Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Dørtelefon til lejligheder - et sikkert hjem med dørtelefoni

Med en sammentrækning af ordene “dør” og “telefon” får du et super smart produkt, der holder dit hjem sikkert og trygt. En dørtelefon er nemlig ikke bare praktisk, men også hjælpsom, når det kommer til utrygge omgivelser eller nervøsitet omkring, hvem der begiver sig rundt i opgangen.
Af 
Opdateret d. 11. juli 2022
dørtelefon og dørtelefonanlæg til lejlighed
En dørtelefon til lejligheder gør det muligt for opgangens beboere helt selv at vælge, hvem der må komme ind i opgangen, samt hvem der skal holdes ude - enten fordi man ikke ønsker besøg af vedkommende, eller fordi de chikanerer en selv eller omgivelserne. På denne både får man et lang tryggere hjem, hvor man ikke skal være nervøs for uvedkommende.

Der findes i dag heldigvis et væld af forskellige muligheder, når det kommer til dørtelefoni. Da dørtelefonen først blev introduceret til det danske marked, så var der blot tale om en mekanik, hvor personen på gaden ville skulle ringe på op til lejligheden, og beboeren skulle tage røret, føre det op til øret og bede gæsten om at tilkendegive sig inden beboeren kunne lukke gæsten ind ved et tryk på en knap.

Mange muligheder for en dørtelefon til lejligheder

I dag er vi heldigvis, de fleste steder, gået væk fra dem helt analoge læsning, hvor beboeren skal løfte røret af holderen og lytte til gæsten, inden døren bliver åbnet. Der er nemlig, inden for de seneste år, sket en stor udvikling inden for moderne og teknologisk dørtelefoni, hvor det ikke blot er stemmen fra gæsten, der kan høre, men ansigtet, der også nu kan ses.

Mange dørtelefoner til lejligheder er nemlig i dag udstyret med både audio- og videoteknologi, der gør det nemt og hurtigt at genkende gæsten, der står i den anden ende, nede på gaden. Det vil sige, at beboeren både kan se og høre gæsten ved hjælp af et lille display, hvor videoen fra gaden vises på.

Dørtelefon til lejligheder med audio og video er især et populært valg i ældreboliger, hvor de ældre er nervøse for, hvem der kommer og ringer på døren. Her vil den ældre beboer hurtigt og nemt kunne genkende og snakke med gæsten, eller modsætningsvist bede den uvedkommende om at forlade matriklen, hvor beboeren ikke kender personen på skærmen.

Et trygt hjem med dørtelefoni

Ikke nok med, at man kan gøre identifikationen af gæster og eller uvedkommende meget nemmere med en dørtelefon til lejligheder, ved både at have audio og video tilkoblet dørtelefonen, så skaber man også et mere trygt hjem og trygge omgivelser, hvor ældre som yngre, og ikke mindst børnefamilier, kan føle sig sikre.

Du kan læse meget mere om en dørtelefon, og hvad den kan på vores side om netop dørtelefoner. Her kan du også læse om fordelene ved at vælge en dørtelefon til lejligheder, samt hvor den kan anvendes. Det behøver nemlig ikke bare at være til lejligheder, at man anvender dørtelefoni. En dørtelefon kan nemlig også bruges til virksomheder og kontorer.

Dørtelefon til lejligheder med mobil eller app

Du ser flere og flere steder i lejligheder, at der begynder og være denne smarte løsning med opkobling til mobil eller app. Det lyder smart, men hvordan fungerer det egentligt? 

Dette system for dørtelefoni ses flere og flere steder i de større byer i lejligheder. Der findes forskellige systemer, indenfor netop denne kategori, men hvor du ved denne form for dørtelefon til lejligheder ikke har selve hoved “boksen” hængende i lejligheden. Dette foregår på en app eller ved opringning.

Når en gæst da ringer på nede ved hoveddøren, ringer den op til beboerens telefon, og beboeren kan nu lukke gæsten ind ved at trykke et tal med eller uden tegn - alt efter det specifikke system.

På nogle af de nyere modeller kan du gennem en app også se folk der ringer på med video. Det er dog nogle af de helt nye modeller indenfor dørtelefon til lejligheder. Find dog den rette model, som passer til dine behov. Hvis ikke dette er dit eller jeres behov i komplekset, så undgå denne løsning. 

Pris varierer ofte en del, og denne løsning kan være en lidt dyrere løsning, men god.

Hvad koster et dørtelefonanlæg?

Generelt set kan en dørtelefon variere en del i pris, hvilket både gælder dem til private hjem såvel som til lejligheder. Det kan løbe ligefra en billig version til 500-700 kr. Det er ofte modeller som er manuelle og simple og uden en masse funktioner.

Ønsker man i modsatte ende en smart og højteknologisk model og dørtelefoni kan man se mod de ovennævne med app eller mobil tilkobling, video og andre funktioner til op mod flere tusinde kroner. 

Det er selvfølgelig også muligt at finde produkter herimellem prismæssigt. Et dørtelefonanlæg findes i mange former, størrelser og farver, og du kan med sikkerhed finde den dørtelefon model som passer dit behov.

Angivelse af kilder og tests

  • Best Reviews - se deres tests af dørtelefonanlæg her.
  • House & Beyond - se kilde her.
  • Intercomsonline - se gennemgang af dørtelefoner her.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 2

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockmenu-circlecross-circle