Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Elbil parkering København - Gratis parkeringspladser

Søger du gratis elbil parkering i København? Her kan du læse mere om parkringsmuligheder i Storkøbenhavn, men også om de nye regler, netop indført i 2023 i flere dele af byen.
Af 
parkering af elbil i københavn

Er der gratis elbil parkering i København?

Ja, der er gratis parkering i København med elbil og brintbiler på alle offentlige veje - dette gælder ikke hybridbiler. Der skal dog altid betales normale takster i parkeringshuse og -kældere, eller andre private parkeringsområder.

Kører du i en elektrisk bil, kan du nyde godt af de mange fordele ved elbil parkering København. Det er nemlig gratis for elbiler at parkere på offentlige kommunale pladser, hvor almindelige benzin biler skal betale en parkeringsafgift. Det er også gratis for brintbiler samt elmotorcykler at parkere på disse pladser.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at der stadig skal betales for parkering i underjordiske parkeringsanlæg.

Nye regler for 2023

Der er kommet ny skiltning for elbiler ved ladestanderne flere steder i byen. Fra juli 2023 er Københavns Kommune nemlig begyndt at opsætte skiltning ved alle ladestandere, som angiver at elbiler kun må holde parkeret ved ladestanderne i 3 timer mellem klokken 08 og 19, samt et krav om opladning ved parkeringen i samme tidsrum.

Det betyder således, at du skal huske at indstille din P-skive, hver gang du parkerer og lader ved en ladestander i hverdage i tidsrummet mellem 08 og 19. Derfor skal elbil parkering København ikke længere bare være for at parkere bilen, men for at lade op, så andre også har mulighed for at komme til laderne, når der er brug for det.

Særlige regler i weekenden

Hvor der er gratis elbil parkering København hele ugen, gælder der særlige regler for benzin biler lørdag efter klokken 17 samt om søndagen. I dette tidsrum kan fossile biler nemlig også parkere gratis på offentlige kommunale pladser, hvilket især kan være en fordel, får du besøg af gæster i bil eller andet. 

Der har været stor debat omkring parkering i byen, da dele af Folkepartiet ønsker bilerne helt ud af København. Det er også af denne grund, elbiler og brintbiler bliver tilgodeset, da disse forurener mindre. Bor du i byen, kan der være mange penge at spare, bruger du parkering elbil København. 

Læs mere om hvad koster det at lade en elbil. Find elpriser time for time her.

elbil privatleasing 2023

Regler for resten af landet

Det er vigtigt at være opmærksom på, at parkeringsregler kan ændre sig fra by til by. Der gælder eksempelvis særlige regler for elbil parkering Frederiksberg samt for elbil parkering Århus. Husk derfor altid at orientere dig om de gældende regler, så du undgår kedelige bøder. Nogle byer, såsom København, har desuden områder, hvor der KUN må køre elbiler igennem.

Se også billig leasing.

Elbil leje i København

Er du ikke til leasing af elbil, har du desuden mulighed for at leje elbiler i hovedstadsområdet. Det kan du på abonnement med diverse delebiler. Det er bl.a. gennem:

  • GoMore
  • GreenMobility
  • ShareNow

... og disse typer af virksomheder, som tilbyder delebiler i hele byen. Det eneste store krav disse elbil leje i København har er, at du skal have et kørekort.

Disse typer af biler, kan du parkere alle steder, hvor det er lovligt at parkere. Parkering regler i København kan til tider være svære at finde rundt i, og derfor kan vi anbefale at hente easypark app, som viser dig hvilke områder der kræver betaling, og hvilke gratis parkering københavn har. Dette gælder alle biler - benzin-, hybrid-, og elbiler.

Parkerer elbiler gratis i København?

Står du ofte med spørgsmålet om parkerer elbiler gratis i København? Så kan vi hjælpe dig. Du kan finde et kort over parkeringszoner på Københavns Kommune, hvor de har lavet et overblik over dine muligheder og zoner.

Når det gælder el parkering, så parkerer elbiler gratis på kommunale pladser på gadeplan i betalingszonerne. Men skal du i parkeringshuse eller kældre, koster det normale takster for det pågældende hus eller kælder. Der er desuden ladestandere rundt omkring i bybilledet.

Skal du have ny eludbyder? Find her det billigste elselskab.

gratis parkering for elbil

Elbil parkering på Østerbro

Lad os komme mere i detaljerne, og se på et område som elparkering Østerbro. Det samme gælder nemlig for dette område, som tidligere nævnt, at elbiler parkerer gratis på alle kommunale pladser, som ikke gælder parkeringskælder eller -hus. Derfor de samme P regler på Østerbro som i hele København.

Der er dog ny skiltning pr. juli 2023 på elbilpladserne - hvor der er ladestandere. Det indebærer at fra midten af 2024 vil der være tidsbegrænsing på 3 timer mellem 8-19, hvor der her vil være krav om opladning i dette tidsrum. Du skal derfor altid huske på p-skive og at tilkoble dig ladestanderen, når det bliver midt 2024 og frem.

Parkering og regler i København vil derfor ændre sig. Det selvsamme gælder for brintbiler.

Se også Volvo elbil leasing og Mercedes elbil.

Parkering i København for hybridbiler

Du tænker sikkert, at de selvsamme regler for parkering med elbiler gælder det samme for hybridbiler. Men nej, P regler for denne type bil gælder der samme som normale fossile brændstofs biler. Her skal der betales fast normal gældende takst, for det område du er placeret i.

Du betaler ofte via en app, p-automat eller gennem et periodekort eller anden licens. Du kan altid ringe til Københavns kommune på. 33 66 18 18, hvis du har opfølgende spørgsmål på P regler eller anden info om elbil parkering i København.

Bliv klogere på, hvad 1 kwh koster her.

FAQ - Elbil parkering København

Er der gratis elbil parkering København?

Ja, det er gratis at parkere din elbil, hybridbil og elmotorcykel på offentlige kommunale pladser i København. Vær dog opmærksom på, at der gælder særlige regler for parkering ved ladestandere.

Hvad er de nye regler for 2023?

Der er indført tidsbegrænset parkering for elbiler ved ladestandere i 2023, så du nu kun kan holde parkeret i tre timer.

Er der andre parkeringsregler for benzin biler?

Ja, hvor elektriske biler kan nyde godt af særlig gratis elbil parkering København, må benzin biler betale en afgift. Disse kan dog parkere gratis i dele af weekenden.

Gælder de samme parkeringsregler over hele landet?

Nej, vær altid opmærksom på parkeringsreglerne i den pågældende by. Tjek eksempelvis både parkering Frederiksberg elbil og parkering elbil Århus.

Angivelse af kilder og test

  1. caranddriver.com kommer med råd til leasing af brugte biler
  2. carwow.com

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle