Vores artikler er skrevet fra research og analyse af tests. Vi kan tjene en kommission, når der købes via et link. Læs mere >

Barista kaffemaskine - Køb den bedste maskine i test i 2022

Med en barista kaffemaskine kan du lave lækker espresso kaffe, nøjagtig som du vil købe den hos enhver kaffebar. Med de forskellige specifikationer og funktioner kan du lave din kaffe præcis, som du foretrækker den.
Af 
Opdateret d. 4. juli 2022

Elsker du at få din kaffe friskbrygget fra den lokale kaffebar på hjørnet. Med denne maskine slipper du for at bruge mange penge på kaffe hver gang, du skal ud af døren. Lav i stedet din yndlings kaffe derhjemme - præcis som du vil have den.

Metodologi
Vores guides og artikel tager udgangspunkt i sammenfatning af anbefalinger, anmeldelser og kundeanbefalinger og ikke produkter, vi selv har testet. Læs mere
Vi holder os opdateret på nye versioner, og der kan være forbehold for prisændringer grundet tilbud, rabatter og kampagner.
Vores artikler er skrevet på baggrund af research og analyser af anmeldelser og test. Der er sponsoreret indhold på siden. Læs mere

Der findes mange forskellige barista maskiner med forskellige specifikationer, størrelser og som er tilpasset forskellige behov og ønsker. I denne guide finder du bedst i test produkter i forskellige størrelser og som varierer i pris. Vi håber derfor, at du finder den perfekte maskine til dig. 

Hvilken barista kaffemaskine skal du købe i 2022?

Er du ude efter den helt perfekte barista kaffemaskine anbefaler vi Sage Barista Pro Espressomaskine SES 878 BSS. Denne model er en maskine der god at starte ud med hvis du er interesseret i at prøve kræfter af med den fulde oplevelse og samtidig opnå en udsøgt kaffe. Lidt øvelse kræver maskinen, men lige så snart du har knækket koden er kaffemaskinen lige til og det bliver en rutine at lave den perfekte kop kaffe.

I denne artikel

Bliv ekspert og server den bedste kaffe for dine gæster derhjemme, på din café eller arbejdsplads. En god start her er, hvis du investerer i en god barista kaffemaskine, som gør dine kaffe-muligheder bedre og større. Øvelse gør mester, og det kan være at du bliver lige så god som baristaen på den lokale kaffebar.

Du skal elske kaffe, fordi denne type af maskine er ofte dyr, men du får også en masse kvalitet for pengene. Så hvis du skal bruge den sum penge, er det også rart at vide, hvilken som er bedst i test - og det hjælper vi dig med.

De bedste barista kaffemaskiner 2022

Bedste værdi

Sage Barista Pro Espressomaskine SES 878 BSS

Prisklasse: 4.999-5.499 kr.

Type: Espressomaskine

Indbygget kværn: 30 kværnindstillinger

Funktioner: Digital temperatur kontrol, Lufttæt bønnebeholder - bibeholder kaffebønnernes aroma (250g)

Fordele:

Hurtig til at varme op
Integreret kværn med indstillinger
Auto-sluk

Ulemper:

Maskinen kræver tilvænning
Kan være være lidt besværlig at rengøre
Få 10% på Sage rensetabletter ved køb her
Leveringstid ca. 2 hverdage
God service

Hvorfor den er den bedste værdi

Denne barista kaffemaskine giver dig mulighed for at lave lige den kop kaffe som du lyster. Er du til espresso, en latte eller en lækker cappuccino, kan du styre helt ned til detaljer, hvordan du ønsker din kaffe. Med Sage Barista Pro Espressomaskine følger der en lufttæt bønnebeholder, der holder dine kaffebønner tørre, så de hverken mister smag eller aroma. Den indbyggede kaffekværn kan indstilles fra grov til fin, så du selv kan styre hvor stærk din kaffe skal være, og så kan du øve dig på at kreére latte art med tilhørende mælkeskummer. 

Denne barista kaffemaskine er klart til dig der ønsker den gode og velkendte kaffe du får nede hos din lokale barista, men som er træt af at skulle betale overpris for god kaffe. Ønsker du selv at blive en haj til at lave udsøgt kaffe, er det denne maskine du skal øve dig på. Den giver dig mulighed for at kunne tilpasse kaffen til præcis den måde, som du foretrækker det. Her får du altså værdi for pengene.


Læs mere om Sage Barista Pro Espressomaskine SES 878 BSS her
Bedste pris

Philips Series 2200 EP2231

Prisklasse: 3.169-3999 kr.

Type: Barista kaffemaskine

3 slags kaffe: Espresso, almindelig kaffe og cappuccino

Funktioner: Fuldautomatisk, integreret kaffekværn, vandfilter og rengøringsindikator

Fordele:

Rengøringsvenlig
Nem at betjene
Indbygget kværn og mælkeskummer

Ulemper:

Lille mælkholder
Mindre kontrol over brygningen af kaffen
Køb din Philips Series 2200 EP2231 her
E-mærket
God service

Hvorfor den er den til bedste pris

Philips Series 2200 EP2231 er til dig som ikke vil bruge for mange penge på den helt dyre barista kaffemaskine, men stadig ønsker en god kaffe. Hvis kaffen skal være nem og hurtig at lave, anbefaler vi klart denne. Den er fuldautomatisk, venlig i pris og så er den nem at rengøre med sit LatteGo system, som er med til at forkorte rengøringstiden. Vandbeholderen indeholder også et specielt filter kaldt AquaClean, der automatisk afkalker maskinen efter man har brygget en kop kaffe. 

Du får derfor en brugervenlig kaffemaskine der opfylder trangen, uden at du skal gå på kompromis med pris og kvalitet. Hvis du gerne vil opgradere din nuværende kaffe til en lidt mere lækker og hjemmevenlig barista version, så er denne maskine perfekt til dig.


Læs mere om Philips Series 2200 EP2231 her
Bedste luksus

Siemens TI9553X1RW EQ9 Plus Connect s500 Espressomaskine

Prisklasse: 11.994-19.599 kr.

Type: Espressomaskine

Indbygget: Kaffekværn og mælkeskummer

Funktioner: Fuldautomatisk, tilhørende bønnebeholder, din mobil kan tilkoble via Siemens app

Fordele:

Brugervenlig med one-touch skærmen
Den kan lave alt fra espresso til cortado
Stille betjening

Ulemper:

App og ekstra systemfunktioner er ikke nødvendige
Prisen ligger i den dyre ende

Køb din luksus espressomaskine her

Hvorfor den er den bedste luksus

Er du en kaffeelsker der virkelig nyder og god kop kaffe, men ideen om at skulle til at stå og kværne kaffe, veje af og dampe mælk får dig til at droppe at lave den kaffe, så er denne barista kaffemaskine oplagt til dig. Den her maskine er fuldautomatisk og brugervenlig med one-touch appen, som gør at du bare kan klikke på den kaffe du vil have. 

Denne barista kaffemaskine er lige til dig ønsker en mere eksklusiv model og som kan meget mere end de andre ordinære kaffemaskiner. Har du for eksempel tit gæster på besøg, eller måske er i en stor kaffeelskende familie, så har du mulighed for at lave en liste med din og gæsters kaffe ønsker, som maskinen brygger efter. Du kobler blot din mobiltelefon til via Siemens Home Connect og udfylder coffeePlaylist.

Er du derfor en ægte kaffe connoisseurs, så anbefaler vi at du klart invisterer i denne model. Mulighederne er mange og du vil hverken blive skuffet på smag, kvalitet eller funktionalitet.


Læs mere om Philips Series 2200 EP2231 her

Automatisk, semi-automatisk eller fuldautomatisk barista kaffemaskine?

Måske er du stødt på nogle af de ovenstående ord i din søgning efter den helt perfekte barista kaffemaskine, men hvad betyder de tre funktioner og hvilken funktion er det lige præcis du skal gå efter?

Automatisk

En automatisk barista kaffemaskine kværner kaffebønnerne for dig, måler af og brygger kaffen for dig. Her er det altså den indbygget kværn der adskiller den automatiske fra den semi-automatiske kaffemaskine. Denne funktion skal du gå efter hvis du ikke ønsker hele ekspert oplevelsen, men blot barista smagen. Dog skal du skumme din egen mælk hvis maskinen har indbygget mælkeskummer, men hvis du ikke har noget imod dette er en automatisk kaffemaskine perfekt til dig.

Semi-automatisk

Støder du på en semi-automatisk barista kaffemaskine kan du forvente en del mere manuelt arbejde for at opnå den perfekte kaffe. Denne funktion kræver lidt mere øvelse hvor du kommer til at lære håndværket i at lave kaffe. Du fintmaler selv dine kaffebønner, herefter stamper kaffen med en tamper, og hvis du er til en cremet kaffe, skummer din egen mælk. Denne proces kræver lidt mere tid og eventuelt ekstraudstyr, men du får så også muligheden for fuldkommen at kontrollere hvordan du ønsker din kaffe samt perfektionerer barista oplevelsen.

Fuldautomatisk

Den fuldautomatiske kaffemaskine er til dig der egentlig bare ønsker rigtig god kaffe. Kaffemaskinen gør hele arbejdet for dig, så du hverken behøver at kværne kaffebønner eller skumme mælk. Du skal bare trykke på den kaffe du ønsker, og så få minutter efter kan du forvente en lige så god kaffe som hvis du har været nede og hente den hos din lokale barista.

hente den hos din lokale barista.

Hvilken barista kaffemaskine er den bedste?

Det er svært at svare på, hvad der er den bedste barista kaffemaskine. Man kan naturligvis lave en masse bedst-i-test undersøgelser og se på forskellige attributter og karakteristika, der kan være fordelagtige, når man skal brygge kaffe. Dog vil det altid være yderst individuelt, hvad der er den bedste.

Når du skal ud og vælge dig den bedste barista kaffemaskine for dig, så vælge ikke bare den, der er bedst i test, men overvej, hvad det egentlig er, du har brug for.

Overvej blandt andet, om maskinen selv skal kunne kværne bønnerne, eller om du foretrækker selv at gøre dette. Måske ønsker du, at bønnerne skal kværnes på en bestemt måde - ekstra fint, ekstra groft eller noget helt tredje.

Desuden er det værd at overveje, om du skal have mere end ét portafilter, altså filter til kaffen, hvorigennem kaffen løber. Skal du have barista kaffemaskinen i dit private hjem er det måske nok med én enkelt, men skal du have den til kontoret eller til en større virksomhed, så er det måske nødvendigt med to.

Der er mange ting, der er gode at overveje, så lav en liste med krav, inden du begiver dig ud på jagten efter den bedste barista kaffemaskine.

Kaffeguide: Kend forskel på de forskellige kaffedrikke

Der findes adskille varianter af kaffedrikke. Herunder giver vi dig en guide til, hvordan du kender forskel.

Filterkaffe

Filterkaffen er ikke lavet på en barista kaffemaskine, men laves i en kaffemaskine med filter i. Denne kaffe er typisk bare sort kaffe og, afhængigt af styrken, en smule gennemsigtig

Espresso

Espresso er lavet på en barista kaffemaskine under højt tryk og er typisk startet på de fleste andre kaffedrikke - disse kaldes ofte for “shots”, og skal du have dobbeltshot, så er det to gange espresso. Espresso er en stærk og næsten helt sort kaffedrik.

Americano

Americano minder i sig selv meget om filterkaffe. Her der nemlig også tale om en sort kop kaffe, dog er kaffen her lavet på et shot espresso med ekstra vand over.

Cafe latte

En cafe latte er typisk lavet med ⅓ espresso og ⅔ opvarmet, skummet mælk, som giver en cremet og bløde oplevelse.

Cappuccino

Cappuccinoen minder meget om en kaffelatte. Her er det dog ⅓ espresso, ⅓ opvarmet mælk og ⅓ mælkeskum. Det vil altså sige, at en cappuccino er langt mere skummet og cremet på toppen end cafe latte, der er cremet hele vejen igennem.

Cortado

En Cortado laves gerne med to shots espresso og lidt opvarmet mælk oveni. Her vil mælken og kaffen arbejde samme og lave en skøn crema på toppen, som cortadoen også især er kendt for. En cortado er således en stærk søster til cafe latten og cappuccinoen.

Ovenstående er naturligvis ikke en udtømmende liste af kaffedrikke, men kan give en god ide om, hvad de forskellige kaffedrikke kan og gør.

FAQ

Er det værd at købe en espressomaskine?
Ja, det vil vi helt klart mene. Hvis du drikker kaffe på en daglig basic og bare lidt går op i, hvordan din kaffe smager - så er en espressomaskine noget for dig.
Hvad er en espressomaskine?
Hvis du elsker, at drikke en god kop kaffe på en af de mange gode cafér rundt omkring i landet - så er en espressomaskine lige noget for dig. 


En espressomaskine brygger en til 2 single-shot espresso, ved hjælp af 6-10 gram bønner. Bønnerne bliver kvast og kaffen stampes herefter til en masse, hvor varmt presset vand dampes gennem massen og ned i glasset, som en shot. 
Hvor mange bar skal en normal espressomaskine have?
Man siger normalt, at 9 bar er helt fint. Du vil kunne finde espressomaskiner, som kan leverer 14-16 bar. 

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 0 / 5. Optælling af stemmer: 0

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
cogclockchevron-downarrow-rightmenu-circlecross-circle