Vores artikler er skrevet fra research og analyse af tests. Vi kan tjene en kommission, når der købes via et link. Læs mere >

Dørtelefon og dørtelefonanlæg - Bedste valg til dørtelefoni

En dørtelefon er, som navnet angiver, en sammentrækning af “dør” og “telefon”. Dette indikerer netop også, hvad døretelefonanlæg bruges til.
Af 
Opdateret d. 12. juli 2022
bedste dørtelefon og dørtelefonanlæg
En dør telefon bruges nemlig til at åbne hoveddøren på bedste og mest sikre vis, så du kan føle dig tryg i dit hjem - hvad end du bor i hus eller i lejlighed.

Vil du have hjælp til installation af dørtelefon?

Få et uforpligtende dørtelefon-tilbud med alt hvad din opgave indbærer hos 3byggetilbud. Kontakt dem i dag for en god pris.

Få tilbud af 3byggetilbud.dk
3byggetilbud
Hvis du er mere "gør-det-selv"-typen, kan du købe dørtelefoner hos andre forhandlere end 3byggetilbud. Du kan se nogle af de bedste dørtelefoner på markeder her:

Vores anbefalinger til "gør-det-selv"-dørtelefon

IGX dørtelefon

IXG

Touch skærm
God pris
Nyeste teknologi
gt dørtelefon

GT

Med video
App interface
Godt advanceret system
IX 2 dørtelefon

IX-2

Største fleksibilitet
God løsning som samtaleanlæg
Special designede panelfronte efter forespørgsel.
Metodologi
Vores guides og artikel tager udgangspunkt i sammenfatning af anbefalinger, anmeldelser og kundeanbefalinger og ikke produkter, vi selv har testet. Læs mere
Vi holder os opdateret på nye versioner, og der kan være forbehold for prisændringer grundet tilbud, rabatter og kampagner.
Vores artikler er skrevet på baggrund af research og analyser af anmeldelser og test. Der er sponsoreret indhold på siden. Læs mere

Når du har fået installeret et smart dørtelefoni system eller et dørtelefonanlæg, så vil du i ro og mag kunne lukke netop de mennesker ind i dit hjem, som betyder noget, og holde dem ude, som du ikke ønsker at omgås med eller have besøg af. 

Gæster kan få adgang ved at ringe på døren, og du herefter trykker dem ind ved et enkelt tryk på en knap, og uvedkommende kan holdes ude. Det kan både gøres gennem en app eller på mobil alt efter om det er trådløs eller ej.

Du kan med andre ord holde dit hjem og dine omgivelser sikret til enhver tid. En dørtelefon bruges ofte og typisk i lejlighedskomplekser, i eksempelvis København eller andre større byer, hvor flere boliger har samme hoveddør. Man kan dog også bruge en dørtelefon, hvis man eksempelvis har en port til sin indkørsel, hvor man ikke ønsker at uvedkommende skal bevæge sig ind på grunden.

Et dørtelefonanlæg er også godt med video, hvis du ønsker at se, hvem der står forenden af døren og vil lukkes ind.

Hvordan virker en dørtelefon?

Dørtelefonanlæg har igennem de seneste år været igennem en stor teknologisk udvikling, hvor man er gået fra den analoge dørtelefon, hvor man skulle tage røret af, føre det op til øret og høre, hvem der ringende på, inden man ville lukke dem ind ved et tryk på en knap.

I dag kan man ikke bare høre dem, der ringer på dørtelefonen, men man kan i mange tilfælde også se personen, der står i den anden ende med video - eksempelvis nede på gaden, foran opgangsdøren. Det vil sige, at man både kan se og høre dem, der ringer på døren, så du kan holde øje med, hvem der ringer på din dør, og se hvem du får på besøg.

Det gør netop af de modeller med video er smarte. En pris for dem med video er dog oftest lidt højere end de normale. Disse fås dog også ofte som trådløs og til mobil gennem en app. Hvis du skal investere i en ny, ville dette være et godt køb.

Det er ikke kun i private hjem, at man bruger dørtelefoni. Dør telefonen er også et populært valg hos virksomheder, der har kontor i større komplekser, især i de større byer. Her har virksomheden netop mulighed for at se og eller høre, hvem der ringer på, inden de lukker dem ind. Dette er især smart, hvis man arbejder med personfølsomme oplysninger.

Til erhverv er det netop smart med dette også da du får en god pris for et smart system, der gavner sikkerheden, for enhver pris ønsker man at beskytte sine ting. Det kan også være en fordel, så man netop ved hvilken kunde eller samarbejdspartner, som er på vej op ad trappen.

gt dørtelefon

Et væld af muligheder for dørtelefonanlæg

Der findes rigtig mange muligheder, når det kommer til et dørtelefonanlæg - både til private hjem såvel som til virksomheder. Derfor findes der også helt sikkert en løsning, der passer til dit projekt. Det kan være uden eller med video, trådløs, med app eller til mobil. 

Er behovet blot til en simpel dørklokke, hvor der i hver ende blot behøves et tryk på en knap, så er dette en mulighed. Er man mere til en moderne og mere teknologisk løsning, så kan man også få en dør telefon, der er tilkoblet en app eller til mobil, så du på telefonen kan holde øje med, hvem der ringer på din dør, også når du ikke selv er hjemme. Det er smart! Især hvis du skal anskaffe dig en ny dørtelefon i København eller resten af Danmark.

Når du vælger en dør telefon med app, så kan det være nødvendigt også at overveje sin wi-fi forbindelse. En dørtelefon med app fungerer nemlig meget bedre, hvis internettet også er i orden. Hertil kan det være en god ide at se på en wi-fi forstærker, så internettet kan nå rundt i hele hjemmet.

Du kan nemlig risikere at din dørtelefon i København eller andre steder kan være ude af drift, hvis ikke dit internet fungerer optimalt. Dog findes der flere produkter, som er trådløs og som kobles op på din telefon som et normalt opkald - og ikke nødvendigvis gennem en app. Pris på disse produkter varierer.

Til større lejlighedskomplekser, hvor der findes adskillige boliger i samme bygning, kan man få et dørtelefonanlæg, der kan erstatte ruden i opgangens dør, og på den måde får man masser af plads til ringeklokkerne til hele opgangen. Man kan sågar få installeret postkasser i samme indsats, så dørtelefon og postkasse findes i ét og samme modul.

Hvordan fungerer en trådløs dørtelefon med app eller til mobil?

Du tænker sikkert forsat, hvordan dette produkt fungerer. Hvordan kan du ringe på døren til din lejlighed i København eller dit hus i Vejle? En sådan “klokke” kobles til din mobil enten gennem en app eller hvor dørklokken ringer til dig gennem et normalt opkald. Denne kan du både få med video, men dem med video er ofte ikke en trådløs model, men en som hænger fast på væggen. 

Det er dog muligt med video på din app på de lidt nyere modeller. Men ofte til en dyrere pris.

Når du benytter dig af et dørtelefonanlæg, hvor den er koblet til din mobil eller app sparer du tid på ikke at skulle rejse dig og gå op til døren for at lukke folk ind. Du kan svare fra badet, kælderen og andre rum. Det giver dig en frihed som er en høj pris værd. Denne form for trådløs dørtelefon hjælper også dig med at kunne lukke eksempelvis en håndværker ind i din lejlighed, mens du befinder dig andensteds.

Kort og praktisk, så fungerer denne type dørklokke ofte ved, at den ringer dig op på mobil, og du taster et tal på telefonen, og den åbner døren. Du kan få forskellige design, som gør at denne tekniske del kan varierer, spørg derfor ind til den specifikke dørtelefon, når denne er udvalgt. Så du med rette kan benytte den korrekt og effektivt.

Det handler dog altid om, at du vælger det helt rette dørtelefonanlæg for dig, som møder de behov du måtte have. Det kan være at du gerne vil betale den pris der er for de lidt dyrere og mere moderne modeller med både app, video og trådløs opkobling til mobil. Find hvad der passer til din lejlighed i København, virksomhed i Odense eller hus i Hellerup.

Dørtelefoner findes både med og uden kamera og display. Nogle kan tilgås fra telefonen.

Flotte muligheder for dørtelefonanlæg

En dørtelefon kan ofte være en mindre æstetisk flot løsning til at holde ubudne gæster ude. Alligevel er det en nødvendighed for at føle sig sikker og tryg i sit hjem, især hvis man bor i bygninger i større byer eller lignende. Derfor er det godt, at der findes masser af muligheder for en flot en flot modulløsning eller en trådløs dørtelefon.

Det er naturligvis forskelligt fra virksomhed til virksomhed og fra producent til producent, hvad du har at vælge imellem. Dog vil der altid være gode løsninger, både i forhold til mere praktiske løsninger til en ny dørtelefon, samt til mere æstetisk flotte døranlæg, der passer ind i bygningens æstetik.

Det kan ofte være vigtigt at have et flot dørtelefonanlæg, hvis man har med en speciel type bygning at gøre. Her kan bygninger i indre København, der er mere traditionelle og ofte værdsat for deres udseende, have krav til, hvordan en ny dørtelefon kan se ud. Hvad end det er en dørtelefon med video, en smart dørtelefon med app, eller noget tredje.

Du kan både vælge en mere klassisk version af en dørtelefon med video, der funktionelt virker, men du kan også vælge en mere æstetisk løsning til din dørtelefon med app. Der findes i dag nemlig både messingløsninger og andre flotte metaller, der kan holde udtrykket enten prangende eller mere eller mindre anonymt.

Hvorfor få en dørtelefon?

Man kan nemt og hurtig lukke folk ind.
Ekstra sikkerhed og tryghed.
Man kan se hvem folk er, hvis man vælger dørtelefon med kamera.

En dørtelefon til mobil i det private

En dørtelefon i København er ofte en gammel sag, der har siddet dig i mange, mange år, og som ikke har den store æstetiske værdi. Men måske er udseendet slet ikke så vigtigt for din bolig. I private hjem kan funktionaliteten ofte overstige udseendet, især hvis din dørtelefon med app og har andre gode funktioner.

Bor du i et område, hvor der er port til matriklen, vil man ofte også have brug for en trådløs dørtelefon, der kan sidde ude ved porten. Her er det især praktisk med en dørtelefon med video, men en dørtelefon med app kan også være en fordel, da man så vil kunne lukke gæster ind via telefonen, uden at man skal rejse sig fra sofaen.

DA dørtelefon kan købes hos kajlarsen.dk. De forhandler et stort udvalg af dørtelefoner.

bedste dørtelefon

Hvad koster en dørtelefon?

Det kan variere meget i prisen for en dørtelefon, men generelt set vil en dørtelefon pris ligge omkring 500-700 kr, hvis man har med en privat dørtelefon at gøre. Snakker vi derimod om dørtelefonanlæg, så kan en dørtelefon pris ligge noget højere, for her betaler man ikke blot for én enkelt dørtelefon med video eller app, men for et helt system.

Skal man have et helt anlæg, så kan man forvente en dørtelefon pris på 1500-2000 kr., hvis man vælger ét, der ikke har de vilde funktioner - eksempelvis en dørtelefon med app eller en dørtelefon til mobil, som naturligt vil koste mere.

Ønsker man derimod en dørtelefon med video, en dørtelefon med app, eller måske den helt avancerede dørtelefon til mobil, så vil en dørtelefon pris ligge nærmere de 3000 kr. hos mange producenter.

dørtelefon

Simpel og praktisk dørtelefon, som kan det den skal. Man kan ringe på - og så kan man blive lukket ind.

FAQ - Dørtelefon

SEO står for "Search Engine Optimization", som står for begrebet søgemaskineoptimering. Hermed er SEO altså ift. søgemaskiner, der er baseret på organiske søgeresultater.
Hvad er pris for en dørtelefon?
Når du skal købe dig en ny dørtelefon eller dørtelefonanlæg afhænger din pris af, hvilke funktioner din model har. Er det med eller uden video? Skal den være trådløs eller kobles til mobil og app? Dertil også installationen. Pris kan derfor ligge i alt fra 1.000-10.000 kr. Få indhentet et tilbud.
Hvordan fungerer et dørtelefonanlæg med app?
Et dørtelefonanlæg kan kobles til din mobil og derved også en app. På den måde kan dine gæster ringe på døren, og du kan lukke dem ind ved et enkelt klik på din mobil. Det sker ved en trådløs dørtelefon.
Hvad skal jeg holde øje med, når jeg køber en ny dørtelefon?
Når du tilegner dit en ny dørtelefon, skal du holde øje med pris, installationen, og dine behov. Ønsker du video, app, trådløs eller noget helt fjerde? Hold øje med om det nye anlæg er noget, som skal installeres i hele opgangen - hvis du bor i lejlighed. Hold også øje med brugervenligheden på den enkelte model.
Hvilke dørtelefonanlæg er bedst i test?
Det varierer ofte hvilke modeller og produkter, der er bedst i test, da der konstant udvikles nye modeller med nye app indstillinger, video og andre smarte funktioner eller features.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 1

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
cogclockchevron-downmenu-circlecross-circle