Affiliate links - Tjen penge på at promote andres produkter

Skab profit på at promote produkter for andre virksomheder gennem affiliate links. På denne måde behøver du ingen produkter selv, men kun en stærk stemme til at nå ud til potentielle kunder, eksempelvis på sociale medier, som Instagram.
Af 
affiliate links

Der kan være mange grunde til dette samarbejde - det kan både være fordi annoncøren søger flere besøgende eller mere salg, men det kan også være for at den affilierede publisher kan tjene penge på at promotes andre produkter.

Hvad er affiliate links?

Affiliate links bruges i forbindelse med en særlige form for markedsføring, hvor publisheren af et link bliver betalt, for hver gang nogen klikker sig ind eller anvender linket til at købe noget på en bestemt side.

Linket vil føre til en side for en annonør, som betaler publisheren. Dette affiliate link indeholder en trackingkode eller en anden form for ID, som viser, at det er netop dette partnerlink, som er blevet brugt, da den besøgende har klikket sig ind og ageret på annoncørens side.

Affiliate links vil typisk blive genereret af en udbyder, eksempelvis Partner Ads, som danner linket, der skal bruges. Dette vil så indeholde den trackingkode eller det ID, som kendetegner annoncøren, samt et banner ID, der henviser til netop den annoncør eller webshop, som den besøgende vil blive ført hen til.

Hvis den besøgende skal føres direkte til et specifikt produkt eller en specifik side, så tilføjes denne URL sidst i linket.

Du kan se et eksempel på, hvordan affiliate links ser ud herunder, der viser netop udbyderen, partner ID, banner ID, samt en produktside/kategoriside. OBS: Dette er blot et eksempel, og derfor vil dette link heller ikke være gyldigt.

affiliate-links-eksempel-link

Hvordan virker affiliate links?

Gennem affiliate links kan du skabe profit ved, at kunder købe produkter med netop det link, der bruges. Et affiliate link fungerer på den måde, at der bliver dannet et særligt link til et specifikt produkt, som kunder kan trykke ind på, og herigennem købe produktet. Når købet et gennemført, tjener publisheren en fortjeneste på det, der er solgt hos annoncøren.

Dog behøver den besøgende kunde ikke nødvendigvis at købe netop det produkt, som linket fører til. Så længe det er det affiliate link, der bliver brugt, så er tjener publisheren stadig penge, hvis der bliver lavet et salg på et andet produkt igennem linket - altså hvis kunderen har søgt videre på siden og fundet det, personen ledte efter.

Nogle annoncører arbejder med en fast pris per salg, der laves igennem linket - det kunne eksempelvis være 50 kr. per salg. Andre giver en procentdel af salget til publisheren. Dette er op til den enkelte annoncør og aftale.

kursus i kom

Affiliate marketing er en marketingsordning, der giver en komission til en affilieret, som har været med til at promote et produkt for en annoncør.

Er det for alle?

I teorien kan hvem som helst have affiliate links, da det blot kræver, at man kan promote det specifikke link og få besøgende og salg igennem det. Dog er det typisk større sider, større influencer eller lignende, der anvender sådanne links.

Ofte bruger influencere affiliate links på Instagram, fordi man på Instagram både kan sætte links ind i sine stories, biografier og opslag. På den måde tjener influenceren også penge på, at deres følgere køber et produkt vedkommende har promotet.

Dette betyder dog ikke, at du ikke også kan bruge affiliate links og lave affiliate marketing. Virksomheder kan også med fordel anvende affiliate links, også på Instagram, men også på affiliate sider, i en personlig blog eller noget helt fjerde. Derfor kan affiliate links og marketing mere generelt sagtens være for alle.

Alt det kræver er typisk bare en platform med besøgende, der er villige til at trykke sig ind på det link, der anvendes.

YouTube video

Angivelse af kilder og test

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 4

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

Ikke træt endnu? Læs videre herunder
menu-circlecross-circle