Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >
Går du og drømmer om den type pejs, kan vi kun forstå dig. Det er en af de nemmeste måder at integrere de levende flammer i sit hjem. Modsat den traditionelle brændeovn med skorsten, behøver denne pejs intet aftræk, hvilket giver dig mange fordelagtige muligheder.
Først og fremmest giver det dig indretningsmuligheder ud over det sædvanlige, da du både kan placere den de fleste steder - indbygget i din væg, fritstående, udendørs, indendørs og hvordan end dine rum giver plads til din pejs. Derudover kan den også monteres i både en lille lejlighed eller et stort hus, som ikke behøver hverken skorsten eller særlige udtræk til luft.
Som nævnt brænder den type af pejs på bioethanol, hvor du her ikke er afhængig af hverken gas, brænde eller andre energikilder til pejse. Det gør en biopejs god klimavenlig uden sod, aske eller andre restgasser til rummet, og du slipper for de små rengørings momenter, som ofte medfølger en pejs eller brændeovn.
Dette er især en fordel, hvis du bor i lejlighed, men gerne vil have en pejs for hyggens skyld. Man behøver nemlig ikke tilladelse fra kommunen eller boligforeningen til at have en biopejs, da der netop ikke kommer røg, lugt eller sod ud af den.
Hvad er en biopejs? Find ud af det her på siden.
Skal du have en biopejs indbygning, så læs før du gør dig et køb
Udover de generelle fordele ved en biopejs, så har en indbygget pejs i din væg også selvstændige fordele. Det er dog altid en smagsag og situationsbestemt, hvordan en pejs passer ind i dit hjem og indretning, om det skal være en indbygget eller en fritstående.
Der er mange forskellige modeller, når der er tale om en pejs, som er indbygget i en væg. Der findes både dem som fungerer som panorama, dem som kan bevæge sig lidt ud i rummet som en rumdeler, dem som indgår som en del af din væg, dem som trækker sig ud fra væg-siden og dækkes med glas og et hav af andre muligheder.
Derudover kan en biopejs indbygget i en væg både fås med et moderne look, som fuldender det moderne, ny nordiske danske hjem, men der findes modsat også en biopejs indbygget i væg, som har et mere hyggeligt, traditionelt og rustikt udseende, som æstetisk læner sig op ad den gamle kamin og brændeovn.
På den måde har du derfor indretningsmæssige fordele med de mange udvalg af modeller, former, materialer og farver samtidig med at dens minimale rengøring og funktion gør at den kan placeres i det fleste hjem og de fleste steder. Denne indretningsmulighed gælder derfor både for dig som bor i lejlighed samt dig i det store hus.
På markedet finder du blandt andet virksomheden Luksus Gaspejs, som er eksperter indenfor flere typer af moderne pejse i alt fra elpejs, biopejs, gaspejs og hybridpejs. Med deres store udvalg af modeller, materialer og monteringsmuligheder kan du få kompetent hjælp til din kommende pejs, og hvordan denne monteres, installeres og behandles.
Hos Luksus Gaspejs finder du både indendørs og udendørs modeller og herunder fritstående modeller og de biopejse eller andre pejse, som kan blive indbygget i din væg eller andre enheder.
Tag forbi deres showroom i Vedbæk, eller tjek deres hjemmeside og katalog ud, hvor du finder rigeligt med inspiration, så du kan komme nærmere dine muligheder med en biopejs indbygget i væg, en udendørs gaspejs eller noget helt tredje. Kun fantasien sætter grænser.
Der findes biopejse med forskellige antal af brandkammere, i nogen er der op til fire og i andre er der blot et enkelt. Ligesom så mange andre ting, så er det ofte et spørgsmål, der afhænger af den enkelte situation.
Antallet af brandkammere i din biopejs, kan være et spørgsmål om, hvor stort rummet er som den skal monteres i og dermed hvor god ventilationen i rummet er. Den kemiske reaktion der sker når bioethanol forbrændes gør, at der skabes kuldioxid, som for sin vis ikke er skadelig i en begrænset mængde.
Men hvis indholdet af kuldioxid bliver for højt i et rum, så bliver iltniveauet nedsat, hvilket gør at det bliver sværere at trække vejret. For at undgå dette, er det derfor vigtigt at sætte sig lidt ind i hvor mange eller hvor få brandkammere der bør være i netop dit valg af en biopejs til væg.
Man kan vælge at gå efter tommelfingerregelen om, at man i et rum på ca 25 kvm skal gå efter en biopejs indbygget i væg med kun et enkelt brandkammer. Hvis du derimod har et rum, der er større end 75 kvm kan du vælge at have en ovn med fire brændere, ellers anbefales det at man sørger for at have et vindue eller en dør åben, så længe der er ild i pejsen.
I forhold til watt er det normalt forventeligt at et enkelt brandkar producerer en effekt på ca 3 kw, hvor en biopejs til væg med fire brandkammere kan producere op til 12 kw.
Det helt oplagte og smarte ved en biopejs indbygget i væg, er at den er super velegnet, hvis man bor i lejlighed og ønsker sig en pejs. Det er i de fleste tilfælde ikke muligt at installere en skorsten eller en normal pejs i en lejlighed, så det er oplagt med en biopejs, hvis det er tilfældet.
Man behøver ikke engang at få tilladelse fra kommunnen eller hos boligforeningen, da en biopejs som sagt brænder uden røg, lugt og sod - perfekt til en lejlighed. Derudover er der ofte lidt trængt med pladsen i lejligheder, specielt i København, og derfor kan det være en stor fordel at man kan få en biopejs til væg, så man kan spare på gulvpladsen og i stedet få en hyggelig og fancy dekoration på væggen.
Det er dog væsentligt at tjekke op på hvad din væg er bygget af, da det afgør, hvordan pejsen mest hensigtsmæssigt skal monteres. På en gipsvæg skal den f.eks. helst monteres med vægbeslag på det helt rigtige sted på væggen, f.eks. på en bjælke.