Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Byggesagkyndig til køberrådgivning - Få den rette pris

Få overblik over den respektive tilstandsrapport med en professionel byggesagkyndig i forbindelse med køberrådgivning, så du kan opdage eventuelle fejl og mangler ved din kommende bolig. Vedkommende kan bidrage til at uddybe eventuelle bemærkninger.
Af 
Opdateret d. 19. september 2022
Byggesagkyndig til køberrådgivning

Få helt styr på dit boligkøb

I forbindelse med køb af et hus, lejlighed eller anden boligtype kan det være en ide at gennemgå den tilstandsrapport som ligger til boligen. Her kan en byggesagkyndig uddybe, så du er korrekt informeret om små såvel som store ting.

Normalvis er en byggesagkyndig i forbindelse med køberrådgivning til en pris på 4.000-7.000 kr. alt efter hvilken man benytter, hvad der skal laves eller efterses, og om der er en eventuel person tilknyttet det rådgiverselskab du benytter.

Vedkommende kan også give dig et skån på eventuelle priser på reparation eller vedligeholdelse af elementer i huset, eller sætte ord på hvilke udbedringer som er nødvendige, og hvornår.

Hvis du står og skal til at foretage dig en stor investering i en bolig, kan der være mange faktorer man skal være opmærksom på, og derfor kan det være en god ide at få hjælp gennem køberrådgivning, så du er opmærksom på alle de små-ting, som kan være svære at holde hovede og hale på.

Herunder giver det mening for mange at hyrer en byggesagkyndig, enten gennem deres køberrådgivning eller noget som foretages separat. Det anbefales dog at tale nærmere om dette behov med sin rådgiver, da behovet kan variere.

Få hjælp til at se din måske kommende bolig igennem af en byggesagkyndig, før du byder på huset. Det kan spare dig penge, hvis det er at vedkommende finder nogle småting eller større ting som ikke er i orden med huset.

Byggesagkyndig til køberrådgivning - Få den rette pris

Hvad ser en byggesagkyndig normalvis efter?

Med en byggesagkyndig under armen og din kåberrådgivning kan du blotlægge de småting der evt. Skal udbedres, hvorfor det kan være relevant med et nedslag i den pris boligen er udbudt til. Det kan eksempelvis værer hvis vedkommende ser at der er problemer med taget, eller dette er gammelt og der inden for de kommende år skal afsættes til nyt tag på 100.000 kr. Så kan det påvirke pris for boligen.

En byggesagkyndig ser derfor efter alt fra fejl i taget, alderen, bygningsstruktur, synlige skader, potentielt svamp eller skimmel eller andet som på sigt kan føre til skader eller mærkbar slitage.

Det er vigtigt gennem din køberrådgivning at få fingrene i denne tilstandsrapport og gennemgå den, så du er opmærksom på disse ting. Det har en høj pris, hvis ikke du hurtigt bliver opmærksom på skader osv.

Benyt denne viden i din forhandling af prisen på boligen sammen med din køberrådgiver.

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

menu-circlecross-circle