i august og september i 2022.

Selvom vi ser et fald i elpriserne lige nu, kan vi på længere sigt godt forvente os, at der kan ske en stigning igen. På kortere sigt vil vi dog opleve endnu faldende elpriser, som den vi har set i 2023, hvor udgifterne faldt med knap 25% i løbet af første halve år.

I den ovenstående grad, finder du et overblik over, hvordan en elpris prognose ser ud, for en gennemsnitlig dag i Danmark. Denne udvikling vil vi ligeledes kunne forvente i det kommende år, men hvordan priserne reelt set vil ligge, ved vi først en uge eller så op til, når man ved mere om vejrforhold, politiske forhold og mere, for 2024.

Bliv klogere på, hvordan elpriser time for time i din app, eller følg med her på vores side.

Find elselskabernes egne prognoser

Vil du gerne kunne følge med i en elpris prognose for dit elselskab, kan du med fordel bruge udbyderens egen app eller selvbetjening, hvori du finder både priser, forhold og meget mere.

Skal du danne dig et mere generelt overblik over, hvordan elpriserne udvikler sig, kan du med fordel følge med i Energistyrelsens rapporter, som udgives jævnligt.

Læs mere om elpris prognoser hos udvalgte udbydere herunder.

menu-circlecross-circle