Ledningsfri støvsuger test - find den bedste i 2022

Vi har på baggrund af ekspertundersøgelser udvalgt de 3 bedste trådløse støvsugere til enhver smag.
Af 
Peter Rasmussen.
Opdateret d.3. juni 2022
bedste ledningsfri støvsuger

Vi forstår, at det kan være svært at navigere imellem det store udvalg. Derfor har vi gjort arbejdet nemmere for dig ved at samle de 3 bedste i test, så du ved at læse artiklen ikke er i tvivl om, hvor du skal lægge dine penge.

Metodologi

Vores guides og artikel tager udgangspunkt i sammenfatning af anbefalinger, anmeldelser og kundeanbefalinger og ikke produkter, vi selv har testet.

Opdateret indhold

Vi holder os opdateret på nye versioner og der kan være forbehold for prisændringer grundet tilbud, rabatter og kampagner.

Vores artikler er skrevet på baggrund af research og analyser af anmeldelser og test.

Den rigtige ledningsfrie støvsuger til dig

Den ledningsfrie støvsuger er blevet meget populær de seneste år - og det forstår vi godt.

Mange finder, at trådløse model bidrager til en markant nemmere rengøring og dermed en nemmere hverdag. Den er nemlig både let at transportere og har et smart design, der gør dig i stand til at klare støvsugningen på rekordtid.

Hvis du står og mangler inspiration til, hvilken du skal købe, er det her, du skal læse med.

Nedenstående maskiner er udvalgt på baggrund af ekspertudtalelser samt tests af samtlige produkter.

Kom til sagen - hvilken ledningsfri model er bedst i 2022?
Testvinder: Dyson V11 Absolute
Bedste billige: NILFISK Easy 28Vmax 2in1 Black
Premiumudgaven: Dyson V15 Detect Absolute

I denne artikel

Vores guide starter med detaljerede oplysninger om vores valg af de bedste produkter i 2022 og dækker derefter de vigtigste faktorer indenfor emnet, som en dygtig køber bør være opmærksom på. Lad os komme i gang.

De bedste ledningsfrie støvsugere 2022

bedste ledningsfri støvsuger
Testvinder:

Dyson V11 Absolute Extra

Prisklasse: 4000-5000kr

Mærke: Dyson

Batteri: 60 min.

Funktioner: 2-i-1, god til alle overflader

Fordele:

Meget effektiv sugeevne
2-i-1
God støvbeholder

Ulemper

Kan ikke stå selv
Hurtig levering.
Fin service.
Value for money.

Hvorfor Dyson V11 Absolute?

Denne støvsuger er med dens meget effektive sugeevne kåret til at være den absolutte favorit blandt eksperterne. 

Den har især en bedre sugeevne end mange af konkurrenterne, hvorfor den er effektiv på alle slags overflader i hjemmet såsom - alt fra gulvtæpper til gamle trægulve med revner, hvor støv normalt kan være vanskelig at opfange. Den har en høj tilpasningsevne, så du nemt kan skifte fra en hård til en blød overflade.

Med en vægt på 3kg og et yderst funktionelt design, er maskinen nem at transportere rundt i hjemmet og kan effektivt nå ud i alle hjørner samt under sofaen og sengen. 

Dyson V11 er udrustet med en kapacitet på hele 0,83 liter samt en effektiv støvbeholder, så støvet forbliver i maskinen og ikke forsvinder ud i luften igen. 

Ydermere fungerer den som en 2-i-1 model, således at du med blot én bevægelse kan omdanne maskinen til en håndholdt støvsuger. 

Batteriet har en holdbarhed på 60 minutter, og kan nemt afmonteres, når det skal oplades. Opladning tager ca. 3 timer og vi anbefaler, at batteriet er i opladning alt den tid, maskinen ikke bliver benyttet, så den altid er klar til brug.


Læs mere om produktet her
bedste ledningsfri støvsuger i 2022
Bedste billige

NILFISK Easy 28Vmax 2in1 Black

Prisklasse: 1100-1500

Mærke: NILFISK

Batteri: 60 min.

Funktioner: 2-i-1

Fordele:

Billig
2-i-1
Kan stå selv

Ulemper

Bør ikke erstattes med den almene støvsuger
Hurtig levering.
Fin service.
Value for money.

Hvorfor NILFISK Easy 28Vmax 2in1 Black?

Denne trådløse udgave er til dig, der ønsker at finde en god ledningsfri støvsuger til billige penge. Maskinen er både opretstående samt indeholder en 2-i-1 funktion, der giver dig en brugervenlig oplevelse. Den håndholdte maskine kan ved blot ét klik afmonteres under rengøringen, så du kan nå ud i alle områder på samme tid. Den egner sig især til dig, der ønsker en nem, effektiv rengøring uden for mange komplicerede funktioner. 

Dens unikke design gør det nemt at nå ud til alle hjørner af dit hjem samt under diverse møbler uden besvær.  

Maskinen findes i forskellige udgaver enten 20v, 28v eller 36v, hvorfor du kan købe præcis den udgave, der passer til dine behov. Eksperterne vurderer, at denne ledningsfrie støvsuger egner sig perfekt til mindre hjem eller som et alternativ til den almene støvsuger. 

Batteriet har en holdbarhed på 60 minutter, og opladningen kan klares på blot 3 timer. 

Ydermere har maskinen en kapacitet på 0,6 liter, og beholderen kan nemt og og hygienisk tømmes. 


Læs mere om produktet her
Bedste premium:

Dyson V15 Detect Absolute

Prisklasse: Ca. 5500 kr.

Mærke: Dyson

Batteri: 60 min.

Funktioner: 3-i-1

Fordele:

Mest kraftfulde model fra Dyson
Laser der highlighter selv de mindste støvpartikler
Måler de opfangede støvpartikler
3-i-1

Ulemper

Dyr
Ikke selvstående
Levering - ca. 5 dage.
Fin service.
Value for money.

Hvorfor Dyson V15 Detect Absolute?

Dette rengøringsapperat er til dig, der ønsker det bedste af det bedste. Ifølge Techrader.com er dette modellen med den bedste sugeevne blandt alle Dyson’s produkter. Dyson V15 fungerer derfor ikke som et supplement til den almene støvsuger, men den med sin kraftige sugeevne klare hele rengøring porblemfrit. 

Den har en indbygget LED laser, som highlighter støv på gulvet, som menneskeøjet ikke kan se. Derfor egner den sig især til at opfange alt fra hunde-og kattehår til selv de mindste støvpartikler, som gemmer sig mellem revnerne i trægulvene. Maskinen har en unik optælling af støvpartikler, som vil fremgå på støvsugerens skærm, til dig som ønsker et klart bevis på, at dit hjem er fuldstændig støvfrit. 

Den fungerer samtidig som en 3-i-1 løsning, så du både kan opfange støv i små hjørner af rummet samt nå spindelvævet i loftet uden at skulle stå på en stol. Den har en batteritid på 60 minutter samt en opladningstid på 3 timer. 

Selvom maskinen er en dyr investering, får du med Dyson V15 en fuldkommen fejlfri trådsløs støvsuger, som godt kan erstattes med den almene maskine. 

Der er intet dårligt at sige om Dyson V15 udover den dyre pris. Maskinen får 5 ud 5 i samtlige test, og klarer sig fuldkommen upåklageligt i alle sammenhænge.


Læs mere om produktet her

Derfor bør du købe en ledningsfri støvsuger:

Det er ingen hemmelighed, at den trådløse støvsuger er blevet meget populær - og det forstår vi godt.  

Først og fremmest er den trådløse udgave designet på en smart måde, som gør rengøringen nemmere og hurtigere. Med dens 360 graders vinkel kan du problemfrit nå støvet under sengen, samt nå rundt på møbler uden at skulle slæbe rundt på en ledning. 

Den egner sig især til mindre hjem, børnefamilier samt hjem med dyr, der ønsker en ubesværet og hurtigt rengøring. Dette skyldes, at den trådløse funktion og lette design gør maskinen nem at hive frem fra skabet og klare en hurtig rengøring. 

Selvom den ledningsfrie model ikke i alle tilfælde kan erstattes med den almene, kan du sagtens finde modeller, som godt kan erstattes med en rigtig støvsuger. Som nævnt ovenstående er Dyson V15 en god erstatning til en udgave med ledning.

Det bør du overveje, før de køber en ledningsfri støvsuger:

Størrelsen på dit hjem:

Størrelsen på dit hjem er en vigtig faktor i dit valg. 

Da maskinen har en begrænset batteritid er det væsentligt, at du overvejer, om din rengøring tager mere eller mindre end 60 minutter og vælger en model herefter. Selvom de fleste trådløse udgaver har en batteritid på 60 minutter findes der også modeller, der har en længere batteritid end dette. 

De ledningsfrie modeller egner sig især til små hjem, da du kan nå hele rengøring på én opladning. Ydermere vil der i små hjem ofte være mange møbler samlet på mindre arealer, hvorfor det er fordelagtigt at have en støvsuger, da med dens 360 graders vinkel gør rengøring mere fleksibel.

I større hjem vil du højst sandsynligt ikke have ligeså stor gavn af den trådløse udgave, da de fleste dybdegående rengøringer vil skulle klares på mere end én opladning. 

Dog er det altid et godt supplement til at almene støvsuger, da du kan have den stående i skabet og hurtigt kan finde den frem, hvis du skal støvsuge et mindre areal. 

Har du dyr i hjemmet?

En anden vigtig overvejelse, man kan gøre er, om din ledningsfrie model skal være effektivt til at fjerne dyrehår. Der findes nemlig nogle trådløse udgaver, der er udviklet til at være særligt gode til at suge hår op fra gulvet. Disse maskiner er nemlig udviklet med et såkaldt turbomundstykke, der gør maskinen i stand til at kunne suge selv de mindste små dyrehår op i maskinen. Desuden er den også udstyret med en funktion, der gør den ledningsfrie støvsuger ekstra god til at suge hårene hele vejene igennem røret og op i maskinen, så de ikke ryger ud igen, så snart du slukker for strømmen igen.

Allergener?

Hvis du eller en anden i din husstand er allergisk overfør støv, kan det være en god ide at lede efter en ledningsfri model, der er særligt udviklet til allergikere. Nogle modeller er nemlig designet således, at støvbeholderen har en ekstra god isolation, således at støvet ikke forsvinder ud af maskinen og ud i luften igen.
Du kan sagtens finde en trådløs model, der er udviklet specifikt til formålet.

Funktioner:

Der findes utallige modeller og maskiner, der hver især er udstyret med forskellige funktioner. Du bør derfor sætte dig godt ind i, hvilke der er vigtigst for dig. Nedenfor har vi lavet en oversigt over, hvilke funktioner du kan kigge efter, når du skal købe din næste maskine på batteri.

Hvilke funktioner er vigtige for dig? 

Der findes uttalige varianter og funktioner, som er værd at overveje inden du investerer i din næste ledningsfrie maskine. 

2-i-1: En 2-i-1 model er særligt smart til dig, der ønsker af gøre din rengøring endnu nemmere. Med denne funktion kan du med ét enkelt klik forvandle maskinen til en lille, håndholdt model. Fordelen ved dette er, at du kan nå i alle hjørner og kanter af dit hjem på nemmest mulig måde. Det er især smart, hvis du spilder noget, som du skal have støvsuget op hurtigt og nemt. Den håndholdte model kan også bruges til f.eks. At støvsuger din bil, så du spiller for at kulle køre ned på tankstationen og benytte den tunge, klodsede støvsuger. Det er ikke alle ledningsfrie modeller, der er udstyret med en 2-i-1 funktion - for mange mennesker er dette en vigtig del af værdien af maskinen, og for nogen er det ubetydeligt. Modellerne som er fremhævet i vores bedst i test guide indeholder denne smarte funktion.

LED-laser: Nogen modeller kommer med en LED-laser, som er istand til at highlighte støvpartiklerne på gulvet, som gør det nemmere at være sikker på, at du får alt støvet suget op. 

Batteri: De fleste støvsugere har en holdbarhed på 60 minutter, som der findes også udgaver, som har længere batteritid. 

Dette er blot nogle få eksempler på, hvilke funktioner støvsugerne kan komme med. Der findes naturligvis mange flere, og vi anbefaler, at du sætter dig ind i disse inden dit næste køb.

Kan en trådløs støvsuger erstatte den almindelige model?

Det er ikke alle modeller, der direkte kan erstatte en støvsuger med ledning, men i mange tilfælde kan en model på batteri sagtens klarer arbejdet. Du bør gøre dig en række overvejelser, inden du kan vurdere, om du kan nøjes med ledningsfri udgave:


Hvor lang tid tager din rengøring? En afgørende detalje er, hvor længe din støvsugning tager. En ledningsfri model har nemlig en batteritid på gennemsnitlig 60 minutter, hvorefter du vil skulle oplade batteriet igen. Hvis din rengøring derfor plejer at tage en 1,5 time, vil du formodentlig blive nødt til at oplade maskinen undervejs.

Dog vil du godt kunne finde trådløse modeller, der er udviklet med en længere batteritid - langt de fleste vil dog have en batteritid på 60 minutter. Et godt tip er i stedet at kigge efter ledningsfri model med ekstra kraftig sugeevne. En kraftigere sugeevne vil nemlig resulterer i, at du hurtigere kan suge støvet op i maskinen og dermed klare rengøringen hurtigere. Følg vores bedst i test guide og find de udgaver, som eksperterner mener har den bedste sugeevne blandt samtlige modeller på markedet.

Måske har du hørt, at en ledningsfri støvsuger ikke kan ersatte den almene model pga. Manglende sugeevne? Sådan var det også førhen, men der er i dag udviklet modeller på batteri med så kraftig en sugeevne, at de sagtens kan erstatte en model med ledning. Du behøver derfor ikke at være bekymret om, at du maskine ikke får alle støvpartiklerne med.

Den eneste forudsætning er, at du skal af med lidt flere penge end ved køb af en model med ledning. Den smarte model på batteri er nemlig en anelse dyrere - især hvis du er på jagt efter udgaven med den kraftigste sugeevne. Dog menes den trådløse maskine alligevel at være alle pengene værd blandt forbrugerne.

Hvilke mærker er bedst i test?

Der findes mange gode mærker, som udvikler testvindende støvsugere. Nedenfor har vi fremhævet dem, der især er de bedste ifølge eksperterne:

Dyson: Mærket har ekspertise i mange år, og har med deres store erfaring og ekspertise formået at udvikle støvsugere, der er bedst i test gang på gang. Dyson gør sig især inden for udvikling af ledningsfrie støvsugere, og de har udviklet produkter af højeste kvalitet, der kan erstattet med den almene model.

Nilfisk: Nilfisk er et klassisk støvsuger brand, som de fleste kender og har benyttet. Nilfisk udvikler testvindende produkter, der er brugervenlige og neme at benytte. De trådløse modeller fås i en bred prisklasse og i mange forskellige varianter, så du kan finde lige netop den model på batteri, der passer bedst til dig.

Miele: Miele er endnu et klassisk mærke, som du helt sikkert har hørt om. De har med deres store erfaring og gode markedsindsigt stor forståelse for forbrugeren behov. Med Miele får du en kvalitetssikret støvsugning og et brugervenligt design.

Hvorfor vælge en”bedst i test” udgave?

I vores bedst i test guide hjælper vi ikke kun dig med at finde den trådlse model, der er bedst overordnet set. I denne guide finder du nemlig en oversigt over de bedste modeller indenfor forskellige kategorier, såleded at der kan finde en ledningsfri støvsuger til ethvert behov.

Det er nemlig ikke sikkert, at den støvsuger der passer bedst til nabo er den samme, som passer bedst til dig. Derfor er det vigtigt, at du som nævnt ovenover først og fremmest bør gøre dig nogle overvejelser omkring hvilke behov, din ledningsfri model skal dække.

 

Angivelse af kilder og tests:

Carrie-Ann Skinner (25/3-2022) Dysen V15 Detect Absolute review, Techrader, Fundet: 3/6-2022. Se kilde her.

Good Housekeeping - Se kilde.

cogclockchevron-downarrow-right