Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

El løbehjul regler - Kør elektrisk sikkert og undgå bøder

Når du skal køre på dit el løbehjul, findes der faktisk flere regler, som du skal være opmærksom på. Vi har i denne artikel samlet alle de gældende regler, så du kan køre på et elektrisk løbehjul uden bekymringer.
Af 
bedste el løbehjul

Disse er reglerne

1. Du må maks køre 20 km/t

Den første regel som er værd at huske på, når du begiver dig op på dit el løbehjul, er at du maks må have en fart på 20 km/t. De fleste løbehjul vil have en hastighedsgrænse på 20 km/t, du behøver derfor ikke at være bekymret om at køre for stærkt. Du må derudover heller ikke køre andre steder end på cykelstien.

2. Lyset skal altid være tændt

Lyset på dit løbehjul skal altid være tændt, også selvom du kører på det om dagen. Du behøver dog ikke at huske på det hver gang, da lyset på et elektrisk løbehjul typisk automatisk vil tænde, når du starter det. Denne skal være i en gullig eller helt hvid farve. Dit el-løbehjul må altså ikke have en blå, grøn eller lilla forlygte. 

Derudover skal dit el løbehjul være forsynet med en lygte bagpå, der skal være rød, samt rød refleks. Der skal ligeledes være reflekser på siderne og foran. Disse regler fra 2022 for el løbehjul er sat for at passe bedst muligt på dig i trafikken, da bilister ellers kan have svært ved at se dig.

Lysene på dit el løbehjul skal, ifølge de satte regler, kunne ses på en afstand af 300 meter. Derfor bør du sørge for at have nogle kraftige lygter på dit el løbehjul for at overholde regler og passe på dig selv i trafikken.

3. Personer under 15 skal ledsages af en voksen

En regel som mange måske ikke er helt klar over, er at du ikke må køre på et elektrisk løbehjul alene uden en ledsager over 18, hvis du er under 15. Undtagelsen er dog at personer under 15 godt må køre på et el løbehjul, hvis kørslen finder sted på skiltede lege- og opholdsområder.

4. Det er forbudt at køre påvirket

Derudover er der nultolerance på hårdestoffer. Derfor bør du slet ikke overveje et el-løbehjul som din metode til at komme hjem, hvis natten i byen har været ekstra festlig. Vi fraråder naturligvis generelt set, at man tager stoffer.

5. El løbehjulet skal være CE godkendt

Det er meget vigtigt at dit el løbehjul er CE godkendt, når du køber det. Dette betyder, at løbehjulet overholder de europæiske standarder for produktion og kvalitet og at løbehjulet, derfor ikke er farligt at køre på.

Udover dette skal man sørge for, at el løbehjulet har en begrænset størrelse. Det må nemlig maksimalt veje 25kg, være 1,2 meter langt og 70 cm bredt. Hvis det er over disse mål, kan man risikere at få en bøde. Hvis man køber sit løbehjul fra en autoriseret forhandler, kan man være sikkert på, at disse regler er overholdt.

6. Man skal køre med hjelm når man kører på sit el løbehjul

Der har ikke altid været regler, om at man skal køre med hjelm, når man kører på sit løbehjul. Siden 1. Januar 2022 har transportministeriet dog besluttet, at det nu er ulovligt ikke at bære hjelm ved kørsel et elektrisk løbehjul. Denne beslutning kommer af en general forhåbning om bedre sikkerhed ved kørsel. Hvis du kører uden hjelm, kan du risikere en bøde på op til 1500 kr.

7. Man må kun køre én ad gangen

Et el løbehjul er beregnet til kun at have én passager af gangen. Hvis man kører to på det, kan man risikere en bøde på 700 kr. til begge parter. Dette er gældende regler, da to personer på ét elektrisk løbehjul kan gøre, at man har svært ved at kontrollere løbehjulet. Løbehjulet kan derudover risikere at blive ødelagt, hvis man kører to på det samtidig.

8. Man skal følge cykelreglerne

Med dette mener vi naturligvis, at du skal følge de regler, der er for cyklister i trafikken. Herunder hører, at man på el-løbehjul skal færdes på cykelstien, hvis der er en sådan, og så skal man følge cyklistskiltning og -signaler. At man på el løbehjul skal følge regler for cyklister betyder også, at du skal række armen ud eller give andet tegn, når du foretager et sving eller et stop.

Ved at følge færdselsreglerne for cyklister, så betyder det også, at du ikke må køre på fortovet, hvor fodgængerne har sin gang. Heller ikke gangstier eller fodgængerfelter er tilladte steder at færdes på et elløbehjul.

9. Overholdelse af de tekniske krav

Det er vigtigt, at du overholde de tekniske krav, såsom tophastigheden, lygter, reflekser og CE-godkendelse, for ikke at overtræde el løbehjul regler, der er sat for din sikkerhed. Foruden ovennævnte, så er der også nogle regler i forhold til størrelse og form, som er nødvendige at overveje - især hvis du køber dit el løbehjul på nettet.

Et elløbehjul må nemlig ikke være længere end to meter langt, og må ikke være breddere end 70 centimeter bredt. Så skal du ud på nettet og finde dig et elløbehjul, så er dette en ting, du bør have in mente under købet.

Når du lejer et løbehjul igennem udlejningsfirmaer, såsom TIER, LIME eller VOI, så vil de altid være godkendt til færdsel i Danmark, og derfor bør du kunne regne med at alle el løbehjul regler er overholdt, når du lejer et sådant.

Vi håber at disse regler, har gjort dig klogere på, hvad du må og ikke må, når du kører rundt på dit el løbehjul. Hvis du vil læse mere, kan du holde dig opdateret hos Rådet for Sikker Trafik. Nu er du klar til at suse afsted på dit el løbehjul.

Hvis du er på udkig efter det bedste el løbehjul i test, kan du med fordel læse vores guide, så du kan finde de bedste modeller og tilbud. Vi deler også gerne ud af viden om alt fra hvad betyder sæsonleasing og Porsche elbil leasing og fordele her. 

Interesseret flere el løbehjul produkter?

Vil du vide mere om el løbehjul og ikke kun reglerne til dem, så læs med her.

En af reglerne er at løbehjul ikke må køre mere end 20 km/t, men det gælder ikke private veje, så læs mere om el løbehjul 30 km/t her, hvis du ønsker at køre lidt hurtigere.

Vil du også have det lidt sjovt som voksen? Så læs om el løbehjul til voksne her.

El løbehjul regler - det er vigtigt at de overholdes, ellers kan det ende med en større bøde.

Denver el løbehjul - et brand du skal kende. Et af de bedste på markedet.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 1

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockmenu-circlecross-circle