Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Dørtelefon engelsk - Sådan oversættes dørtelefonanlæg

Engelsk kan være et svært sprog at beherske, fordi de både bruger forskellige termer for samme ord, og fordi nogle ord udtales på sjove måder. Derfor kan døretelefon også godt være en term, som er svær at greje, hvis man ikke ved, hvad det hedder.
Af 
faldstamme udluftning
Der er forskellige måder, hvorpå ordet “dørtelefon” kan oversættes til engelsk. Man kan nemlig oversætte det direkte til “door telephone”, som i sig selv giver mening på både dansk og engelsk, men man kan også vælge andre vendinger, som er mere komplicerede og kommer lidt længere væk fra den danske term.

Vi giver i det nedenstående forskelle bud på og eksempler til, hvordan du kan bruge dørtelefon på engelsk, og hvordan du bedst oversætter det.

Alt afhængigt, hvor man kommer fra, så bruger man forskelige termer for dette på engelsk, derfor gennemgår vi først nogle af de termer, man bruger på engelsk. Dørtelefon kan blandt andet oversættes til:

  • Door telephone
  • Door phone
  • Buzzer
  • Entry phone
  • Door intercom

Detter er blot nogle eksempler på, hvordan “dørtelefon” kan oversættes.

I kontekstuelle sætninger

I det følgende giver vi nogle eksempler på, hvordan du kan bruge dørtelefon i en sætning på engelsk.

Bare ring på min dørtelefon, når du ankommer.
Just ring my door phone when you arrive.

Huset har både dørtelefon og andre smarte funktioner.
The house has both a door intercom and other smart features.

Jeg har en dørtelefon med video.
I have a door telephone with video.

Vil du trykke på dørtelefonen og lukke ham ind?
Will you press the buzzer and let him in?


Der findes således mange måder at bruge ordet på på engelsk. Hvad for en term du bruger for det er op til dig, du skal blot være opmærksom på, at nogle termer mere relevante i nogle sammenhænge end andre.

Vil du læse mere om dørtelefon med døråbner eller trådløs dørtelefon, så kan du ser meget mere om dette her.

Bør oplysninger på din dørtelefon stå på engelsk?

Er du virksomhedsejer eller blot i tvivl om, hvorledes din dørtelefon bør stå på engelsk eller dansk? I nogle tilfælde, og især hos virksomheder, kan der på dørtelefonen stå danske ord såsom “lager”, “kantine” eller andet. Der kan være mange fordele ved at oplyse disse ord på din dørtelefon på engelsk, således at gæster der ikke taler dansk, også kan læse hvad der står. 

I de fleste tilfælde skal du kontakte viceværten for at få ændret oplysninger på din dørtelefon på engelsk, men i andre tilfælde vil du selv kunne klistrer nye oplsyninger på. 

Der findes mange varianter og modeller af dørtelefoner, hvad end du ønsker, at den skal være engelsk eller ej. Ved nogle modeller kan beboerne/medarbejderne lukke gæsten ind via en en lille boks, der hænger inden i hjemmet, og i andre tilfælde vil din dørtelefon være connected til din mobiltelefon. Ved at have en udgave, der er connected til din mobiltelefon, vil du undgå at skulle rejse dig hver gang, at du skal lukke gæster ind i lejligheden. 

Ydermere kan du få dørtelefoner, der filmer eller tager billeder, når gæster ringer på din dør. Dette er især smart fordi at du kan se, hvem der ringer, men også fordi du kan mulghed for at se, hvem der har haft ringet, imens ud ikke var hjemme. 

Dermed er der altså alt andet lige massere valgmuligheder hvad andgår dørtelefoner, hvad end din dørtelefon er på engelsk eller ej. I stortset alle tilfælde vil en dørtelefon være installeret og klar så snart, du flytter ind i dit nye hjem/på dit nye kontor, hvorfor du blot skal oplyse hvilket navn, der skal stå, og her kan du med fordel vælge at have oplysningerne stående på engelsk, hvis du ofte har udenlandske gæster på besøg. 

Dørtelefon på engelsk

Da der produceres dørtelefoner til hele verden, vil der ofte være et standardsprog, som din dørtelefon vil være indstillet til, når du modtager den eller får den installeret. Dette vil ofte være engelsk, da det er ét af de sprog, der bliver anvendt allermest og flest kan anvende, rundt omkring i verden.

Hvis du modtager eller får installeret din dørtelefon på engelsk, kan du ofte selv indstille den til at være på dansk, men det vil typisk ikke have den store betydning for dig, om den er på danske eller engelsk, hvis bare du ved, at du skal trykke på de forskellge knapper, for blandt andet at kunne åbne døren, tale med den, der ringer på og så videre.

En dørtelefon vil i dag også ofte være udstyret med ikoner, som angiver, hvad de enkelte knapper kan eller gør, og derfor behøver du ofte slet ikke et sprog på din dørtelefon. Det vil typisk kun være under indstilling, eller hvis du skal ind i styringssystemet, at det vil have en betydning.

Men det er jo heller ikke lige hver dag, at man skal ind og installere eller rette noget inde i systemet på sin dørtelefon, og derfor behøver du ikke at bekymre dig om det, hvis ikke det generer dig i hverdagen.

Skulle det alligevel være en gene for dig, så kan du med garanti kunne slå op i manualen, få hjælp fra en visevært i bygningen, få service fra den virksomhed, som har installeret den, og ellers kan du helt sikkert også finde hjælp hertil på internettet.

Men som sagt, vil det typisk ikke have en afgørende betydning, om din dørtelefon er på engelsk eller dansk, så længe du ved, hvilke knapper du skal trykke på, eller hvis der er ikoner, som angiver, hvor du skal trykke, når du skal åbne døren, tale med vedkommende, der ringer på og så videre.

FAQ

Hvad hedder en dørtelefon på engelsk?
Kært barn har mange navne - og dette gædler også for dørtelefonen. Den direkte oversættelse er dog “door phone” og i hverdagssprog kalder mange det for “buzzer”
Hvad koster en dørtelefon?
I de fleste tilfælde vil den være installeret, når du flytter ind, men en ny dørtelefon koster alt fra 1.500 kroner til 4.000 kroner.
Er det et krav at oplyse sit rigtige navn?
Det er intet krav om hvilket navn, der skal oplyses på din dørtelefon. Hvis du derfor ønsker at holde det hemmeligt, kan du blot oplyse et andet navn end dit rigtige.
Kan du købe en dørtelefon til hus?

Angivelse af kilder og tests

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 2

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockchevron-downmenu-circlecross-circle