Opdateret 6. juli 2022 af Peter Klitkou

Cyber Monday - Hvad er det? Få svar på dine spørgsmål

Hvem elsker ikke et godt tilbud? Uanset om det drejer sig om et par nye sko eller en ny telefon, så er der penge at spare, hvis du køber den en af de rigtige dage. En af disse rigtige dage er Cyber Monday.

Du har måske hørt begrebet før, men hvad er Cyber Monday egentlig?

Cyber Monday er en 24-timers online-shoppingbegivenhed, der tilskynder online handen. Udsalgsdage, må du som tilbudsjæger eller webshop ikke gå glip af, for hvert år hopper flere og flere webshops med på bølgen. Selve shopping-dagen finder sted første mandag efter Thanksgiving i USA og er i forlængelse af Black Friday.

Cyber Monday

Internettets svar på Black Friday

Cyber Monday er en del nyere end Black Friday, og den kom som følge af internettet og e-handels vækst i 90'erne. Her begyndte virksomheder, som eBay og Amazon, at komme på markedet, og disse virksomheder havde brug for at komme julesalget i forkøbet. De daværende e-handel forhandlere følte sig overset på Black Friday, som primært og oprindeligt var tiltænkt de fysiske butikker.

Den første Cyber Monday blev lanceret i 2005 med det formål at fremme onlinehandel, der på daværende tidspunkt ikke var det kæmpe marked, det er kendt for i dag. Siden da er online handel vokset med hastige skridt, og den online shopping dag er ligeledes vokset i takt med dette.

Cyber Monday i Danmark

Det, der begyndte som et lille udsalg hos en håndfuld detailhandlere, er siden 2005 vokset eksponentielt, og er nu langt den største online-shoppingbegivenhed, der finder sted i USA. Trods at det ikke er alle danskere, som kender til Cyber Monday, prøver flere og flere danske webshops lykken med denne online shopping dag.

Hvad kan det betyde for din virksomhed?

Cyber Monday er nu en vigtig milepæl i julehandlen, og derfor udgør dagen en stor salgsmulighed for e-handel forhandlere. Den online shopping dag er for detailhandlen, en oplagt mulighed for at rydde op i deres lager og indsamle nyttige data som forberedelse til julesalget. Samtidig kan kampagnen være en hjælpende hånd, så de kan nå deres mål for slutningen af året. 

Øge omsætningen gennem Cyber monday

Flere forhandlere benytter Black Friday til at søge inspiration og til at finde ud af, hvilke tilbud og kampagner der virker. Med denne indsigt kan de optimere salget på Cyber Monday. Det kan gøres ved at erstatte ineffektive rabatter med rabatter, der har været populære på Black Friday.

Formår virksomheden at gøre dette godt, kan de både optimere overskuddet og holde deres kunder tilfredse.

Du kan altid gøre dig nogle overvejelser og se hvad andre virksomheder gør. Tag derfor et kig omkring dig og se, hvad nogle af de største virksomheder i verden gør godt og måske også dårligt.

Hvad du skal være opmærksom på?

Cyber Monday er en af de vigtigste dage på året for e-handel forhandlere og for forbrugerne. Det er derfor vigtigt, at detailhandlerne er ordentligt forberedt på den kraftige stigning i efterspørgslen, hvis de skal drage fuld fordel af begivenheden.

Hop med på bølgen og vær med til næste Cyber Monday. PK Medier står klar til at rådgive dig, hvis du mangler hjælp.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
menu-circlecross-circle