Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere >

Biopejs indbygning - Form dit personlige hjem med en pejs

Med den helt rette indretning kan du fremme din personlige atmosfære og stemning i dit hjem. Ønsker du et ekstra eksklusivt pift til din indretning har en biopejs som indbygning i din bolig noget helt specielt at byde på.
Af 
Opdateret d. 9. august 2022
Xiaomi el løbehjul
Der findes et hav af muligheder, modeller, materialer, farver og meget andet, når vi taler om en biopejs som indbygning. Det er alt fra en 3-sidet til en 2-sidet model, som hver især har deres fordele og skaber hver deres rum.

Hvad er en biopejs?

Men først og fremmest, hvad er en biopejs helt generelt? Lad os starte med at sætte et par ord på hvilken pejs du får, når du investerer i denne type af pejs. Denne pejs brænder ikke på det gængse brænde såsom træ, gas eller anden form for brænde men bioethanol. 

Når du benytter bioethanol som brændstof frem for træ, undgår du sod og aske, hvilket ikke blot er nemmere for rengøringen og vedligeholdelsen, men også for dit indeklima i din bolig. Med denne biopejs, indbygning eller ej, slipper du for røg i hjemmet eller andre former for restgasser. 

En biopejs behøver derudover heller ikke noget aftræk, såsom et skorsten eller andet rør til luft. Det giver bedre muligheder for at kunne placere dette møbel hvor end man lyster og i hvilken type bolig man end ønsker. Den kan både placeres og monteres i en lejlighed såvel som et hus. 

Ofte er denne type pejs nemmere og mere tilgængelig at opsætte. Sågar en indbygning af en biopejs kan være mere ligetil end du forventer. Med pejse, både gaspejse og en biopejs, har du mange muligheder i din indretning, da du med begge modeller både kan få en indbygget 3-sidet og 2-sidet biopejs, en væghængt, en indendørs og udendørs og mange flere. 

Du kan blandt andet udforske Luksus Gaspejs, som indeholder et stort sortiment og udvalg af modeller, farver, materialer og størrelser, så du kan få inspiration til din indretning og muligheder i hjemmet.

Interesseret i mere om biopejse?

Læs om hvad en biopejs er her på siden og find ud af om det er noget for dig.

Skal du have en biopejs i væg, så læs først dette.

Indretning med både en 2-sidet og 3-sidet biopejs

Der findes mange forskellige typer i denne pejse kategori, men for at fremhæve to typer, så kan vi pege på især en 2-sidet og 3-sidet biopejs, som på hver sin måde formår at skabe et unikt rum og atmosfære i dit hjem.

Begge disse er en biopejs indbygning, men på hver sin måde. En 3-sidet indbygning er blot “bundet” til væggen med en enkelt side, og den står derfor mere frem ud i rummet, og kan dekorere og opdele rummet på en helt speciel og eksklusiv måde med levende flammer. Den kan både fås i modeller som bevæger sig fra gulv til loft og andre, hvor det er halve vægge.

En 2-sidet indbygning er “bundet” op med 2 sider, og den står derfor mindre frit end en 3-sidet, men hvor den modsat kan skabe den perfekte væg mellem to rum. Den benyttes tit til at dele et rum op, hvor de levende flammer bliver væggen herimellem, hvilket giver en fantastisk atmosfære og stemning i en lejlighed eller i et rum.

Blot disse to forskellige typer af biopejs indbygning har hver deres fordel og originalitet. Hvis du ønsker en dybere snak om dine muligheder i din bolig, anbefaler vi at du kontakter professionelle som kan sætte dig ind i hvilke muligheder dit hjem har for denne type pejs.

Med den rigtige rådgivning kan du også få stor inspiration og vejledning til, hvordan du bedst muligt udnytter dine rum ved hjælp af en indbygning biopejs - om det bliver en 3-sidet, 2-sidet, fritstående, udendørs eller indendørs. Du vil ikke fortryde en moderne pejs.

Biopejs indbygning med forskellige udtryk

Som nævnt ovenfor, så kan man indrette sin biopejs indbygning på alle mulige måder. Det betyder ikke kun at være en indbygning, du kun kan se forfra, men kan også sagtens være en 2-sidet, 3-sidet, en gennemgående eller en hjørne biopejs, som gør jobbet i dit hjem.

Hvordan du bedst indretter med en biopejs indbygning i dit hjem, det er naturligvis op til den indretning og opbygning, som dit hus har. Skal du have mest muligt ud af din pejs, så kan en flersidet version være et rigtig godt valg.

Vælger du eksempelvis en 2-sidet biopejs indbygning, så vil du kunne se den fra to sider. Dette omfatter også på sin vis en hjørne biopejs, da den også typisk vil kunne ses fra to sider. Dog kan en 2-sidet pejs også sagtens være opbygget på andre måder end et på et hjørne.

En hjørne pejs kan være en god måde at få integreret noget varme i et vinkel rum. Med indbygning undgår du, at det fylder for meget. Her optager det nemlig kun den plads, som væggen allerede tager.

Vil du derimod hellere have, at den tager lidt plads og giver mere lys, kan du med fordel vælge en 3-sidet pejs.

Med en gennemgående biopejs indbygning vil du kunne se flammerne fra begge sider af væggen. Dette kan eksempelvis være en flot detalje, hvis du har en væg mellem stue og køkken, kan du med fordel få en pejs indbygget i denne.

Du vælger naturligvis selv, hvad der er den bedste løsning for dit hjem, men der findes måske flere flotte muliheder, end du selv er bevidst om, og derfor kan det også være en god ide at søge ekspert til råds, når ud har besluttet dig for at få en biopejs indbygning i dit hjem, eller vil høre mere om, hvad det kan.

Kilder

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 0 / 5. Optælling af stemmer: 0

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

cogclockmenu-circlecross-circle